Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ορκίζεται σήμερα ο 7ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Π. Παυλόπουλος


Με τη δική του ατζέντα μπαίνει σήμερα στο προεδρικό μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος,ο και Πάκης αποκαλούμενος και μη ελέγχων τη δύναμή του (γι' αυτό έμεινε άγαλμα όταν ο Κασιδιάρης άρχισε στις γρήγορες την Κανέλλη). 

Επιστρέφει σε... γνώριμα λημέρια, αλλά αυτή τη φορά ως ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της Ελλάδας, διαδεχόμενος τον Κ. Παπούλια.

Η θητεία του Κάρολου Παπούλια έληξε χθες. Η αντικατάστασή του από τον Π. Παυλόπουλο θα γίνει το απόγευμα μετά την ορκωμοσία του νέου Προέδρου τη; Δημοκρατίας στις 18:00.

Έχοντας διατελέσει προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας επί Κ. Καραμανλή (του "εθνάρχη") και Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Μιχάλη Στασινόπουλου,ο νέος Πρόεδρος γνωρίζει καλά τα... κατατόπια στην Ηρώδου του Αττικού και έρχεται με τη δική του ατζέντα.

Πρώτα μπαίνει σε προτεραιότητα η εξωτερική πολιτική για τον νέο Πρόεδρο. Δεν είναι απλά το ταξίδι στην Κύπρο που σχεδόν επιβάλλεται λόγω της σχέσης των δύο χωρών. Ο Π. Παυλόπουλος αναμένεται να ξεκινήσει τη θητεία του με μια σειρά επισκέψεων σε Παρίσι, Βερολίνο, αλλά και Βρυξέλλες για μια σειρά συναντήσεων με αρχηγούς κρατών και τους επικεφαλής της Ε.Ε.

Σήμερα πάντως και με βάση το τυπικό της ημέρας της ορκωμοσίας ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά την ορκωμοσία του στη Βουλή θα πάει στο Σύνταγμα, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστο Στρατιώτη.

Ύστερα θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα τον περιμένει στην είσοδο ο απερχόμενος Πρόεδρος. Θα προχωρήσουν μέχρι το Προεδρικό γραφείο, εκεί θα έχουν μια συνομιλία και έπειτα ο Κ. Παπούλιας θα αποχωρήσει από την Η. Αττικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom