Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Σήμερα ο 8ος ημιμαραθώνιος στη μνήμη του Μιχάλη Κούση στο Αγρίνιο - Τα μέτρα της τροχαίας


Παρά τις πολλές αντιδράσεις που υπήρξαν δεν άλλαξε η ημερομηνία διεξαγωγής του 8ου ημιμαραθώνιου δρόμου στη μνήμη του μεγαλύτερου Ελληνα μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση.

Ετσι λοιπόν,παράλληλα με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που γίνεται σήμερα στην Πηγή Τρικάλων,στο Αγρίνιο γίνεται ο 8ος Ημιμαραθώνιος "Μιχάλης Κούσης".

Ο Ημιμαραθώνιος 21,1χλμ έχει σημείο εκκίνησης στη Βαριά Δογρής στις 11:15 το πρωί και τερματισμό την κεντρική πλατεία (Δημοκρατίας) στο Αγρίνιο.Διοργανώνεται από το Δήμο Αγρινίου  σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου – ΕΟΣΛΜΑΥ.

Η Τροχαία Αγρινίου θα αναλάβει την ασφάλεια της διοργάνωσης, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ολόκληρη η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη και με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1997 και μεγαλύτεροι).

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης στους οποίους θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα. Όλοι όσοι συμμετάσχουν όμως θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο του αγώνα.

Χρηματικά έπαθλα έχουν προβλεφθεί από τον Δήμο Αγρινίου για τους έξι (6) πρώτους αθλητές, ως εξής:
1ος και 1η: 800,00 €
2ος και 2η: 500,00 €
3ος και 3η: 400,00 €
4ος και 4η: 300,00 €
5ος και 5η: 200,00 €
6ος και 6η: 100,00 €

Θα γίνουν ακόμα δύο αγώνες δρόμου 1 και 5χλμ

Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5χλμ.
Ό,τι αφορά τον Λαϊκό Δρόμος 5χλμ. Αντρών – Γυναικών – Εφήβων – νεανίδων – παίδων – κορασίδων, έχει αφετηρία τη Διασταύρωση Ερμίτσας Παναιτωλίου (οδός Χαρ. Τρικούπη Παναιτωλίου) και ώρα εκκίνησης τις 10:40 το πρωί. Τερματισμός του αγώνα θα γίνει στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Αγώνας Δρόμου 1χλμ.
Ο Αγώνας Δρόμου 1χλμ. για μαθητές-τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων θα ξεκινήσει στον κόμβο sprider (Χαρ.Τρικούπη και Γρ.Λαμπράκη) στις 11:15 το πρωί, με τερματισμό την πλατεία ΔημοκρατίαςΟ Δήμος Αγρινίου διοργανώνει τον 8ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο (21,1 χλμ.) στη μνήμη του Μιχάλη Κούση την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015. Ο αγώνας γίνεται σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Δυτικής Στερεάς και το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου – ΕΟΣΛΜΑΥ..

Τα μέτρα της τροχαίας για τον ημιμαραθώνιο στη μνήμη του Μιχάλη Κούση:
Για την ομαλή διεξαγωγή του και την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας γνωστοποίησε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα για σήμερα Κυριακή 1η Μαρτίου προβλέπεται :
α) Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων από ώρα 10.30΄ έως 12.00΄ στην Ε.Ο. Αγρινίου – Θέρμου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγρίνιο και εκτροπή αυτών μέσω παρακαμπτήριων οδών.
β )Στο τμήμα της Ε.Ο. Αγρινίου – Θέρμου, από την 7+800 χ/θ (Καινούργιο) έως την 16+000 χ/θ (Βαρειά) από ώρες 10.00΄ έως 13.00΄ σταδιακή ακινητοποίηση των κυκλοφορούντων οχημάτων ή την εκτροπή αυτών μέσω παρακαμπτήριων οδών,
γ) σταδιακή ακινητοποίηση των οχημάτων σε όλο το μήκος της Επαρχιακής οδού Παναιτωλίου – Καινουργίου και την εκτροπή τους μέσω παρακαμπτήριων οδών, από ώρες 10.00΄ – 13.30΄.
δ) απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από την 63+750 χ/θ (κόμβο Παναιτωλίου) έως την 67+500 χ/θ (κυκλικό κόμβο Αγρινίου), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιωάννινα, την εκτροπή της κυκλοφορίας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της ιδίας οδού καθώς και στον υπό κατασκευή παράδρομο της οδού, από ώρες 10.00΄ έως 14.00΄.
ε) απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο το μήκος της δημοτικής οδού Χ. Τρικούπη και στις οδούς περιμετρικά της πλατείας Δημοκρατίας από ώρες 10.15΄ έως 14.00΄.
στ) Την απαγόρευση σταθμεύσεων σε όλα τα ανωτέρω τμήματα των οδών από ώρες 07.30΄ έως 14.00΄

Τα χρονικά διαστήματα , των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων & διακοπή της κυκλοφορίας), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, στα προκαθορισμένα σημεία, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων τροχαίας.

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom