Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: "Ξεχάστε τις αποζημιώσεις"!

Γερμανία:"Τα θέματα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων έχουν επιλυθεί"

Λίγες ώρες μετά τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου για κατασχέσεις γερμανικής ιδιοκτησίας, το Βερολίνο, διά του εκπροσώπου της Καγκελαρίας, βάζει τέλος στις διεκδικήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της ειδικής επιτροπής που συστήθηκε για το εν λόγω θέμα.

Βερολίνο: «Δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για πολεμικές αποζημιώσεις. Το ζήτημα έχει λυθεί»«Δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για πολεμικές αποζημιώσεις, το ζήτημα έχει λυθεί» τονίζει το Βερολίνο. «Ξέρουμε να αμυνθούμε σε επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας» αναφέρει εκπρόσωπος του CSU. «Ψάχνει εχθρούς ο ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει. 

Τα θέματα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων έχουν επιλυθεί, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Καγκελαρίας, μετά την επανασύσταση της επιτροπής της ελληνικής Βουλής για τις αποζημιώσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, που τόνισε ότι «δεν θα υπάρξουν συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για τις πολεμικές αποζημιώσεις, δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο».

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για πολεμικές αποζημιώσεις είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Αθήνας. 



Στην αντεπίθεση οι Γερμανοί
«Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί» δηλώνει ο εκπρόσωπος της Κ.Ο. των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου.

«Το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του '50» υποστηρίζει ο κ. Μίχελμπαχ για τις πολεμικές αποζημιώσεις σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της «Handelsblatt», ενώ, σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Ν. Παππά για τον Β. Σόιμπλε, κάνει λόγο για «άθλια» και «άμετρη» κριτική, και προσθέτει ότι το κακό στιλ έχει γίνει πλέον κάτι σαν «το σήμα κατατεθέν του συνασπισμού ριζοσπαστών στην Αθήνα».

«Αντί να εφευρίσκει όλο και καινούργιες λεκτικές προσβολές και να γυαλίζει εκ νέου εικόνες εχθρών, η κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε καλύτερα να συγκεντρώσει την ενέργειά της σε μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση της χώρας» σημειώνει και προσθέτει ότι αυτήν τη στιγμή λεηλατεί τα συνταξιοδοτικά ταμεία και κάνει το παν για να ρίξει την ίδια τη χώρα της και τον ίδιο τον λαό της στην απόλυτη χρεοκοπία.


http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom