Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Το σχέδιο περικοπών της «τρόικας» για τα δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1


Μεγάλες αλλαγές τις τελευταίες ημέρες στον ΑΝΤ1 που -όπως ισχυρίζονται στο κανάλι του Αμαρουσίου- ακολουθούνται σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης που έχει πλήξει και το τηλεοπτικό τοπίο.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτού του «οικονομικού ορθολογισμού»,
όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο στο Newsit τρία στελέχη του λειτουργούν ως «τρόικα» κι έχουν πάρει τις λίστες με τους εργαζομένους και κόβουν… αριθμούς.

Το πρώτο κύμα απολύσεων έγινε την προηγούμενη βδομάδα ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες αφού, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, η «τρόικα» έχει διαγράψει από τις λίστες γύρω στους 100 εργαζομένους του Ομίλου. Οι απολύσεις αυτές προκαλούν νέο οργανόγραμμα, προκειμένου ο Όμιλος να συνεχίσει να λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου η «τρόικα» κλήθηκε προ ημερών να βρει τη λύση στο πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί ο ενημερωτικός τομέας του σταθμού με μειωμένο κόστος.

Το σχέδιο λοιπόν που μελετάται είναι η… συρρίκνωση του καθημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων και ο επανασχεδιασμός του σε πιο σύντομο, διάρκειας μισής ώρας. Αν στο σημείο αυτό υπάρξουν κάποιοι που αναρωτηθούν «πώς ένας τηλεοπτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας θα βγάζει κεντρικό δελτίο ειδήσεων μισής ώρας» η απάντηση δίνεται από όσα συνέβησαν πριν από λίγα χρόνια με την κατάργηση σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια του βραδινού δελτίου ειδήσεών τους. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι ανάλογοι φορείς, όπως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δεν μπόρεσε να αλλάξει την τακτική αυτή, είναι προφανές ότι δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα εμπόδια αν ο ΑΝΤ1 αποφασίσει να αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου ορισμένα στελέχη του Ομίλου έχουν εκφράσει τις αντιδράσεις τους για αυτό το σχέδιο της «τρόικας» υποστηρίζοντας ότι με το μοντέλο του «σύντομου δελτίου ειδήσεων» θα απαξιωθεί όλος ο ενημερωτικός τομέας και ιδιαίτερα σε μία περίοδο που υπάρχει έντονη επικαιρότητα.

Σε απάντηση αυτών η «τρόικα» υποστηρίζει πως μπορούν να το δοκιμάσουν τους καλοκαιρινούς μήνες και να κρίνουν από την αντίδραση του τηλεοπτικού κοινού.

Βέβαια, στελέχη του ΑΝΤ1 που αντιδρούν σε αυτή την πρόταση της «τρόικας» θεωρούν πως αυτή η εξέλιξη θα δυσαρεστήσει ιδιαίτερα τη Μαρία Χούκλη που δεν θα θέλει να συνεχίσει να παρουσιάζει ένα καθημερινό δελτίο που θα έχει υποστεί περικοπές σε διάρκεια και ανθρώπινο δυναμικό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι στις ανάγκες της επικαιρότητας. Έτσι οι αποφάσεις της «τρόικας» για τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού έχουν μπει προς το παρόν στο ψυγείο αλλά τους επόμενους μήνες θα δούμε αν τελικά εφαρμοστεί το σχέδιό τους …!

Γρηγόρης Μελάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom