Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Κυβερνητική δυσαρέσκεια για δύο Κυρίες


Δυσαρέσκεια για δύο Κυρίες υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ομως, αυτή την εποχή τουλάχιστον είναι πολύ δύσκολο η δυσαρέσκεια να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και πρακτικό χαρακτήρα, δηλαδή να απομακρυνθούν.

Δυσαρεστημένοι, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, είναι κυβερνητικοί παράγοντες με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Χριστίνα Σακελλαρίδου και με την γενική γραμματέα εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐδου.

Ομως, δεν υπάρχει περίπτωση μέχρι νεωτέρας να επιχειρήσει η κυβέρνηση να τις αντικαταστήσει (εκτός κι αν υποβάλλουν οι ίδιες παραίτηση) γιατί θα βρει απέναντί της τους θεσμούς.

Στην πρώτη καταλογίζουν το λάθος που είχε σαν αποτέλεσμα να επιστραφούν τα 1,2 δισ. ευρώ στον EFSF με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει τώρα ένα επιπλέον πρόβλημα, ζητώντας την επιστροφή του. Παράλληλα, όπως λέει θα μπορούσε να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα με την τοποθέτησή τους σε ρέπος και να πάρει μία μικρή μεν αλλά τόσο απαραίτητη ανάσα ρευστότητας, χωρίς καμία υποχρέωση στους πιστωτές.

Η δυσαρέσκεια για την κ. Κατερίνα Σαββαΐδου πηγάζει από το γεγονός της καθυστέρησης στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Σε μία περίοδο -λένε- που η κυβέρνηση έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, οι φορολογικές δηλώσεις αντί να υποβληθούν ως τις 30 Απριλίου, θα υποβληθούν τελικά μέχρι τις 30 Ιουνίου με αποτέλεσμα τα ποσά των πρόσθετων φόρων που θα εισπράττονταν το Μάιο και τον Ιούνιο τελικά να εισπραχθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, πράγμα που δυσκολεύει πάρα πολύ τις κινήσεις της κυβέρνησης η οποία αναζητά απεγνωσμένα ρευστότητα, αφού τα δημόσια ταμεία έχουν κυριολεκτικά “στεγνώσει”.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom