Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Όλα δείχνουν αυτοκτονία - Σε λίγο το πόρισμα του ιατροδικαστή

Το προθανάτιο τραύμα που είχε στον καρπό του ήταν και εκείνο που επέφερε τον θάνατο

- Πληροφορίες από το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας
- «Ήταν τόσο κοντά μας και δεν μπορέσαμε να τον βρούμε νωρίτερα», λένε με παράπονο οι συγγενείς του
- Βέβαιοι οι δυο θείοι του ότι θα μάθουμε τα πάντα για τον θάνατο του ανιψιού τους Βαγγέλη Γιακουμάκη
- ''Eίμαστε πολύ κοντά στο τέλος'' δηλώνει στο NewsIt ο ιατροδικαστής Θ.Βουγιουκλάκης
- Το μεσημέρι αναμένονται ανακοινώσεις για την υπόθεση του άτυχου φοιτητή που συγκλονίζει τη χώρα
- Φως στα αίτια του θανάτου του 20χρονου φοιτητή θα ρίξουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις
- Τι δείχνει το βαθύ τραύμα στο δεξί χέρι του άτυχου νεαρού και το μαχαίρι που βρέθηκε κοντά του


Αυτοκτόνησε ή όχι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης;
Επίσημα το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί σε λίγο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες από το ιατροδικαστικό πόρισμα, όλα δείχνουν αυτοκτονία.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνάδει τόσο ο τόπος όσο και ο χρόνος. Το 20χρονο παλικάρι βρέθηκε νεκρό 800 μέτρα από την σχολή του. Το μόνο προθανάτιο τραύμα που φέρει είναι στον δεξί του καρπό και είναι ένα βαθύ κόψιμο στις φλέβες του. Πιθανότατα ο θάνατος να επήλθε από ακατάσχετη αιμορραγία. Μάλιστα σημειώνεται ότι ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας.

Το σημείο στο οποίο βρέθηκε η σορός του Βαγγελη Γιακουμάκη ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕΤο σημείο στο οποίο βρέθηκε η σορός του Βαγγελη Γιακουμάκη ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Για την ώρα θανάτου, οι ειδικοί λένε ότι: Ο Βαγγέλης εξαφανίστηκε λίγο μετά το μεσημεριανό φαγητό. Βρέθηκε σε απόσταση 800 μέτρων από την σχολή και τα ευρήματα της νεκροτομής σύμφωνα με πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι δεν είχε προχωρήσει η διαδικασία της πέψης. 

Τι λένε οι θείοι του

Ένα 24ωρο μετά τον εντοπισμό της σορού του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενώ όλοι περιμένουν το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για δολοφονία ή αυτοκτονία, οι δυο θείοι του 20χρονου φοιτητή μίλησαν  στον Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 αλλά και στο Newsit και δήλωσαν βέβαιοι ότι η αλήθεια θα λάμψει. 

Μιλώντας στο Νewsit o θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μάριος Μυρωνάκης είπε: 

«Το αν ο θάνατος του Βαγγέλη είναι αυτοχειρία ή κάτι άλλο θα το μάθουμε σε λίγες ώρες. Όσον αφορά πάντως τις έρευνες, το μόνο που μας έχει πικράνει είναι ότι το παιδί ήταν σε ένα τόσο προσιτό σημείο και δεν μπορέσαμε να τον βρούμε νωρίτερα».

Και συνέχισε: «Για τις έρευνες τις δικές μου, γιατί εγώ λόγω ιδιότητας είχα επικεντρωθεί στη λίμνη και είχα βγει μέσα στις 15 πρώτες μέρες και είχα πει ότι στη λιμνη το παιδί δεν είναι. Μέσα στη λίμνη είχαμε βουτήξει με δύτες 3 φορές και το είχα αποκλείσει εντελώς. Την έξω περιοχή την έψαχνε η αστυνομία, η ΕΜΑΚ, δηλαδή η οργανωμένη πολιτεία. Οσον αφορά τις έρευνες ξέρω ότι είχαν σηκώσει και τις πέτρες. Όμως από το σημείο που βρέθηκε το παιδί, δεν πέρασε κανείς, κανείς, γι΄αυτό και δεν βρέθηκε. Αν περνούσε κάποιος θα το είχε βρει το παιδί».

Ο κ. Μυρωνάκης μίλησε και για τον χαρακτήρα του Βαγγέλη λέγοντας: 

«Κανένας μας δε μπορούσε να πιστέψει ότι ο Βαγγέλης μπορούσε να έχει κάνει κακό στον εαυτό του τον ίδιο. Ό,τι του συνέβαινε το αντιμετώπιζε μόνος του χωρίς να το μεταφέρει, γιατί νόμιζε ότι αν έλεγε κάτι θα δημιουργούσε πρόβλημα στους δικούς του και στον περίγυρό του. Το πάλευε μόνος του. Είχε μια λεβεντιά και σκεφτόταν ότι δε θα γίνω εγώ σαν και αυτούς, θα κάνω τη δουλειά μου, για άλλο λόγο ήρθα εδώ (δηλαδή στη σχολή). Ήταν ένα ήπιο παιδί.


Εάν είναι το bullying που τον οδήγησε στην αυτοχειρία, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και τις ανακρίσεις με ένταση και θα το μάθουμε. Αν ήταν, σε τι βαθμό και σε τι ένταση. Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και όλοι εμείς να μην προδικάζουμε. Σας το λέω εγώ που είμαι συγγενής.


Εγώ είμαι σίγουρος ότι θα μας την πούνε την αλήθεια».

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt o θείος του αδικοχαμένου φοιτητή...

Νωρίτερα μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο άλλος θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιώργος Βιδιαδάκης είπε: 

''Πρέπει να είναι αυτοκτονία, αλλά το θέμα είναι ποιος οδήγησε το παιδί εκεί και για φτάσαμε σήμερα να συζητάμε κάτι τέτοιο. Δεν είναι δυνατόν να χαθεί ένα παιδί 20 χρονών και να μην λάβουμε απαντήσεις''.

''Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν ξέρω τελικά αν πρέπει να μεγαλώνουμε καλά ή κακά παιδιά για να επιβιώνουν σε αυτόν τον κόσμο. Όλοι αυτοί οι λεβέντες που έκαναν ότι έκαναν στον Βαγγέλη, ούτε είδαν ούτε ξέρουν τίποτα τώρα. Εύχομαι ο χαμός του Βαγγέλη να σώσει τα υπόλοιπα παιδιά'' είπε ο κ.Βιδιαβάκης που τόνισε πως η οικογένεια θα κινηθεί δικαστικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης...

Ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που είχε εξαφανιστεί από τις 6 Φεβρουαρίου βρέθηκε νεκρός 800 μέτρα από τη σχολή του, από τον τόπο του προσωπικού του μαρτυρίου, από εκεί όπου έπεφτε συνεχώς θύμα bullying από "νταήδες" συμφοιτητές και συντοπίτες του, Κρητικούς. 

Τα ερωτήματα πολλά. Και όλα ζητούν απαντήσεις για να μάθει η οικογένεια του Βαγγέλη γιατί έχασε στο παλικάρι της, γιατί το νήμα της ζωής του κόπηκε τόσο νωρίς και τόσο βίαια. 

Η σορός του άτυχου παιδιού βρέθηκε 800 μέτρα από τη Σχολή, κοντά στο σημείο που το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου τον είχαν δει για πρώτη φορά. Σε ένα σημείο που είχαν ψάξει δυο φορές οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του. 

Αυτό που δεν κατάφεραν το έκανε ένα ζευγάρι, το αυτοκίνητο του οποίου "κόλλησε" στη βαλτώδη περιοχή και στην προσπάθειά του ο άνδρας να βρει ένα ξύλο για να βάλει κάτω από τα λάστιχα, βρήκε το άψυχο σώμα του νεαρού Βαγγέλη. 

Αυτοκτονία ή δολοφονία; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο θα δώσει απάντηση ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που ανέλαβε τη νεκροψία - νεκροτομή. "Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά", δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται σήμερα το μεσημέρι να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τα αίτια του θανάτου του νεαρού από το Ρέθυμνο. Φως αναμένεται να ρίξουν και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Βουγιουκλάκης, παρά το γεγονός ότι το πτώμα του άτυχου φοιτητή βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, υπάρχουν ίχνη από δαγκωματιές άγριων ζώων, πιθανών σκυλιών, υπάρχουν βαθιά σημάδια στα χέρια του κυρίως στον δεξιό καρπό, που προφανώς είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας του απελπισμένου παιδιού να κόψει τις φλέβες του. Άλλωστε το μαχαίρι βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του Β. Γιακουμάκη, ενώ ήταν με τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισής του πριν από περίπου 38 ημέρες.

Επίσης, το μαχαίρι το οποίο βρέθηκε σε απόσταση λιγότερη των τριών μέτρων από το πτώμα του άτυχου παιδιού και στην αριστερή πλευρά. Ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας και το βαθύ τραύμα στο δεξί καρπό του, γεγονός που ενισχύει την πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή περί αυτοχειρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια αυτών των 38 δραματικών ημερών αστυνομικοί και πυροσβέστες είχαν περάσει και ερευνήσει την περιοχή που βρέθηκε το πτώμα τουλάχιστον δύο φορές, χωρίς όμως να εντοπίσουν το παραμικρό στοιχείο.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει αποτυπώματα από το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του φοιτητή, αλλά και γενετικό υλικό, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν υπάρχει στην λεπίδα του μαχαιριού γενετικό υλικό του άτυχου φοιτητή.

Πάντως όλα δείχνουν πως ο ευαίσθητος χαρακτήρας του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων «έσπασε» έπειτα από τη βία, το χλευασμό, αλλά και τα καψόνια που δεχόταν αδιαμαρτύρητα όλους αυτούς του μήνες, από μερίδα συμφοιτητών του, οι οποίοι, μάλιστα, έχουν ίδια καταγωγή με το άτυχο Βαγγέλη. Την Κρήτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom