Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτο «ταξίδι» καρδιοπαθών μεταξύ των ξεχαρβαλωμένων Νοσοκομείων Αγρινίου & Μεσολογγίου

Κάθε δύο μέρες οι ασθενείς μεταφέρονται από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι και τούμπαλιν

του Λευτέρη Τηλιγάδα

Όσο πάει, τα γεγονότα που βλέπουν το φως της επικαιρότητας, όλο και πιο πολύ οδηγούν στο μη χειρότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διοικούνται και λειτουργούν τα δύο νοσοκομεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτό όμως που συμβαίνει εδώ και κάμποσο καιρό με τις δύο καρδιολογικές κλινικές του νομού είναι πέρα από κάθε λογική
όχι μόνο αξιόλογης και αξιόπιστης παροχής υγείας από κάθε οργανωμένη πολιτεία, αλλά είμαστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι ο τρόπος διαχείρισης των περιστατικών που θα σας περιγράψουμε παρακάτω όσο και αν θεωρείτε ότι αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι μόνο τέτοιος δεν είναι.

Το αντίθετο μάλιστα αποτελεί μια πάγια καθημερινή και καθιερωμένη πια διαδικασία την οποία είμαστε πεπεισμένη ότι μόνο η διοίκηση των δύο μεγάλων δομών υγείας του νομού έχουν εφεύρει για να ικανοποιήσουν τα πρότυπα και τα στάνταρ που έχουν οι ίδιοι θέσει ως απαραίτητα και αναγκαία για την λειτουργία αυτών των δύο νοσοκομειακών μονάδων του νομού.

Όπως ίσως γνωρίζεται λόγω της έλλειψης γιατρών,που ο Διοικητής του νοσοκομείου εδώ και ένα χρόνο σχεδόν διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι αγωνίζεται να καλύψει,οι δύο καρδιολογικές κλινικές του νοσοκομείου Αγρινίου και Μεσολογγίου υπολειτουργούν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν επαρκώς ούτε τις εφημερίες τους. Απ’ αυτό το σημείο όμως μέχρι το σημείο, στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, το χάος είναι τεράστιο και η απαξίωση μεγάλη.

Όπως μας ανέφερε σήμερα το πρωί συγγενής ενός ασθενούς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες «μπήκε» στο νοσοκομείο Αγρινίου με καρδιολογικά προβλήματα έχει κάνει την διαδρομή Αγρίνιο – Μεσολόγγι περισσότερες φορές, απ’ όσες χρειάστηκε να την κάνει κατά την περίοδο της ζωής του, που δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας.

Βέβαια η «Σ» είχε αναφερθεί στο γεγονός αυτό και σε παλαιότερο τεύχος της, αλλά από τότε (30 Δεκεμβρίου 2014) μέχρι και σήμερα η επιλογή αυτή της διοίκησης, για να αντιμετωπίσει, όπως υποστήριζε τότε, ένα έκτακτο γεγονός, φαίνεται ότι έγινε παγιωμένη κατάσταση.

Έτσι λοιπόν, ακόμα και σήμερα, κάθε δύο μέρες και ανάλογα με το ποιο νοσοκομείο από τα δύο εφημερεύει, οι ασθενείς φορτώνονται σε ασθενοφόρα και μεταφέρονται σε αυτό.

Οι κίνδυνοι τους οποίους αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι ασθενείς, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, είναι υπερβολικά μεγάλοι, όμως κανενός δεν φαίνεται «να ιδρώνει το αυτάκι».

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την μέρα που ο κ. Βαρεμένος συνάντησε τον κ. Κουρουμπλή και που όπως μας ενημέρωσε με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι ζήτημα χρόνου η στελέχωση των καρδιολογικών κλινικών των δύο νοσοκομείων.

 Όπως αποδεικνύεται όμως το ζήτημα παραμένει ανοικτό, ο κίνδυνος των συμπολιτών μας μέρα με την μέρα μεγαλώνει και αυτό το τραγικό ταξίδι των καρδιοπαθών ανάμεσα στις δύο πόλεις κάθε δύο μέρες περισσότερα μάλλον είναι για κλάματα παρά για γέλια.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ


Διαβάστε σχετικά από την ίδια εφημερίδα του Αγρινίου:
«Μεταφοραί ζώντων ζώων, ο Βλάχος»

Οπως έγραφαν και στις παλιές ταινίες... κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom