Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Οι αποζημιώσεις πρωτοσέλιδο στον γερμανικό Τύπο - Παρασκευόπουλος: Θα υπογράψω για το Δίστομο (βίντεο)

Συντεταγμένο στη γραμμή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το σύνολο του Γερμανικού τύπου αντιμετωπίζει με «τακτικισμό» την χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο που θα αποτελέσουν αντικείμενο επιτροπής της Ελληνικής Βουλής.
Bild σε δημοσίευμά της με τίτλο «Τσίπρας:
Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει για ηθικούς λόγους» και υπέρτιτλο «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απαιτεί εκ νέου αποζημιώσεις για τα εγκλήματα των ναζί» αναφέρεται στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και γράφει ότι ο Πρωθυπουργός επιτίθεται με αφορμή το εν λόγω θέμα στη γερμανική κυβέρνηση.
Το γερμανικό περιοδικό Spiegel για το ίδιο θέμα γράφει «Η Ελλάδα απειλεί να κατάσχει Γερμανική περιουσία έναντι πολεμικών αποζημιώσεων».
Η γερμανική εφημερίδα Tαgespiegel, τιτλοφορεί σχετικό δημοσίευμά της «Ο Τσίπρας συγκαλεί επιτροπή για τις αποζημιώσεις».
«Ο Τσίπρας ξεκινά την διεκδίκηση Γερμανικών αποζημιώσεων» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.
«Αποσιώπηση, νομικά τεχνάσματα και καθυστερήσεις: Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επικρίνει την αντιμετώπιση από πλευράς Γερμανίας σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις. Αυτά τα θέματα για τον ίδιο δεν έχουν κλείσει» γράφει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε δημοσίευμά της με τίτλο «Ο Τσίπρας ‘χρεώνει’ τη Γερμανία για τακτικισμούς».
«Η Ελλάδα θέλει να κατάσχει γερμανική περιουσία» είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού Focus.
Παρασκευόπουλος: Θα υπογράψω για το Δίστομο

Έτοιμος να υπογράψει την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου του 2000 για αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, απόφαση που προέβλεπε ακόμη και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος.
«Υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου από το 2000 η οποία είναι αμετάκλητη. Η νομοθεσία προβλέπει ότι, για να εκτελεστεί, πρέπει να δώσει άδεια ο υπουργός Δικαιοσύνης, ώστε να σταθμίσει και ζητήματα που αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας στην περίπτωση που η εκτέλεση της αποφάσεως γίνεται κατά αλλοδαπού Δημοσίου», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Και πρόσθεσε: «Προηγούμενοι υπουργοί Δικαιοσύνης είτε σιωπηλά είτε με κάποιο σκεπτικό το οποίο τυχαίνει εγώ να μην συμφωνώ, είχαν αρνηθεί να δώσουν την άδεια. Εγώ πιστεύω ότι η άδεια αυτή πρέπει να δοθεί, είμαι έτοιμος να την δώσω. Η άδεια αφορά εκτέλεση της δικαστικής απόφασης στο ελληνικό έδαφος. Βεβαίως, υπάρχουν νομικές περιπλοκές σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση σε συνέχεια της εκτέλεσης. Θα περιμένω να λυθούν τα ζητήματα αυτά, καθώς και να υπάρξει πιθανώς μία διαπραγμάτευση με τη Γερμανία σε ό,τι αφορά, ειδικά, το θέμα της αποζημίωσης».
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom