Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Αναψε φωτιές η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή - Ποιοί την κατηγορούν και γιατί


Αναψε φωτιές η πρόταση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να αναβληθεί ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια επειδή η εισαγγελία των φυλακών Κορυδαλλού αρνήθηκε να δώσει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα κατά την έναρξη της διαδικασίας για την ψηφοφορία επί
του εισαγγελικού αιτήματος για άρση ασυλίας του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη (για απόκρυψη φορολογικών στοιχείων), η Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να υπάρξει αναβολή κατά ένα 24ωρο, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ασκήσει το καθήκον της η πλήρης σύνθεση της Βουλής.

Ο Άδωνις Γεργιάδης αντέδρασε άμεσα ζητώντας το Σώμα να ψηφίσει κατά της πρότασης της Προέδρου και να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία. Και αφού υπενθύμισε πως οι εξηγήσεις που έδωσε στην Επιτροπή Δεοντολογίας κρίθηκαν επαρκής, με αποτέλεσμα όλα τα κόμματα, πλην της Χ.Α. που ψήφισε «παρόν», να εισηγηθούν να μην αρθεί η ασυλία του, στη συνέχεια προειδοποίησε πως ο ίδιος αύριο έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν θα μπορεί να παραστεί.

«Ξέρω μας σιχαίνεστε αλλά λαός μας έστειλε εδώ και πρέπει να μας σεβαστείτε» δήλωσε από την πλευρά του ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Παναγιώταρος, υποστηρίζοντας τη θέση Κωνσταντοπούλου ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από την πλήρη σύνθεση της Βουλής.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος προειδοποίησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ανοίγει την κερκόπορτα για επικίνδυνες καταστάσεις. «Με τη λογική σας η Βουλή θα είναι όμηρος της δικαστικής εξουσίας» τόνισε.

«Το προεδρείο δεν αποφασίζει, εισηγείται» αντέδρασε και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μειμαράκης, παραπέμποντας στον Κανονισμό της Βουλής που ορίζει πως οι αποφάσεις μπορούν να λαμβάνονται από τους παριστάμενους βουλευτές και όχι απαραίτητα από το σύνολο των «300».

Τη θέση της κ. Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ενώ κατόπιν των αντιδράσεων η συνεδρίαση διεκόπη για να υπάρξει διαβούλευση με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.

Στα πηγαδάκια, έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, το κλίμα ήταν βαρύ με βουλευτές ακόμη και της κυβερνητικής παράταξης να επισημαίνουν τους κινδύνους που ενέχουν αυτοί οι χειρισμοί από πλευράς της Προέδρου της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom