Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Η στιγμή της σύλληψης της 22χρονης Αγγελικής στη Σαλαμίνα - Εξω από το Εφετείο συνελήφθη και η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου


- Κουβέντα δεν έχουν καταφέρει να πάρουν μέχρι στιγμής οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής από την 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου
- Μαζί της στο σπίτι στην Σαλαμίνα, συνελήφθη η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου
- Εξω από το Εφετείο συνελήφθη και η μητέρα των αδερφών Τσάκαλου που είναι μέλη των Πυρήνων
- Η Αγγελική καταζητείτο μετά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού τον Ιανουάριο
- Ποιό ψευδώνυμο χρησιμοποιούσε για να κινείται ανετα
- Ποιός ήταν ο ρόλος της Αγγελικής στην οργάνωση
- Τι δηλώνει στο Newsit κάτοικος της περιοχής
- ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ


Όλα έγιναν νωρίς το πρωί όταν η αντιτρομοκρατική εισέβαλλε στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Τσακαλου στο Αιάντειο της Σαλαμίνα στον οικισμό Κακή Βίγλα, και άρχισε να το ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή. Από την στιγμή που μπήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο σπίτι έως και 2 ώρες αργότερα, η 22χρονη Αγγελική, καθόταν σε μια γωνία αμίλητη και τους παρατηρούσε. 
Την ώρα εκείνη έφτασε και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσακαλου - έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης - η οποία και αμέσως είπε ποιά είναι. Μετά τις έρευνες, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν τις δυο γυναίκες. Η 22χρονη Αγγελική καταζητείτο και η σύντροφος του Τσάκαλου συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία.

Η περιοχή γύρω από το σπίτι αποκλείστηκε σε απόσταση 250 μέτρων και οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.

Η Αγγελική είχε προσπαθήσει και πάλι να αλλάξει την εμφάνισή της βάφοντας τα μαλλιά της καστανά. Την ώρα που συνέβαιναν αυτά στην Σαλαμίνα, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού και μητέρα των αδερφών Τσάκαλου, Αθηνά είχε μεταβεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή για να καταθέσει αυτοβούλως για την 36χρονη "ταχυδρόμο" που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο Newsit είπε ότι είχε δει αρκετές φορές την Αγγελική, αλλά και ότι είχε δει τις τελευταίες μέρες και αρκετά περιπολικά να κάνουν βόλτες στην γειτονιά.

Όμως, λόγω φόρτου εργασίας του ειδικού εφέτη ανακριτή η Αθηνά Τσακάλου δεν κατέθεσε αλλά βγαίνοντας από το Εφετείο ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με άνδρες της αντιτρομοκρατικής οι οποίοι και την συνέλαβαν. Κατηγορείται όπως και η σύντροφος του Τσάκαλου για υπόθαλψη εγκληματία.

H Αγγελική κατά την μεταγωγή της φορούσε ένα σκουφί το οποίο κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Το σπίτι στην οδό Αγίου Χαραλάμπους, στο οποίο συνελήφθη η 22χρονη Αγγελική δεν ειναι μακριά από το σημείο όπου  είχε συλληφθεί το περασμένο Σάββατο η 36χρονη "αγγελιοφόρος" του Χριστόδουλου Ξηρού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αγγελική, εμφανιζόταν με το όνομα,'Εφη Στατίδη.

Ποιός ήταν ο ρόλος της Αγγελικής

Τις καθοριστικές αποφάσεις για λογαριασμό των φυλακισμένων μελών των "Πυρήνων της Φωτιάς" λάμβανε η Αγγελική, την οποία παρουσιάζουν ως γυναίκα-αράχνη οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αυτή ήταν το... αφεντικό του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν περίπου 200 χειρόγραφα μηνύματα της 22χρονης που είχαν "διαβάθμιση" όπως “στον Χρήστο μόνο” ή “προς όλους”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ημερολόγιο που φαίνεται πως κρατούσε η Αγγελική κατά τους μήνες Αύγουστο και Δεκέμβριο, όπου υπήρχαν σημειωμένα 13 ραντεβού αλλά και άλλες ενδείξεις, όπως αυτές με τίτλο “Συνοπτικά και συνολικά οι δουλειές για το πάρτι”.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, το “πάρτι” ήταν το χτύπημα που σχεδίαζαν στις φυλακές του Κορυδαλλού.

“Τίποτα δεν γινόταν, αν δεν το είχε εγκρίνει πρώτα η Αγγελική. Δεν είναι τυχαίο που στα σημειώματα οι Πυρήνες αναφέρουν ότι θα “απολύσουν” τον Χριστόδουλο Ξηρό, όταν η 22χρονη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της. Όπως προκύπτει από τα σημειώματα, η Αγγελική ήταν το μεγάλο αφεντικό, που είχε υπό τον έλεγχό της τον “Μανώλη” της 17Ν και κανόνιζε τα πάντα”, ανέφερε στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής στο “Έθνος της Κυριακής”.

Ο αρχηγικός ρόλος της Αγγελικής προκύπτει ξεκάθαρα και από την κατάθεση του 29χρονου Αλβανού, Μπουγιάρ Μ. ή “Τόνι”, ο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού – φύλακα.

“Έπρεπε να πάω στο Πεδίον του Άρεως, στη στάση των λεωφορείων, όπου θα συναντούσα ένα άτομο το οποίο θα κρατούσε την εφημερίδα Εσπρέσο, ενώ έπρεπε να κρατάω κι εγώ μια εφημερίδα. Ήρθε και με βρήκε μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 22 ετών, με ξανθά μαλλιά, περίπου 1.60μ. και μου συστήθηκε ως Μαρία, ενώ εγώ της ανέφερα ότι με λένε Τόνι”, αναφέρει ο Αλβανός οδηγός της Αγγελικής.

Και προσθέτει ότι η Αγγελική, στη συνάντησή τους, του ζήτησε να απενεργοποιήσει το κινητό του και να βγάλει την κάρτα sim. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
 - ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom