Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

"Βουλιάζει" το Σύνταγμα από χιλιάδες διαδηλωτές - Δείτε live εικόνα και φωτογραφίες - Διαδηλώσεις σ' όλο τον κόσμο

Ωμή Γερμανική απειλή: Τέλος χρόνου για την Ελλάδα - Τώρα αναστροφή και υπογραφή από την κυβέρνηση αλλιώς ''game over'' στις ελληνικές τράπεζες!

- Το κάλεσμα ήταν για τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος
- Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών το "Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, λέμε όχι στη λιτότητα, υψώνουμε τη φωνή μας και επιλέγουμε την αξιοπρέπεια"
- Συγκεντρώσεις και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού
- Παρών στην συγκέντρωση στις Βρυξέλες ο Μανώλης Γλέζος
- Κλειστή η Αμαλίας για τα οχήματα
- Λεπτό προς λεπτό η κάλυψη της μεγάλης διαδήλωσης συμπαράστασης της κυβέρνησης στο newsIT


Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες.


Μέχρι τότε, πολλοί Έλληνες πολίτες επέλεξαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, συρρέοντας στην "καρδιά" της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσουν ενάντια στις πολιτικές λιτότητας.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής στις 17:00 και το κεντρικό σύνθημα είναι το "Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, λέμε όχι στη λιτότητα, υψώνουμε τη φωνή μας και επιλέγουμε την αξιοπρέπεια".

Στο Σύνταγμα υπολογίζεται πως βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές μέχρι στιγμής, ενώ όσο περνάει η ώρα αυξάνονται διαρκώς.

 

Με... αναμενόμενο "άρωμα" Μέρκελ




Για την ώρα οι συγκεντρωμένοι είναι ακόμη λίγοι, ωστόσο για ακόμη μία φορά έχουν επιστρατεύσει την φαντασία τους, με την σάτιρα να στρέφεται... που αλλού; Προς Γερμανία μεριά!
Η Άγγελα Μέρκελ... νοσοκόμα! Φωτό newsIT
Η Άγγελα Μέρκελ... νοσοκόμα! Φωτό newsIT
Άγγελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχαν ξανά την τιμητική τους με μάσκες και... ενέσεις λιτότητας!
Θεατρικά δρώμενα - Φωτό newsIT
Θεατρικά δρώμενα - Φωτό newsIT

Την παράσταση έχει κλέψει ένα θεατρικό δρώμενο, δεδομένου ότι έχουμε και... Απόκριες. Στο κλίμα αυτό, υπάρχει ένα αεροπλάνο στο οποίο είναι η Ελλάδα δεμένη με ένα σχοινί που κουβαλάει ένα σακί με ευρώ, το οποίο συμβολίζει το χρέος μαζί με έναν άνθρωπο που συμβολίζει το κεφάλαιο.

 

Ο... ψαλιδοχέρης Αλέξης Τσίπρας - Φωτό newsIT
Ο... ψαλιδοχέρης Αλέξης Τσίπρας - Φωτό newsIT
Ακόμη, την εμφάνισή του έκανε και ο... "Αλέξης Τσίπρας", κρατώντας ένα ένα τεράστιο ψαλίδι με το οποίο κόβει το σχοινί του χρέους.
"Σταματήστε τη Μέρκελ - Ξεκινήστε την Δημοκρατία" - Φωτό newsIT
"Σταματήστε τη Μέρκελ - Ξεκινήστε την Δημοκρατία" - Φωτό newsIT
Φωτό newsIT
Φωτό newsIT
Φωτό newsIT
Φωτό newsIT
"Όχι στο χρέος" - Φωτό newsIT
"Όχι στο χρέος" - Φωτό newsIT

Διαδηλώσεις και στην επαρχία


Παρόμοια συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στην Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας μέσα από την οποία οργανώνονται στην Ελλάδα αυτές οι συγκεντρώσεις, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και στην Αυστραλία. 

Αυτή την ώρα διαδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Καλαμάτα αλλά και την Μυτιλήνη.

Συγκεντρώσεις από την Ευρώπη μέχρι την... Αυστραλία


Ταυτόχρονα, πολίτες από όλο τον κόσμο πραγματοποιούν συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς τους Έλληνες, για τις θυσίες που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια. 

Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στο Βερολίνο, το Δουβλίνο, τη Λευκωσία, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Ρώμη, μέχρι και τη Βραζιλία.

Ο Μανώλης Γλέζος πρωτοστατεί στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ενώ διαδήλωση γίνεται και στην Μελβούρνη!

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος
Επιμέλεια: Χρήστος Μαυραγάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom