Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Και καταπατητής δημόσιας γης ο κύριος Χαρδούβελης

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση! Δοξάστε τον...

Πριν από λίγες ημέρες, σάλο προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης έβγαλε στο εξωτερικό περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, τη στιγμή που συνιστούσε οι Έλληνες να κρατήσουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα.

Τώρα, μια νέα αποκάλυψη γύρω από το όνομά του έφερε στο φως το περιοδικό «Hot Doc»,την οποία προβάλει σήμερα πρωτοσέλιδα και η Κontranews.

Kαμαρώστε  τον άνθρωπο που 'χαν βάλει οι "σωτήρες" μας να μας σώσει!
Βέβαια μπορεί κι αυτό το σκάνδαλο,το οποίο αποκαλύφθηκε αφού η σύζυγος του πρώην υπουργού αναγκάστηκε να "παραιτηθεί από την κυριότητα" της έκτασης να έγινε για το καλό των παιδιών του!!!

Ύστερα από καταγγελία η οποία έφτασε στα γραφεία του και από τη δημοσιογραφική έρευνα στην οποία προχώρησε πέρυσι τον Νοέμβριο, το περιοδικό αποκάλυψε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης και η σύζυγός του Σούζαν Μπετζιάν είχαν στην κατοχή τους δημόσια δασική έκταση.

Είχε φθάσει καταγγελία στο περιοδικό που ανέφερε ότι ο κ. Χαρδούβελης έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλη έκταση στην περιοχή Πούληθρα Λεωνιδίου -απ' όπου κατάγεται- της οποίας τμήμα προέρχεται από καταπάτηση δημόσιας γης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συμβόλαια αγοραπωλησίας, πρόκειται για την πλαγιά ενός βουνού. Ένα οικόπεδο 40 στρεμμάτων, τα 20 στρέμματα εκ των οποίων αποτελούν δημόσια δασική έκταση.

Ύστερα από τρεις μήνες, η κυρία Μπετζιάν, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Realnews», εμφανίζεται να κρατά μόνο τα 13 από τα 40 στρέμματα της έκτασης, ενώ η υπόλοιπη έκταση κηρύσσεται αδέσποτη και περιέρχεται στο κράτος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η συμβολαιογραφική πράξη μεταγράφηκε στη μερίδα της κυρίας Μπετζιάν στο Υποθηκοφυλακείο Πρασιών στο Λεωνίδιο στις 16 Ιανουαρίου 2015, με αντικείμενο πράξης την “παραίτηση από δικαίωμα κυριότητας” στη θέση Κέντρος της Κοινότητας Πουλήθρων».

Κατά έναν παράξενο τρόπο, το Δασαρχείο της περιοχής κινητοποιήθηκε μετά την πράξη παραίτησης εκ μέρους της κυρίας Μπετζιάν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δασάρχης του Άστρους: «Το Δασαρχείο θα πάρει μέτρα προστασίας για την περιοχή και θα την κηρύξει αναδασωτέα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η αγοραπωλησία υπήρξε «αντικείμενο συζητήσεων» στην περιοχή, ωστόσο κανείς δεν είχε προχωρήσει στη διερεύνησή της, κυρίως επειδή οι κάτοικοι πίστευαν ότι επρόκειτο για κάποια επένδυση.

Σύμφωνα με την έρευνα του «Hot Doc», «στα συμβόλαια δεν υπάρχει καμιά βεβαίωση Δασαρχείου ότι η γη δεν είναι δημόσια ή δασική, αλλά ούτε τοπογραφικό, παρότι αυτό επιβάλλεται από τον νόμο».

Η κυρία Χαρδούβελη είχε αρκεστεί να δηλώσει την έκπληξή της στο περιοδικό, χαρακτηρίζοντας την κατηγορία ατεκμηρίωτη. Ακόμη, στην απάντησή της αναφέρει ότι δεν πρόκειται για δημόσια ή δασική έκταση, καθώς ο πωλητής είχε προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση. Ωστόσο, ο Νόμος δεν κάνει λόγο για υπεύθυνη δήλωση εκ μέρους του πωλητή, αλλά για χαρτί από το Δασαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom