Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Κι άλλος νεκρός από αστυνομικά πυρά στις ΗΠΑ

ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ ΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Μία αστυνομικός της αστυνομίας του υπόγειου σιδηροδρόμου των ΗΠΑ πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν άγνωστο άνδρα μέσα σε σήραγγα κοντά στον σταθμό του μετρό της Ουάσινγκτον Potomac Avenue χθες το βράδυ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο άνδρας αυτός δεν είχε άδεια για να βρίσκεται εκεί, μεταξύ των
σταθμών Potomac Avenue και Stadium-Armory, σύμφωνα με εκπρόσωπο του μετρό και δεν έχει γίνει γνωστό για ποιόν λόγο βρισκόταν εκεί και τι συνέβη όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί.

Οι αρχές είπαν ότι δεν είναι σαφές αν οπλοφορούσε ή αν προκάλεσε τους αστυνομικούς.
Τον άνδρα εντόπισε μέσα στη σήραγγα ο οδηγός ενός συρμού του υπόγειου σιδηροδρόμου-- είπε ο εκπρόσωπος του μετρό Νταν Στέσελ-- ο οποίος στη συνέχεια ειδοποίησε τις αρχές.

Το συμβάν έρχεται λίγες ώρες μετά τις νέες ταραχές που ξέσπασαν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο αστυνομικοί έξω από την αστυνομική διεύθυνση της πόλης.

Οι νέες ταραχές ξέσπασαν σε διάρκεια διαδήλωσης που οργανώθηκε μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας Τόμας Τζάκσον, έπειτα από τη δημοσιοποίηση έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που κατηγορεί για ρατσιστική συμπεριφορά την αστυνομία της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι το Φέργκιουσον είχε γίνει θέατρο συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας - πολιτών, όταν ένας άοπλος αφροαμερικανός έπεφτε νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom