Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Νέα "βόμβα" από τον λαλίστατο Βαρουφάκη: Εκλογές ή δημοψήφισμα για το ευρώ, αν δεν συμφωνήσουμε στις Βρυξέλλες!

"...η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άλλο δάνειο και  θα επιβιώσει ακόμα κι αν δεν υπάρξει συμφωνία"!....τότε γιατί δεν τους στέλνουμε στο διάολο να ησυχάσουμε;

- "Όπως είπε ο πρωθυπουργός, δεν είμαστε καρφωμένοι στις καρέκλες μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα
- "Τυπική" η σχέση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Μάριο Ντράγκι και την ΕΚΤ
- "Η Κυβέρνηση θα επιβιώσει ακόμα κι αν δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες"
- " Η συζήτηση για Grexit είναι δηλητηριώδης"

Με αφορμή το αυριανό Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην
Corriere della Sera για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες τονίζοντας ότι η η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη άλλο δάνειο και πως η Ελλάδα θα επιβιώσει ακόμα κι αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρομενος στη ρευστότητα, είπε χαρακτηριστικά ότι "έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων... Για τα υπόλοιπα βλέπουμε".

"Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα νέο δάνειο. Το πλάνο που προτείνουμε στους εταίρους μας είναι να δώσουμε ώθηση στην Ελλάδα ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να μειωθεί η ανθρωπιστική κρίση", είπε στη συνέχεια και αναφέρθηκε στα τρία σήμεια του σχεδίου που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση που είναι τα εξής: "Το πλεόνασμα του αναθεωρημένου προϋπολογισμού, μια ευφυής αναδιάρθρωση του χρέους, και ένα σχέδιο για μεγάλες επενδύσεις".

Όσον αφορά στο Grexit, ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε: "Δεν θα έρθει να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα αν μιλάμε συνέχεια για Grexit. Είναι μια δηλητηριώδης συζήτηση. Αυτό που εμείς θέλουμε είναι οι γερές βάσεις και μια συμφωνία με την Ευρώπη".

Για τις σχέσεις του με τον Μάριο Ντράγκι και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρκέστηκε να πει ότι είναι "τυπικές", προσθέτοντας ότι: "Η ΕΚΤ είναι πολύ αυστηρή όσον αφορά στο χρέος της Ελλάδας και απαιτεί πειθαρχία. Θα πρέπει όμως να φέρεται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις χώρες και όχι διαφορετικά στην Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom