Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Συνεχίζεται ο γολγοθάς για τους 19 εγκλωβισμένους στα Θερμία Παρανεστίου Δράμας - Μάχη για να ανοίξει ο δρόμος (βίντεο)


Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες απεγκλωβισμού των 19 ατόμων που έχουν αποκλειστεί, από το μεσημέρι της Κυριακής, στον ορεινό οικισμό Θερμιά, οχτώ χιλιόμετρα από το Παρανέστι Δράμας.

Τα αρχικά 20 άτομα (επισκέπτες, υλοτόμοι και κτηνοτρόφοι) εγκλωβίστηκαν στον οικισμό, όταν αποκόλλησε ένας μεγάλος όγκος βράχου που κατά την κατολίσθηση παρέσυρε μεγάλη ποσότητα αδρανών υλικών, με αποτέλεσμα να κλείσει ο μοναδικός δρόμος που οδηγεί στον οικισμό.



Κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας χρειάστηκε η παρέμβαση μια ειδικής σφύρας, που τοποθετήθηκε πάνω σε πλατφόρμα ώστε να επιτευχθεί η μερική θραύση του πέτρινου όγκου προκείμενου να διευκολυνθεί στη συνέχεια το έργο των τεχνικών συνεργείων.

Μάλιστα, ένας από τους εγκλωβισμένους κατάφερε, με πολύ μεγάλη δυσκολία, να περάσει πάνω από τον βράχο και να επιστρέψει στην Δράμα. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν εύκολο για τους υπόλοιπους καθώς άρχισε να σκοτεινιάζει και επιπλέον όλοι είχαν ιδιωτικής χρήσης επιβατικά και φορτηγά αυτοκίνητα που δεν ήθελαν να τα εγκαταλείψουν στην περιοχή.

Επίσης, το εναλλακτικό σενάριο απεγκλωβισμού τους από τη βόρεια μεριά του οικισμού προς την κατεύθυνση που είναι το φημισμένο δάσος του Καράντερε εγκαταλείφθηκε καθώς υπήρχε πολύ χιόνι.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, τα τεχνικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες απομάκρυνσης τμημάτων του πέτρινου όγκου. Ωστόσο, για την τελική απομάκρυνσή του και τη διάνοιξη του δρόμου θα απαιτηθεί η ελεγχόμενη ανατίναξη των βράχων ώστε να απελευθερωθεί το οδόστρωμα και απεγκλωβιστούν οι πολίτες. Η διαδικασία της ελεγχόμενης έκρηξης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Βίντεο: dramini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom