Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Πανικός σε δημοτικό σχολείο της Νέας Ερυθραίας - Κατέρρευσε τμήμα της οροφής - Πως γλίτωσαν τα παιδιά


Από θαύμα γλίτωσαν οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Ερυθραίας όταν κατέρρευσε μέρος της οροφής και έσκασε πάνω στα...θρανία. Τα παιδιά σώθηκαν γιατί έλειπαν σε εκπαιδευτική εκδρομή. Τι λέει στο Newsit ο Αντιδήμαρχος Κηφισιάς.

To απίστευτο περιστατικό συνέβη στις 26 Φεβρουάριου 2015, ημέρα Πέμπτη, στο ιστορικό κτίριο το οποίο εγκαινίασε το 1931 ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο τότε Υπουργός Παιδείας Γεώργιος Παπανδρέου. 


Οι μαθητές σώθηκαν από...θαύμα!



Οπως δηλωσε στο Newsit o Aντιδήμαρχος Κηφισιάς Μιχάλης Καυγαλάκης "ήταν γύρω στη μία το μεσημέρι όταν ακούστηκε ένας δυνατός κρότος από την τάξη της 5ης δημοτικού. 

Οταν οι δάσκαλοι μπήκαν στην αίθουσα είδαν τμήμα της οροφής, σοβάδες αλλά και τούβλα να έχουν σκάσει πάνω στα θρανία των παιδιών. Ευτυχώς εκείνη την ώρα τα παιδιά έλειπαν σε εκπαιδευτική εκδρομή και έτσι γλιτώσαμε τα χειρότερα". 

ΦΩΤΟ mixanitouxronou.gr
ΦΩΤΟ mixanitouxronou.gr

Η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη και αμέσως η αίθουσα κλειδώθηκε προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες για την αποκατάσταση της οροφής. Με απόφαση μάλιστα του Δημάρχου Κηφισιάς το σχολείο από σήμερα Τρίτη 10 Μαρτίου εως την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 θα μείνει κλειστό για να επιδιορθωθούν βλάβες και σε άλλες αίθουσες του σχολείου. 

Ωστόσο εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την κακή συντήρηση του κτιρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom