Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Μόλις 12 βουλευτές αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο


Πραγματοποιήθηκε χτες στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής η κλήρωση για τα αυτοκίνητα των βουλευτών που εξελέγησαν για πρώτη φορά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Δυστυχώς παρά τα αντιθέτως θρυλλούμενα μόνο ένα μικρό ποσοστό από τους νέους βουλευτές επέλεξε να δώσει το καλό παράδειγμα και να προβάλλει ένα άλλο ήθος σε ότι αφορά στα προνόμια και τις διευκολύνσεις που τους παρέχει η Βουλή.

Η κλήρωση αφορούσε 135 νεοεκλεγέντες Βουλευτές,καθώς οι υπόλοιποι 165 που επανεξελέγησαν έχουν ήδη αυτοκίνητο από την προηγούμενη σύνοδο της Βουλής.

Μόλις 12 ήταν αυτοί που αρνήθηκαν το βουλευτικό όχημα...

Από τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο τέσσερις βουλευτές δήλωσαν ότι δε θέλουν να κάνουν χρήση του προνομίου,η Λένα Ψαρρέα, ο Γιώργος Δημαράς, ο Μουσταφά Μουσταφά και ο Γιάννης Σταθάς.

Από τη Ν.Δ. δεν πήρε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Από το Ποτάμι πέντε βουλευτές, ο Σταύρος Θεοδωράκης, η Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Γιώργος Αμυράς, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και η Αντιγόνη Λυμπεράκη, αρνήθηκαν να πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο.

Από το ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι θέλουν να παραλάβουν αυτοκίνητο και οι 13 βουλευτές!

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αρνήθηκαν να παραλάβουν βουλευτικό όχημα οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Νίκος Μαυραγάνης.

Οι βουλευτές που εκλέγονται εντός του νομού Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο έως 1400 κ.ε που τους παρέχεται από τη Βουλή με τη μέθοδο του Leasing, ενώ οι βουλευτές της Περιφέρειας έως 1800 κ.ε..

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, όπως έχει ανακοινώσει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα καταγγελθεί η σχετική σύμβαση με την εταιρεία leasing, η οποία κανονικά λήγει τέλος του 2015.

update:Σήμερα 13/3 ενημερωθήκαμε ότι κι άλλος ένας Νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρνήθηκε μόνο να παραλάβει το βουλευτικό αυτοκίνητο αλλά και τον αστυνομικό φρουρό!

Πρόκειται για τον βουλευτή της ορεινής Φωκίδας, γιατρό χειρουργό Ηλία Κωστοπαναγιώτου, ο οποίος είπε όχι στο βουλευτικό αυτοκίνητο αλλά και στον «υπηρέτη» αστυνομικό.

Δημοσίευμα της Αυγής στις 14/3/2015
Αρνήθηκαν να παραλάβουν αυτοκίνητο 67 από τους 135 νέους βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ οι 47

Δεν επιβεβαιώθηκαν τελικά τα δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τους νεοεκλεγέντες βουλευτές να παραλαμβάνουν τα βουλευτικά αυτοκίνητά τους καθώς όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής, οι μισοί νεοεκλεγέντες βουλευτές αρνήθηκαν το αυτοκίνητο για το οποίο κληρώθηκαν.

Συγκεκριμένα από τους 135 νέους βουλευτές, οι 67 αρνήθηκαν να παραλάβουν αυτοκίνητο. Υπογραμμίζεται πως από τους 67 βουλευτές που δεν πήραν αυτοκίνητο, οι 47 ήταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – γεγονός που έκανε την Ζ. Κωνσταντοπούλου να σχολιάσει πως "είναι απολύτως ανακριβή όσα δημοσιεύθηκαν και .όσα λέγονται".

Σημείωση Ζείδωρον: Εκείνο που δεν λέει κανένας είναι ότι παρά την άρνηση των βουλευτών τα αυτοκίνητα βρίσκονται στο γκαράζ της Βουλής και πληρώνεται κανονικά η εταιρεία στην οποία ανήκουν μιας και η σύμβση υπάρχει και λήγει το Σεπτέμβριο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom