Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Bild: Αυτά είναι τα ονόματα των πιλότων του μοιραίου Airbus A320 – Αυτοκτόνησε ο ένας από τους δυο;


- Η εφημερίδα Bild υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της τα ονόματα των δυο πιλότων του Airbus A320 που συνετρίβη στις Άλπεις
- Κυβερνήτης ήταν ο Πάτρικ Σ., πατέρας δυο παιδιών με 10ετή εμπειρία
- Ο συγκυβερνήτης λεγόταν Αντρέας Λ. – Και οι δυο πιλότοι ήταν Γερμανοί
- Οι Γερμανοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν πως μόνο ένας πιλότος ήταν μέσα στο κοκπιτ - Le Monde: Ο συγκυβερνήτης κλειδώθηκε εκτός!
- Το μαύρο κουτί αποκάλυψε πως ένας από τους δυο είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο και προσπάθησε να σπάσει την πόρτα για να μπει
- Σενάρια για αυτοκτονία του πιλότου που είχε μείνει μέσα

12 ώρες μετά την αποκάλυψη των New York Times πως σύμφωνα με ηχητικό ντοκουμέντο από το "μαύρο" κουτί του μοιραίου Airbus A320 ο ένας από τους δυο πιλότους είχε κλειστεί έξω από το πιλοτήριο και όταν προσπάθησε να βάλει τον κωδικό και να μπει στο κοκπιτ δεν μπορούσε, η γερμανική εταιρία Germanwings το μόνο που έχει κάνει είναι να ανακοινώσει πως δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει τίποτα. 

Αντίθετα, Γερμανοί εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι μέσα στο πιλοτήριο ήταν μόνο ένας από τους δυο πιλότους. 

Η γερμανική εταιρία δέχεται πυρά και για το γεγονός πως δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα, περισσότερες από 48 ώρες μετά την τραγωδία με τους 150 νεκρούς στις Γαλλικές Άλπεις, τα ονόματα των δυο πιλότων. 
Η γερμανική εφημερίδα Bild υποστηρίζει πως έχει στη διάθεσή της στα στοιχεία τους και έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και τα αρχικά από τα επώνυμά τους. 

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα,κυβερνήτης του μοιραίου Airbus ήταν ο Πάτρικ Σ., πατέρας δυο παιδιών με 10ετή εμπειρία, ενώ συγκυβερνήτης ήταν ο Αντρέας Λ., ένας νεαρός άνδρας από μια μικρή πόλη Μόνταμπάουρ από την περιοχή του Ρήνου. 
Η γαλλική εφημερίδα Monde υποστηρίζει ότι ο πιλότος που είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο ήταν ο συγκυβερνήτης και πως μέσα στο πιλοτήριο είχε μείνει μόνος ο κυβερνήτης. 

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι ο συγκυβερνήτης του A320 είχε προσληφθεί τον Σεπτέμβριο 2013 από την Germanwings και ότι είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης.
Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις είχε περισσότερα από 10 έτη εμπειρίας και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη Airbus στο ενεργητικό του, είχε ανακοινώσει από την Τρίτη η Germanwings.

Τι έγινε πίσω από την κλειστή πόρτα του πιλοτηρίου; 
Το σενάριο αυτοκτονίας του πιλότου


Υπήρχε πρόθεση τελικά εκ μέρους του συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης της Germanwings ή έγινε κάτι άλλο στο πιλοτήριο; Είχε κλειδώσει επι τούτου την πόρτα του πιλοτηρίου ο πιλότος που ήταν μέσα για να αποτρέψει τον συνάδελφό του να μπει; Προσπάθησε να αυτοκτονήσει; 
Όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά για το τι συνέβη στην μοιραία πτήση με τους 150 νεκρούς μετά την αποκάλυψη των New York Times ότι ο πιλότος δεν μπορούσε να μπει στο πιλοτήριο!

Η πληροφορία ότι ο κυβερνήτης δεν μπόρεσε να μπει στο πιλοτήριο δεν με πείθει, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο τέως πρόεδρος της επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων, Ακριβός Τσολάκης. Σε ότι αφορά τις πληροφορίες ότι έσπασε το τζάμι στο πιλοτήριο είπε πως ραγίζει αλλά είναι δύσκολο να σπάσει.

Επίσης, ο διερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων, Φαίδων Καραϊωσηφίδης μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο είπε ότι από την 11η Σεπτεμβρίου έχουν αλλάξει πολλά στο επίπεδο της ασφάλειας στα αεροπλάνα και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα ασφάλειας του πιλοτηρίου είναι σε πολλά σημεία απόρρητος. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν να άλλαξε τον κωδικό από μέσα ο συγκυβερνήτης και έτσι να μην μπορούσε να μπει ο συνάδελφός του. Μπορεί ακόμα και να προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Αυτό το τελευταίο φαίνεται να πιστεύουν και Γάλλοι ειδικοί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Γάλλοι ειδικοί αναφέρουν ότι μόνο δύο λόγοι μπορούν να συντρέχουν με δεδομένο ότι ο συγκυβερνήτης έμεινε μόνος του στο πιλοτήριο: ή ήθελε να αυτοκτονήσει ή αρρώστησε ξαφνικά. Προσθέτουν μάλιστα ότι το ενδεχόμενο ασθένειας είναι σχεδόν απίθανο γιατί για ποιό λόγο να ήταν αμπαρωμένη η πόρτα;

Οπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι ήχοι μέσα στο πιλοτήριο που καταγράφηκαν στο μαύρο κουτί είναι καθαροί: «Στην αρχή της πτήσης ακούς το πλήρωμα να μιλάει φυσιολογικά. Μετά ακούς το ένα κάθισμα να πηγαίνει προς τα πίσω, την πόρτα να ανοίγει και μετά να κλείνει. Μετά δεν ξανακούγονται ομιλίες μέχρι να γίνει η συντριβή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom