Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ο συγκυβερνήτης του Airbus 320 "εμπνεύστηκε" από σενάριο ταινίας;


Τραγική σύμπτωση ή πηγή “έμπνευσης”; Η αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 149 ανθρώπους, και κυρίως η απόφαση του 28χρονου συγκυβερνήτη Andreas Lubitz να ρίξει το Airbus 320 της Germanwings, έχει ανατριχιαστικές ομοιότητες με μία ταινία που προβλήθηκε στους κινηματογράφους μόλις πριν από δύο μήνες!


Πρόκειται για το κινηματογραφικό έργο «Les Nouveaux Sauvages» του Πέδρο Αλμοδοβάρ, που ήταν υποψήφιο για τον Χρυσό Φοίνικα, στις Κάννες, το 2014.

Πρόκειται για μία ανατριχιαστική “ταύτιση” των δύο ιστοριών, όπως αποκαλύπτει η γαλλική Liberation, που θέτει το βασικό ερώτημα, εάν πρόκειται για σύμπτωση ή αν η ταινία του Αλμοδοβάρ αποτέλεσε πηγή “έμπνευσης” για τον 28χρονο Lubitz να πραγματοποιήσει το αρρωστημένο του σχέδιο.

Ποια είναι η ομοιότητα; Σε μία από τις έξι συνολικά ιστορίες, που παρουσιάζει η ταινία, ο πρωταγωνιστής, που είναι φροντιστής του αεροσκάφους, κλειδώνεται μέσα στο πιλοτήριο και ρίχνει το αεροπλάνο στην αυλή ενός σπιτιού, όπου βρίσκονται δύο ηλικιωμένοι. Αποτέλεσμα; Να βρουν όλοι τραγικό και ακαριαίο θάνατο.


Βλέποντας κανείς τη συγκεκριμένη σκηνή της ταινίας, είναι σαν να ακούει τα όσα περιέγραψαν σήμερα οι Γάλλοι εισαγγελείς για τα όσα συνέβησαν στη μοιραία πτήση και στην τραγωδία στις Άλπεις.

Ο 28χρονος Andreas Lubitz κλειδώθηκε μέσα στο πιλοτήριο, δεν επέτρεψε στον κυβερνήτη να μπει μέσα, και πάτησε το κουμπί καθόδου που θα έφερνε την σφοδρή και μοιραία σύγκρουση, κόβοντας πρόωρα το νήμα της ζωής σε 149 ανθρώπους...

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom