Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Εικόνες καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Σαμοθράκη - Αποκλείστηκε για δύο 24ωρα το νησί


Η ισχυρή και διαρκής βροχόπτωση που σημειώθηκε στο σύνολο του νησιού της Σαμοθράκης καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου άφησε πίσω της εικόνες καταστροφής.


Μαζί με τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν, απέκλεισαν το νησί, καθώς δεν εκτελέστηκαν δρομολόγια ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, ενώ το σύστημα ηλεκτροδότησης παρουσίασε για άλλη μια φορά συχνές διακοπές και αυξομειώσεις τάσεως.

ΦΩΤΟ από thrakitoday.com

Η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες ζημιές στο 100% της αγροτικής οδοποιίας, ενώ ειδικότερα στο βόρειο τμήμα του νησιού σημειώθηκαν πολλές ζημιές στα τεχνικά έργα των δρόμων, στο κεντρικό οδικό δίκτυο, στα πρανή και κυρίως στο οδικό δίκτυο Θέρμα- Κήπος. 

Στο νότιο τμήμα οι ζημιές επικεντρώνονται στα τεχνικά των δρόμων προς τον Προφήτη Ηλία, στο οδικό δίκτυο προς την παραλία της Παχιάς Άμμου, ενώ μεγάλος όγκος φερτών υλικών κατέστησε το δίκτυο απροσπέλαστο.Αναφορικά με την σήμανση του οδικού δικτύου καταστράφηκαν οι περισσότερες από τις πινακίδες ενώ την ίδια συνολική καταστροφή παρουσιάζουν και οι λάμπες του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού οι οποίες είχαν αντικατασταθεί πρόσφατα.

Oι άσχημες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί επείγον ιατρικό περιστατικό που προέκυψε το πρωί του Σαββάτου καθώς το super puma που απογειώθηκε από τη Λήμνο για να εκτελέσει την αεροδιακομιδή δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί στη Σαμοθράκη. Το περιστατικό εξυπηρετήθηκε τελικά την Κυριακή μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πιλότων και την άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ.


Στα πλαίσια της συνεργασίας με την Περιφέρεια αναμένεται η αποστολή κλιμακίου γεωλόγων για την αποτύπωση της κατάστασης των φαινομένων κατολίσθησης. Προβληματισμός έντονος επικρατεί λόγω του ότι η ήδη άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο κάτι που όπως φαίνεται θα συμβαίνει σε κάθε μελλοντική θεομηνία είτε αυτή συμβαίνει σε χειμερινές είτε σε θερινές συνθήκες.

thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom