Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Πως θα γίνεται η λοταρία με τις αποδείξεις - Κομπογιαννίτικα κόλπα

Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Νοικοκυρά που δεν θέλει να ζυμώσει,40 μέρες κοσκινάει...
Και κάθε υπουργός που δεν θέλει ή δεν μπορεί να πιάσει τα μεγάλα ψάρια αμολάει μπαρούφες κι όποιον πάρει χάρος!
Τι φόρο πληρώνουν οι εφοπλιστές;Εχετε ακούσει τίποτα για λαθρεμπόριο καυσίμων;Πόσα δις είναι τα θαλασσοδάνεια κομμάτων,ολιγαρχών και ημετέρων;Πόσα χρήματα πάνε ακόμα και σήμερα σε αμαρτωλές ΜΚΟ;κλπ,κλπ,....
Ζείδωρον

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επανέρχεται, η λοταρία για τις αποδείξεις με δώρα που θα φτάνουν ακόμη και τα 10.000 ευρώ. Η πρόταση αυτή είχε αποτυπωθεί στο περίφημο email Χαρδούβελη με την κωδική ονομασία @podeixi.

Εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης, τον περασμένο Νοέμβριο, ήταν
ότι η εφαρμογή της λοταρίας στις αποδείξεις θα μπορούσε να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα κατά τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ φέτος.

Ο φορολογούμενος θα έχει κίνητρο να ζητά απόδειξη για κάθε συναλλαγή του διότι, αν στείλει με sms τον ειδικό κωδικό της απόδειξης στη ΓΓΔΕ ενδέχεται να κερδίσει στο τέλος του μήνα ποσό έως και 10.000 ευρώ.

Το σχέδιο αντικατάστασης της υποχρέωσης συλλογής αποδείξεων που ισχύει έως σήμερα, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα αντικατασταθεί με κίνητρα συλλογής αποδείξεων στη βάση λοταρίας.

Πηγές της ΓΓΔΕ μάλιστα, σημειώνουν ότι η προετοιμασία η οποία είχε γίνει στα τέλη του 2014 είναι τέτοια ώστε σε ένα μήνα από σήμερα, αν υπάρξει πολιτική απόφαση, το μέτρο μπορεί να ενεργοποιηθεί τουλάχιστον πιλοτικά.

Οι φορολογούμενοι θα ζητούν τις αποδείξεις και ανάλογα με τον αριθμό της απόδειξης σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνεται κλήρωση με χρηματικά κυρίως έπαθλα. Το μέτρο φαίνεται να προκρίνεται και από τη νέα κυβέρνηση.

Το μοντέλο αυτό εφαρμόζεται ήδη στην Πορτογαλία, την Μάλτα και την Σλοβακία με τα πρόσθετα έσοδα στην περίπτωση της Πορτογαλίας να φθάνουν τα 1,6 δισ. ευρώ ετησίως.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom