Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Μύλος στο ΣΥΡΙΖΑ:Τσίπρας: Είμαστε σε έκτακτη ανάγκη - Επίθεση στους βουλευτές που ζητούν αυτοκίνητα - 3 προτάσεις για Γραμματέα - Δεν πέρασε τροπολογία Λαφαζάνη

Επίδειξη δύναμης της Αριστερής Πλατφόρμας

- Εντύπωση προκάλεσαν οι βολές του Πρωθυπουργού προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν στα προνόμια
- ''Παίρνουν 6.000 ευρώ μισθό και διαφωνούν με την οδηγία να μην παίρνουν βουλευτικά αυτοκίνητα''
- Η ομάδα Λαφαζάνη κατέθεσε τροπολογία διαφωνίας κατά της συμφωνίας Βαρουφάκη στο Eurogroup που συγκέντρωσε το 45% και οριακά δεν πέρασε!
- Άλλον γραμματέα πρότεινε ο Α. Τσίπρας άλλον η Αριστερή Πλατφόρμα και άλλον η Κομμουνιστική Τάση
- Ο Α. Τσίπρας αποκάλυψε πως πήγε στο νοσοκομείο λόγω ίωσης: Μου έβγαλαν ακτινογραφία και μου έδωσαν πορτοκαλάδα

Απερίφραστα αναγνώρισε τις ασφυκτικές οικονομικές ανάγκες ο Α. Τσίπρας, λόγω του χρηματοδοτικού κενού, στην σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Πρωθυπουργού: Μας περιμένουν 120 κρίσιμες ημέρες, είμαστε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.


Όμως επίδειξη δύναμης έκανε η Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη, που δεν χάνει ευκαιρία να διαδηλώνει την αντίθεση της, και ιδίως στη συμφωνία Βαρουφάκη.
68 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας της Αριστερής Πλατφόρμας, 95 ψήφισαν κατά, 5 ψήφισαν ''απών'' ενώ 33 έλειπαν, με κάποιους να ερμηνεύουν τις απουσίες υπερ της Αριστερής Πλατφόρμας

Μάλιστα η Αριστερή Πλατφόρμα κατέβασε τροπολογία διαφωνίας στη συμφωνία του Eurogroup, και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί της πρότασης αυτής ήταν αναπάντεχο.
68 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας της Αριστερής Πλατφόρμας, 95 ψήφισαν κατά, 5 ψήφισαν ''απών'' ενώ 33 έλειπαν, με κάποιους να ερμηνεύουν τις απουσίες υπερ της Αριστερής Πλατφόρμας που βλέπει τις δυνάμεις της να πολλαπλασιάζονται.

Άλλη μία τρανή απόδειξη του διχασμού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως ο Α. Τσίπρας πρότεινε για νέο γραμματέα τον Τάσο Κορωνάκη, ενώ η Αριστερή Πλατφόρμα το μέλος της Α. Καλύβη, ενώ και η Κομμουνιστική τάση κατέβασε τον Σ. Ελληνιάδη.

Παίρνετε 6.000 ευρώ μισθό και αντιδράτε για 300 και 400 ευρώ;

Όλα τα ''λεφτά'' όμως ήταν οι αυστηρές επικρίσεις του Τσίπρα προς τους βουλευτές του κόμματος που επιμένουν σε βουλευτικά προνόμια, όπως τα βουλευτικά αυτοκίνητα.
"Ένιωσα άσχημα όταν έμαθα οτι σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας για τεχνικά θέματα, βουλευτές αντέδρασαν και διαφώνησαν με την οδηγία να μην παίρνουν αυτοκίνητα. Αντέδρασαν να δίνουν 300 και 400 ευρώ, όταν παίρνουν 6000 ευρω μισθό".

Για αυτό και ο Α. Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές να μην γίνουν σαν τους άλλους και να μην προσβληθούν από ''Πασοκοποίηση'' και κυβερνητισμό.

"Να μην γίνουμε σαν τους άλλους. Δεν είναι λαϊκισμός, αλλά λεπτομέρειες, που θα κρίνουν εάν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους. Το πόσο θα μείνουμε στην εξουσία θα εξαρτηθεί και από τις συμπεριφορές μας στις θέσεις εξουσίας σημείωσε. Ερχόμαστε να ανατρέψουμε δομές και προνόμια".

Ο Πρωθυπουργός κρατούσε και μία αποκάλυψη για το τέλος, με την οποία απάντησε σε φήμες που ακούγονταν για την υγεία του.
Ο Α. Τσίπρας παραδέχτηκε πως πήγε σε νοσοκομείο, λόγω ίωσης, όπου του έκαναν ακτινογραφία, και αφού του έδωσαν πορτοκαλάδα επέστρεψε σπίτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom