Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ποινή χάδι στον Παπακωνσταντίνου - Ενας χρόνος με αναστολή!

Εγινε κάθαρση!!!Πολύ φασαρία για το τίποτα...

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, επέβαλε το Ειδικό Δικαστήριο στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο πρώην υπουργός κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας.

Οπως γράφαμε νωρίτερα ο πρώην υπουργός όχι απλά έπεσε στα μαλακά,αλλά  η ποινή που του επεβλήθη τελικά μπορεί να χαρακτηριστεί και... χάδι!

Η κυρία Εισαγγελέας έμεινε μόνη της μέχρι τέλους να υποστηρίζει την ενοχή του Παπακωνσταντίνου για κακούργημα και χωρίς ελαφρυντικά,αλλά φευ...

Ουσιαστικά το δικαστήριο με την απόφασή του κρίνει πως όντως ο κ. Παπακωνσταντίνου διέγραψε από τη λίστα Λαγκάρντ τα στοιχεία που αφορούσαν στους συγγενείς του, αλλά μετέτρεψε την αρχική κατηγορία που ήταν σε βαθμό κακουργήματος, σε πλημμέλημα,παρά την αντίθετη άποψη της Εισαγγελέως.

Για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας κατά του Δημοσίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου κρίθηκε αθώος, κάτι που τον έκανε να χαμογελάσει στο άκουσμα της είδησης.

Η εισαγγελική αρχή πρότεινε να μην γίνει δεκτό το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αλλά το δικαστήριο το απέρριψε. Μάλιστα, η εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί ο κ. Παπακωνσταντίνου με ποινή 4 ετών, ποινή όμως που είναι εξαγοράσιμη.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως και ανακοίνωσε πως η ποινή για τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι 1 έτος φυλάκισης, με τριετή αναστολή, που σημαίνει πως πάει σπίτι του ελεύθερος και "ωραίος".

Ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου στρεφόμενος προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου όταν εκφωνήθηκε η απόφαση και η ποινή που του επιβλήθηκε ανέφερε: "Κύριε κατηγορούμενε το δικαστήριο εξάντλησε την επιείκεια του στο πρόσωπό σας με σκοπό αυτό να αποτελέσει οδηγό για τη μετέπειτα ζωή σας, αν και νομίζω ότι έχετε εγκαταλειψει την πολιτική. Μπορείτε να πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε".

Στο δικαστήριο βρισκόταν και η σύζυγος του κ. Παπακωνσταντίνου, η οποία χαμογελαστή μόλις άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου έσπευσε να κάνει τηλέφωνα, προφανώς για να ενημερώσει τους δικούς της ανθρώπους. Παρούσα και η μητέρα του κ. Παπακωνσταντίνου, η οποία έσπευσε συγκινημένη να τον φιλήσει.

Για την ιστορία αναφέρουμε τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου

Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του ειδικού δικαστηρίου που αναδείχθηκαν από κλήρωση είναι :

Δικαστικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου:
1. Κωνσταντίνος Τσόλας
2. Μαρία Γαλάνη- Λεοναρδοπούλου
3. Αντώνιος Ζευγώλης
4. Δημήτριος Κόμης
5. Νικόλαος Πάσσος ( που θα προεδρεύσει)
6. Αργύριος Σταυράκης
7. Δημήτριος Κράνης

Αναπληρωματικά μέλη:
1. Ιωάννης Γιαννακόπουλος
2. Κωνσταντίνος Φράγκος
3. Ερωτόκριτος Καλούδης

Δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας:
1. Ταξιαρχία Κόμβου
2. Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος
3. Μαρίνα Παπαδοπούλου
4. Αγγελική Θεοφιλοπούλου
5. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
6. Δημοσθένης Πετρούλιας

Αναπληρωματικά μέλη:
1. Ηρακλής Τσακόπουλος
2. Εμμανουήλ Κουσιουρής
3. Αθανάσιος Ράντος

Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου: Ξένη Δημητρίου- Βασιλοπούλου
Αναπληρωτής Εισαγγελέας: Γεώργιος Μπόμπολης

3 σχόλια:

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

....μάπα το καρπούζι!

zeidoron dtsoukas είπε...

Φίλε Ευρυτάνα ψυχραιμία!
Εχουν να δουν τα ματάκια μας ακόμα...
Το θέμα τελικά είναι γιατί να απασχολείται η δικαιοσύνη τόσες μέρες/μήνες και η Βουλή, για ένα αδίκημα που δέχονται μεν οι δικαστές ότι διεπράχθει,αλλά φροντίζουν η απόφαση να είναι στην ουσία απαλλακτική;

Ανώνυμος είπε...

Αδικα καταφερθηκες εναντια στην κλεφτοσυμμορια σας
λεγοντας οτι σε πεταξαν σα σκυλι Να τωρα που ηταν
η ωρα της κρισεως ολοι οι μηχανισμοι της συμμοριας με πρωτη τη διεφθαρμενη δικαιοσυνη λειτουργησαν αψογα με αποτελεσμα να πεσεις στα καταμαλακα Μονο η λαικη
δικαιοσυνη θα μπορεσει να βαλει χερι σε κατι τετοιου
ειδους καθαρματα melito

Read more: Go to TOP and Bottom