Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Απέφυγαν τα ισόβια οι δουλέμποροι του ναυαγίου με τους 12 νεκρούς στην Πάλαιρο


Με ομόφωνη απόφαση του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε την ποινή των 162 ετών κάθειρξης, εκ των οποίων εκτιτέα τα 25,στους τρεις εκ των κατηγορουμένων για το τραγικό ναυάγιο της Παλαίρου τον Νοέμβριο του 2013.

Η δίκη των διακινητών παράνομων μεταναστών και υπευθύνων του ναυαγίου που επέφερε τον θάνατο 12 εξ αυτών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Η προαναφερθείσα ποινή επεβλήθη στον Αιγύπτιο διακινητή, που θεωρούνταν «εγκέφαλος» της όλης επιχείρησης και στα δύο από τα τρία αδέρφια από το Ξηρόμερο που ενεπλάκησαν ως διακινητές και κατηγορήθηκαν για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών κατά την οποία προέκυψε κίνδυνος για τη ζωή τους και τελικά θάνατος καθώς και για πρόκληση του ναυαγίου από πρόθεση από την οποία προέκυψε κίνδυνος για τη ζωή των λαθρομεταναστών και τελικά θάνατος.

Το Εφετείο ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου και έκλεισε τότε με την πρόταση του Εισαγγελέα.Θυμίζουμε ότι η πρόταση ήταν η επιβολή των ποινών με βάση το κατηγορητήριο για τον Αιγύπτιο διακινητή και τα δυο από τα τρία αδέρφια, κατηγορητήριο που επισύρει ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Η δίκη συνεχίστηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την απόφαση του δικαστηρίου. Τελικά δόθηκαν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους, αφού για κάποιους εξ αυτών ελήφθη υπόψη το λευκό ποινικό τους μητρώο.

Η μητέρα των τριών αδερφών από το Ξηρόμερο και ο μικρότερος αδερφός που κατηγορήθηκαν για απλή συνέργεια, αθωώθηκαν από το δικαστήριο, ενώ αθώος κρίθηκε και ο Σύριος οδηγός της βάρκας που όπως φαίνεται συνεργάστηκε για την αποκάλυψη του κυκλώματος.

http://www.agrinionews.gr/

Διαβάστε σχετικά:
Νέα τραγωδία με 12 λαθρομετανάστες νεκρούς στην Πάλαιρο

Εξελίξεις για την τραγωδία στην Πάλαιρο - Συλλήψεις στο Αγρίνιο - Πληρώθηκαν για να τους σκοτώσουν

Δύο ακόμα συλλήψεις δουλεμπόρων - Οικογενειακή "επιχείρηση" πίσω από την τραγωδία της Παλαίρου

Συνελήφθη Αιγύπτιος δουλέμπορος υπεύθυνος για την τραγωδία στην Πάλαιρo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom