Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ελλάδα, η χώρα των... κροίσων! - Ο πολιτικός με τις καταθέσεις 5 εκατ. ευρώ και οι ανήλικοι εκατομμυριούχοι

Μόνο που τα λεφτά είναι λίγο μακριά... στην HSBC στην Ελβετία!
Στην Ελλάδα απλά μερικά εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο όριο της φτώχειας και κάτω απ' αυτό,μερικά ακόμα εκατομμύρια είναι άνεργοι και κάποιες αρχές υποτίθεται πως ψάχνουν το μαύρο χρήμα,ενώ η Ελπίδα εξακολουθεί να είναι καθ' οδόν...
Ζείδωρον

- Πολιτικό πρόσωπο εμφανιζόταν ως πληρεξούσιος λογαριασμού της λίστας Λαγκάρντ,αλλά τώρα αποδεικνύεται πως ήταν ο δικαιούχος
- Πρόκειται για άνθρωπο που παραμένει στην πολιτική και συμβουλεύει κόμμα!
- Πως αποκαλύφθηκε από το ΣΔΟΕ
– Κλήθηκε ήδη για εξηγήσεις
- Σημεία και τέρατα αποκαλύπτει και η έρευνα για το σκάνδαλο SwissLeaks
- 14 δημόσιοι υπάλληλοι με καταθέσεις 8,2 εκατ. δολάρια, ανήλικοι με 2,8 εκατ. στην τράπεζα HSBC
- ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ HSBC



Τελικά στην Ελλάδα και λεφτά υπάρχουν και κροίσοι με καταθέσεις εκατομμυρίων. Απλά, τα λεφτά είναι "παρκαρισμένα" στην Ελβετία!

Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και για το σκάνδαλο SwissLeaks με τις καταθέσεις εκατομμυρίων στην τράπεζα HSBC έρχονται να προκαλέσουν το... κοινό αίσθημα.

Εν αρχή ην η λίστα Λαγκάρντ. Μια υπόθεση για την οποία έχουν γραφτεί και έχουν λεχθεί πολλά και για την οποία έχει παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μια αποκάλυψη για πρόσωπο που βρίσκεται στην περιβόητη λίστα έρχεται να φέρει τα πάνω κάτω. Και αυτό γιατί πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο, το οποίο εμφανιζόταν μέχρι τώρα ως πληρεξούσιο μεγάλου ποσού, πάνω από 5 εκατ. ευρώ, στη λίστα Λαγκάρντ. 

Όμως αποδεικνύεται, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, πως δεν ήταν απλώς ο διαχειριστής του λογαριασμού αλλά ο δικαιούχος του. 

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Π. Αθανασίου, τον κάλεσε να εξηγήσει και να δικαιολογήσει το ποσό. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από δυο δημοσιογράφους ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου, που την περασμένη Τετάρτη βρέθηκαν στα γραφεία του ΣΔΟΕ και συναντήθηκαν με τους οικονομικούς εισαγγελείς. Τους ενημέρωσαν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο υπάλληλος της HSBC που πήρε τα στοιχεία με τους καταθέτες, τους έδωσε και το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έχει αποσυρθεί από την πολιτική, καθώς τώρα δίνει ατύπως συμβουλές σε πολιτικό κόμμα!

Νοικοκυρές, δημόσιοι υπάλληλοι, καλλιτέχνες... εκατομμυριούχοι!


Πέρα από κάθε... φαντασία είναι οι αποκαλύψεις για το ποιοί περιλαμβάνονται στη λίστα των καταθετών της τράπεζας HSBC η οποία έρχεται στο φως μέσα από την έρευνα για το σκάνδαλο SwissLeaks, στην οποία μετέχει και η εφημερίδα Τα Νέα. 

Στη λίστα λοιπόν υπάρχουν νοικοκυρές, δημόσιοι υπάλληλοι, ανήλικοι (!), καλλιτέχνες, δικαστές, πρώην στρατιωτικοί, αγρότες και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών με "βαριές" καταθέσεις. 

Στους 2.148 πελάτες της τράπεζας με... ελληνικό ενδιαφέρον, όπως προκύπτει από την έρευνα των Νέων, εντοπίστηκαν 34 περιπτώσεις λογαριασμών που συνδέονται με άτομα των οποίων η επαγγελματική ιδιότητα που έχει δηλωθεί περιλαμβάνεται στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Οι 20 εμφανίζονται μηδενικοί αλλά ειδικοί υποστηρίζουν πως ακόμη και αυτοί μπορεί να κρύβουν «θησαυρούς», γιατί υπάρχει πιθανότητα να άνοιξαν απλά για να δεχτούν ένα ποσό, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο λογαριασμό εκτός τράπεζας. 

Οι υπόλοιποι 14 «φιλοξένησαν» την περίοδο 2006-2007 περίπου 8,2 εκατομμύρια. Ανάμεσα στους 14 και η μοναδική δημόσια υπάλληλος, με καταθέσεις 2 εκατομμυρίων, που κλήθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή αλλά υποστήριξε πως δεν ξέρει τίποτα και ότι ήταν απλώς συνδικαιούχος. 

Επίσης, ανάμεσα στους 14 είναι και πρώην δικαστικοί με καταθέσεις πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ αλλά και ένας ναύαρχος κι ένας απόστρατος με μηδενικούς λογαριασμούς. 

Ανάμεσα στους καταθέτες της HSBC βρίσκονται και τρεις ανήλικοι με καταθέσεις 2,8 εκατομμυρίων δολάρια, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων με 67 λογαριασμούς ύψους 236,5 εκατ. δολάρια, συνταξιούχοι με 82 λογαριασμούς που μοιράζονται 225,6 εκατ. δολάρια. 

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ 


Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για  μεγέθυνση

Διαβάστε επίσης:
Εμπιστος σύμβουλος του Α. Σαμαρά με "μαύρες" καταθέσεις πάνω από 5 εκατ. ευρώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και μετα σουρχεται με θρασος χιλιων πιθηκων ξετσιπωτα και αναιδiστατα αυτη η Βαλαβανη αυτων των αστειων κυβερνητων και σου λεει οτι δεν ειμαστε συνεπεις στις οικονομικες μας υποχρεωσεις και οτι πρεπει να πληρωνουμε τα χρωστουμενα (απ αυτα που δεν εχουμε) για ναχουν αυτοι οι σκυφτοι για
να ικανοποιουν με συνεπεια και στην ωρα τους δολοφονους κατακτητες δανειστες Ε οχι αρνουμαστε να πληρωσουμε αρνουμαστε να ειμαστε συνεπεις Δεν σας κανουμε τη χαρη να σας δωσουμε ουτε δεκαρα τσακιστη Αυτα που εσεις αναγνωριζεται οτι χρωσταμε να πατε
να τα παρεται απο την παγκοσμια χρηματοοικονομικη μαφια που τα καρπωθηκε melito

Read more: Go to TOP and Bottom