Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ για τις δύο συλλήψεις - Ποιος είναι ο “Ιάσωνας” που θα ανατίναζε τις φυλακές Κορυδαλλού


-Στα χέρια της αστυνομίας το "δεξί" χέρι του Χριστόδουλου Ξηρού
-Ποιες οι σχέσεις των δύο συλληφθέντων με τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς
-Όπλα και χρήματα από ληστείες στον σάκο που παρέλαβε από τις φυλακές Κορυδαλλού
-Στον ειδικό εφέτη ανακριτή οδηγήθηκαν οι δύο συνεργάτες του Ξηρού -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
-Δείτε ρεπορτάζ από το σπίτι του 32χρονου στον Άγιο Δημήτριο

Στην εξαιρετικά σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη σύλληψη των δύο συνεργατών του Χριστόδουλου Ξηρού και των Πυρήνων της Φωτιάς αναφέρθηκε σε έκτακτη συνέντευξη ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.


Ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης αναφέρθηκε στα στοιχεία από τις εργαστηριακές εξετάσεις που συνδέουν τους συλληφθέντες με τρομοκρατικές ενέργειες και στις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζουν.



Δύο από τους συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας, μετά από ξεχωριστές επιχειρήσεις που έγιναν το πρωί σε Άγιο Δημήτριο και Γαλάτσι.

Ανάμεσά τους, ένας 39χρονος, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του αρχιτρομοκράτη και ο οποίος θα αναλάμβανε ηγετικό ρόλο στην επιχείρηση για την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Γαλάτσι το πρωί αντιστάθηκε και έβρισε τους αστυνομικούς, είχε το κωδικό όνομα “Ιάσωνας” στην επιχείρηση για την απόδραση που θα ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή.
Σε ποιες υποθέσεις ταυτοποιήθηκε το DNA του 39χρονου

Από τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις DNA που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι γενετικό υλικό (DNA) του 39χρονου ταυτίζεται με γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί στα παρακάτω:

Σε Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (φάκελος) που εστάλη στον Πρόεδρο Εφετών Αθηνών αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας κ. Δημήτριο ΜΟΚΚΑ, ο οποίος ανεφλέγη, την 01-09-2013 στην οικία του.
Σε Αυτοσχέδιο Ωρολογιακό Εκρηκτικό Μηχανισμό που τοποθετήθηκε βραδινές ώρες της 23-03-2014, στην κεντρική είσοδο κτιρίου που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Κορυδαλλού, και ο οποίος εξουδετερώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
Στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό (δέμα) που απεστάλη στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, την 30-04-2014.
Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κρησφύγετο – «γιάφκα» που εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας Λουτρακίου, μετά την σύλληψη του Χριστόδουλου ΞΗΡΟΥ, την 03-01-2015.
Σε πειστήρια τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο άλλο κρησφύγετο - «γιάφκα» στην περιοχή της Αναβύσσου Αττικής, όπου διέμενε ο Χριστόδουλος ΞΗΡΟΣ μέχρι την 03-01-2015. 

Οι δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Δηλώσεις για την εξαιρετικά σημαντική υπόθεση της σύλληψης των δύο συνεργατών του Χριστόδουλου Ξηρού έκανε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Δ. Τσακνάκης.

 

Ο σάκος με τα "εργαλεία" 

Στο μεταξύ, ο 32χρονος που είχε τον περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση, τον Σεπτέμβριο του 2014 παρέλαβε από άτομο που δεν έχει κατονομάσει ένα σάκο με πολύτιμα “εργαλεία”. Ο σάκος περιλάμβανε tzamer, μία συσκευή που κάνει παρεμβολές στα κινητά τηλέφωνα, σκοπευτικά λέιζερ που θα τα προσάρμοζαν στα καλάσνικοφ που θα τα χρησιμοποιούσαν για την απόδραση και 6.000 ευρώ.

Ο άγνωστος που του έδωσε τον σάκο, τον παρέλαβε μέσα από τις φυλακές σε επισκεπτήριο που είχε με κρατούμενους από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. 

Ο 32χρονος παρέδωσε τον σάκο στην καταζητούμενη 22χρονη φοιτήτρια, Αγγελική Σπυροπούλου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 6.000 ευρώ που παρέλαβε προέρχονται από ληστείες που έχουν κάνει ποινικοί για λογαριασμό τρομοκρατών. 


Αυτό είναι το σπίτι όπου συνελήφθη ο 32χρονος στον Άγιο Δημήτριο
Το newsit.gr πήγε στο σπίτι όπου συνελήφθη το πρωί μετά από αστυνομική επιχείρηση ο 32χρονος, περιφερειακό μέλος των συνεργατών του Ξηρού. Το σπίτι βρίσκεται σε τριώροφη πολυκατοικία, στην οδό Κερασιάς 26. 

Κάτοικος αναφέρει στην κάμερα ότι τον έβλεπε συχνά να κάνει βόλτες στην περιοχή, παρέα με τον σκύλο του.

  
 


Θα παραμείνουν στη ΓΑΔΑ όλο το βράδυ

Λιγότερο από μία ώρα έκατσαν στο γραφείο του ειδικού Εφέτη Ανακριτή οι δύο συλληφθέντες για υποθέσεις τρομοκρατίας. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν με τζιπ της αστυνομίας στο Εφετείο, και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.


Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στα γραφεία Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. 

Δείτε βιντεο από τη μεταφορά τους στο Εφετείο


 

Πρόκειται για δύο άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και το σχέδιο της «Συνωμοσίας Πυρήνων τις Φωτιάς» να τινάξει στον αέρα τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να αποδράσουν τρομοκράτες και ποινικοί, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε και ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιούσαν οι δράστες στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος", για την απόδραση των κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές και μεταδίδουμε με πάσα επιφύλαξη οι συλληφθέντες είναι δυο άνδρες και έπεσαν στα χέρια των Αρχών έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις τις Αντιτρομοκρατικής σε Γαλάτσι και Άγιο Δημήτριο, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. 

Οι πληροφορίες που όμως επίσημα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, κάνουν λόγο για τον έναν από τους συλληφθέντες ότι είναι πρόσωπο σημαντικό στο λεγόμενο Ελληνικό «Αντάρτικο πόλης» καθώς έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Ξηρού που συνεργάζονταν με την «Συνωμοσία της Φωτιάς». 


Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αποτυπώματα και γενετικό υλικό του συγκεκριμένου ανθρώπου έχουν βρεθεί στους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Α/Τ Ιτέας, ο οποίος είχε εξουδετερωθεί, στην ΔΟΥ Κορυδαλλού όπου δεν είχε εκραγεί λόγω λάθους στην συνδεσμολογία, αλλά και το τρομοφάκελο που είχε σταλεί στον Εισαγγελέα Δ. Μόκκα και είχε επίσης εξουδετερωθεί, καθώς ο Δικαστικός Λειτουργός είχε αντιληφθεί πως κάτι περίεργο συνέβαινε με το συγκεκριμένο φάκελο. 

Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική, φέρεται να παίζει περιφερειακό ρόλο στην ομάδα Ξηρού, ενώ ασαφείς πληροφορίες κάνουν λόγο για την προσαγωγή στην ίδια Υπηρεσία και μιας γυναίκας, η οποία όμως δεν είναι η καταζητούμενη περιβόητη Αγγελική στενή συνεργάτης των έγκλειστων μελών τις «Συνωμοσίας» στις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίοι σχεδίαζαν την απόδραση τους με την βοήθεια του Ξηρού, χρησιμοποιώντας την 22χρονη φοιτήτρια ως γραμματοκομιστή των μηνυμάτων τους στον έξω κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom