Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

To βιολί του ο Χαρδούβελης:"Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός ευρώ από ατύχημα"!

Ας του πει κάποιος ότι το ατύχημα είναι που βρέθηκαν ο ίδιος και οι εντιμότατοι φίλοι στο τιμόνι της χώρας
- «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα»
- Μειωμένη η ροή των φυσιολογικών εσόδων
- Κάτω του στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα
- «Όλα είναι υπό έλεγχο» όσον αφορά την εκροή καταθέσεων


Προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί εκτός ευρώ από ατύχημα στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν φτάσει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου απευθύνει με συνέντευξή του στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές θα είναι να κλείσει την έκθεση προόδου για την Ελάδα με το να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί για τη διάσωση της χώρας από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συμπληρώνει ο κ. Χαρδούβελης.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player Αν πρόκειται να είναι κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν «συνετό» να αντιστρέψει τις θέσεις του και να διαπραγματευτεί επέκταση του Μνημονίου πριν την εκπνοή της βοήθειας προς την Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου, πρόσθεσε.

Η προοπτική εξόδου από την Ευρωζώνη δεν είναι απαραίτητα «μια μπλόφα». «Ένα ατύχημα θα μπορούσε να συμβεί και όλη η προσπάθεια είναι να την αποφύγει κανείς» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών στην κάμερα του οικονομικού πρακτορείου ειδήσεων. Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς ακριβώς ποια θα είναι η κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα αν καθυστερήσει η επόμενη δόση τονίζει ο κ. Χαρδούβελης.

«Ωστόσο η θολή κατάσταση αυτή έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και μπορεί να επηρεάσει και τα εσοδα. Οπότε όσο νωρίτερα ξεκαθαριστεί η αβεβαιότητα τόσο το καλύτερο για όλους». «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει υπογράψει η Ελλάδα» προσθέτει ο κ. Χαρδούβελης συμπληρώνοντας ότι από τις εκλογές του 2012 η Ευρωζώνη έχει δημιουργήσει αντιστάσεις στο σενάριο εξόδου μιας χώρας από το ευρώ εννοώντας, κατά το Bloomberg, ότι το ενδεχόμενο εξόδου δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται ως διαπραγματευτικό χαρτί από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

 «Όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα έχουν ανακοινώσει ότι πρόθεσή τους είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, οπότε υποθέτω ότι οι πολιτικές τους θα δείχνουν προς αυτό τον δρόμο. Το πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό, αυτό είναι μια διαφορετική ερώτηση» συνεχίζει την τοποθέτησή του ο υπουργός Οικονομικών. Κατά τον κ. Χαρδούβελη η ροή των φορολογικών εσόδων έχει επιβραδυνθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της εκλογικής αβεβαιότητας.

 Αναφερόμενος στο πλεόνασμα ο κ. Χαρδούβελης σημειώνει ότι θα κινηθεί στα επίπεδο του 1,5% του ΑΕΠ, επίδοση που είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του Μνημονίου λόγω των «μαξιλαριών» που υπάρχουν μέσα σε αυτό μολονότι είναι εκτός στόχων (στο 1,8% η πρόβλεψη).

 Όσον αφορά την εκροή καταθέσεων ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι «όλα είναι υπό έλεγχο» ενώ για το ενδεχόμενο κουρέματος του χρέους που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι είναι «πολιτικά απαράδεκτο για τους δανειστές.

Αντίθετα, σημειώνει, «χώρος για ανάσα» θα μπορούσε να δημιουργηθεί από την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής ενώ παράλληλα η χώρα μας θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και τις συνθήκες ρευστότητας, από τη μετατροπή των δανείων από κυμαινόμενου σε σταθερού επιτοκίου.

 «Η υπευθυνότητα μεταμορφώνει οποιονδήποτε κυβερνά αυτή τη χώρα και υποθέτω ότι η λογική στο τέλος θα επικρατήσει. «Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει τόσο χρόνο» καταλήγει ο υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε κι αυτό:
Τη σκυτάλη της τρομοκρατίας πήρε ο Χαρδούβελης: "Ο Μάριο Ντράγκι μπορεί να στραγγαλίσει τη χώρα σε χρόνο dt"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom