Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Συναγερμός στις Σέρρες από τις πλημμύρες - Χτυπούν οι καμπάνες στα χωριά (φωτο & βίντεο)


Ρεπορτάζ: Παύλος Σαρόγλου

Σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πεθελινό, Παραλίμνιο και Ψυχικό έφτασαν τα νερά του Στρυμόνα, αφού από χθες το βράδυ άνοιξαν τα θυροφράγματα της λίμνης Κερκίνης.
serres-pethelino1
serres-pethelino2
Μάλιστα, στο video του thesstoday που ακολουθεί, ακούτε τις καμπάνες στο χωριό Ψυχικό να χτυπούν για να ενημερωθεί ο κόσμος ώστε να μην κινδυνέψει να πνιγεί άνθρωπος στα χωράφια και για να οχυρώσουν τα σπίτια τους. Σε λίγα λεπτά οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού.


Στο Πεθελινό οι κάτοικοι βλέπουν τα νερά σε απόσταση 50 μέτρων από το ανάχωμα που έφτιαξε ο Στρατός την Πέμπτη, πρόκειται για ανάχωμα μήκους 500 μέτρων και ύψους 3 μέτρων, ήδη ανατολικά του Στρυμόνα έχουν πλημμυρίσει περίπου 40.000 καλλλιεργήσιμες εκτάσεις και εκτιμάται ότι με το κατέβασμα των νερών της Κερκίνης θα πλημμμυρίσουν άλλες σαράντα χιλιάδες στρέμματα.
serres-pethelino3
serres-pethelino4
Αυτή τη φορά οι τοπικές αρχές εκτιμούν πως θα πλημμυρίσουν και ανατολικά του Στρυμόνα στον Δήμο Βισαλτίας όπου χθες η δήμαρχος, Αγνή Δουβίτσα, ζήτησε από την Περιφέρεια χιλιάδες σακιά για να τα γεμίσουν με χώμα και να φτιάξουν αναχώματα.
Να θυμίσουμε πως η δήμαρχος είχε έρθει σε φραστική αντιπαράθεση με τον αντιπειφερειάρχη Σερρών κ. Μωϋσιάδη επειδή στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη παρουσία της Υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, δεν κλήθηκε να παραστεί.
Ανάλογη αντίδραση υπήρξε και από τον δήμαρχο Αμφίπολης αφού στα γεωγραφικά όρια του δήμου υπάρχουν περίπου 10 χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα κι όμως δεν κλήθηκε ούτε αυτός στην σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom