Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Συνελήφθησαν 9 για το τραγικό δυστύχημα στο High Speed 5 και... αφέθηκαν ελεύθεροι


Στη σύλληψη 9 ατόμων, για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο High Speed 5 στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 50χρονος ηλεκτρολόγος μέλος του πληρώματος του πλοίου, προχώρησε το τοπικό λιμενικό τμήμα.

Πρόκειται για τον Τεχνικό Ασφαλείας, τον πλοίαρχο, τον Πρώτο Μηχανικό καθώς και 6 υπευθύνους επισκευαστικών συνεργείων που εργάζονταν στο ταχύπλοο.

Οι συλληφθέντες με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.

Τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κατάστρωμα του πλοίου δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί, ενώ στην κατάσβεσή της πήραν μέρος 3 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, 2 πλωτά πλοιάρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 20 οχήματα και 40 πυροσβέστες, καθώς και 9 Ρυμουλκά σκάφη. Ταυτόχρονα, στην περιοχή έσπευσε και όχημα του ΕΚΑΒ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το συμβάν, από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και παρακολούθησε την εξέλιξη και την τραγική κατάληξη της πυρκαγιάς.

Εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το χαμό του άτυχου ναυτικού και τόνισε ότι το γεγονός αυτό, πρέπει να μας ενεργοποιήσει όλους. Παράλληλα, επικοινώνησε με την εισαγγελέα υπηρεσίας και ζήτησε ενημέρωση για την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία εισαγγελικής εποπτείας και διερεύνησης της υπόθεσης, έδωσε εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την άμεση διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα και για τον άμεσο έλεγχο των εγγράφων αδειοδότησης των εκτελούμενων εργασιών.

Πρόθεση του υπουργού, είναι να ενεργοποιηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για τον αυστηρό έλεγχο του πλαισίου που διέπει την προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων, την τήρηση της νομιμότητας και την αναζήτηση ευθυνών σε κάθε κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom