Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΠΑΕ Παναιτωλικός:Τελικά ποιος τιμωρείται; - Εμείς είμαστε το πρόβλημα όχι οι φίλαθλοι!

Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για πειραματισμούς, αδιαφορία και μετάθεση ευθυνών

Η απόφαση της διεξαγωγής της 27ης αγωνιστικής χωρίς οπαδούς στις εξέδρες προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ Παναιτωλικός, η οποία εξέφρασε τη διαφωνία της με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, στην οποία αναφέρει τι έπραξε και πάταξε τη βία...

"Η ΠΑΕ Παναιτωλικός με έργα και πράξεις έχει καταθέσει τη θέση της απέναντι στα φαινόμενα της βίας, της αδιαφάνειας, της αναξιοπιστίας, της ανυποληψίας, που ταλανίζουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Χωρίς αμφιταλαντεύσεις, με σαφήνεια και υπευθυνότητα, με μέτρα που απέδωσαν και έτυχαν της αναγνώρισης όλων των «υγιώς σκεπτόμενων» πολιτών.


Δεν έχει θέση όποιος θεωρεί το γήπεδο πεδίο αντιπαράθεσης και «μαχών».

Οι φίλαθλοί μας συμμετέχουν ενεργά και συμπαρίστανται στην προσπάθειά μας, μετατρέποντας σε γιορτή κάθε αγώνα ή εκδήλωση της ομάδας μας.

Δυστυχώς η απόφαση για διεξαγωγή των αγώνων «κεκλεισμένων των θυρών» έρχεται να τιμωρήσει και αυτούς τους φιλάθλους. Τιμωρεί με απαγόρευση εισόδου, δεκάδες οικογένειες που έρχονται να ευχαριστηθούν το ποδόσφαιρο σε ένα πολιτισμένο και ασφαλές περιβάλλον! Τα εκατοντάδες παιδιά, τις γυναίκες και τους άνδρες, που συμμετέχουν σ’ αυτή τη γιορτή κάθε αγωνιστική! Απολαμβάνοντας το θέαμα, αποθεώνοντας την ομάδα μας, χειροκροτώντας τον αντίπαλο!

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός δεν δίστασε να πάρει αυστηρές αποφάσεις για να απομονώσει οποιαδήποτε προσπάθεια να διαταραχθεί το πολιτισμένο, φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον. Και θα συνεχίσει να το πράττει όποιο κι αν είναι το κόστος.

Πιστεύουμε, όμως, ότι δεν βοηθάει στην επίλυση τέτοιων προβλημάτων η επιβολή ποινών αδιακρίτως.

Η ατιμωρησία, τα “κουκουλώματα”, οι εξυπηρετήσεις, η αδιαφάνεια, η έλλειψη απονομής δικαιοσύνης, η διαφθορά, οι τραμπουκισμοί, η ανικανότητα και η ατολμία, οδήγησαν το ποδόσφαιρό μας στη σημερινή κατάσταση. Και βεβαίως, το πλαίσιο οικονομικής ανισότητας των ΠΑΕ, που γιγαντώνει τους «μεγάλους», αποδυναμώνει τους «μικρούς» και οδηγεί σε εξαρτήσεις. Με την ανοχή των φορέων, που σήμερα ανακοινώνουν μέτρα.

Εμείς είμαστε το πρόβλημα όχι οι φίλαθλοι.
Το ποδόσφαιρο απευθύνεται στον φίλαθλο και χωρίς φιλάθλους δεν υπάρχει λόγος να διοργανώνονται ή να διεξάγονται αγώνες και πρωταθλήματα.

Προφανώς δεν έχουμε διάθεση στρουθοκαμηλισμού απέναντι στο υπαρκτό πρόβλημα της βίας που μαστίζει γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε πιστεύουμε ότι όσα συμβαίνουν δεν μας αφορούν. Σαφώς και πρέπει –επιτέλους- να υπάρξει η βούληση να γίνουν τολμηρά βήματα για την οριστική πάταξή του, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις. Με μέτρα πρόληψης και παραδειγματικών ποινών που θα αποβάλλουν από τα γήπεδα όσους δηλητηριάζουν τις ομάδες και το ποδόσφαιρο.

Με αυστηρές ποινές στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Στους υποκινητές της βίας, όσους την υποθάλπουν, την εκμεταλλεύονται και την ενισχύουν. Σε καμία περίπτωση τιμωρώντας αναίτια (όπως η πρόσφατη απόφαση) τους υγιείς φιλάθλους, των οποίων -έτσι κι αλλιώς- ο αριθμός μειώνεται συνεχώς, μη αντέχοντας τα όσα συμβαίνουν.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός δεν αρκείται στην κατάθεση προτάσεων και ιδεών. Τις έκανε πράξεις. Ζητάει από την Πολιτεία, να ενισχύσει το νομοθετικό πλαίσιο και να ασκήσει τον απαραίτητο έλεγχο για την πάταξη όλων των φαινομένων που οδηγούν στην περαιτέρω απαξίωση του ποδοσφαίρου. Από τα θεσμικά όργανα, να λειτουργήσουν με αξιοκρατία και διαφάνεια, χτυπώντας στη ρίζα τους τις αιτίες που γεννούν τη βία. Από τη δικαιοσύνη να αποτελέσει τον εγγυητή ενός καθαρού και δίκαιου ποδοσφαιρικού (και όχι μόνο) περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για πειραματισμούς, αδιαφορία και μετάθεση ευθυνών. Είναι ήδη πολύ αργά…"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom