Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

"Εγγραφο-βόμβα" για την τραγωδία του "Νorman Atlantic",παρουσιάζει η Realnews! - Ενώ φοβούνται για νεκρούς στο γκαράζ

Καλά μην περιμένετε να σκάσει κιόλας η "βόμβα" καθότι μπαγιάτικη...

Με τίτλο: "Δεν έχετε σχέδιο έκτακτης ανάγκης"κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, του κυρίου Νίκου,η οποία αποκαλύπτει έγγραφο-βόμβα που... αποδεικνύει τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στη ναυτική τραγωδία του "Νorman Atlantic". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "το Λιμεναρχείο Πάτρας στις 19 Δεκεμβρίου είχε προειδοποιήσει ότι το πλοίο δεν διέθετε θεωρημένο "σχέδιο συνεργασίας για περιστατικά έρευνας-διάσωσης" "!

Βέβαια μέρος του εγγράφου με τις επισημάνσεις της Επιθεώρησης
πλοίων είχε διαρρεύσει από την Κυριακή 28/12,όταν το ναυάγιο του Norman Atlantic βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη,το οποίο δημοσιεύσαμε και μεις εδώ και στο οποίο αναφέρεται "...κατεγράφησαν παρατηρήσεις σχετικά με τη στεγανότητα, τα σωστικά μέσα, τα φώτα ασφαλείας και -το σημαντικότερο- πως δεν υπήρχε σαφές πλάνο διαχείρισης διάσωσης"!Στο ίδιο άρθρο μας υπάρχει και η απάντηση της ΑΝΕΚ.

Ας δούμε τι παραπάνω "ψάρεψε" ο κύριος Νίκος μια βδομάδα μετά...

Οι ελληνικές Αρχές ήταν επίσημα ενημερωμένες για τις ελλείψεις του πλοίου οκτώ ημέρες πριν από την ναυτική τραγωδία.

Μάλιστα, αναφέρει το δημοσίευμα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, είχε παραδώσει στον Ιταλό πλοίαρχο διορία 14 ημερών για την αποκατάσταση της έλλειψης. Η διορία έληγε την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου,δηλαδή πέντε ημέρες μετά την πυρκαγιά.

Το έγγραφο που παρουσιάζει η "Real News" αναφέρει: "κατόπιν ελέγχου Ε/Γ - Ο/Γ Norman Atlantic, σημαίας Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει σχέδιο συνεργασίας για περιστατικά έρευνας και διάσωσης (SAR Co-operation plan) θεωρημένο από την υπηρεσία σας".

Το σχέδιο συνεργασίας για έκτακτα περισταστικά αφορά τις περιπτώσεις που το πλήρωμα ενός πλοίου πρέπει να συνεργαστεί με το Ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, στην περίπτωση του Norman Atlantic, αυτή η έλλιψεη της δυνατότητας συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές ήταν που προκάλεσε τελικά την τραγωδία.

ΠΗΓΗ:REAL NEWS

Φοβούνται για νεκρούς στο γκαράζ του Norman Atlantic

Ακόμα υπάρχουν εστίες πυρκαγιάς κοντά στην είσοδο των γκαράζ του πλοίου που δεν έχουν σβήσει εντελώς.Αυτό εμπόδισε τους Ιταλούς πραγματογνώμονες και οι εισαγγελείς που μπήκαν στο πλοίο, να μπουν και στα γκαράζ.

Από τις αρχές, εκφράζονται φόβοι να έχουν εγκλωβιστεί οδηγοί οι οποίοι δεν πρόλαβαν να βγουν μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά .

Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε στο πλοίο επί σχεδόν πέντε ώρες, μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», πρόσθεσε ο Καρντινάλι, εξηγώντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Norman.

Στο πλοίο εισήλθαν και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι ελληνικες αρχες ειναι αυτες που ευθυνονταιγια την τραγωδια Αφου διαπιστωσαν αυτες τις ελλειψεις
δεν επρεπε να δωσουν ιο ΟΚ για το
αξιοπλοο του σκαφους και απαγορευση
εκκινησης απο το λιμανι
Φαινεται δεν ειθελαν να κακοκαρδισουν τον ιταλο πλοικτητη
κατη ΑΝΕΚ και προτιμησαν να πνιξουν
τον κοσμο ΑΙΣΧΟΣ
melito

Read more: Go to TOP and Bottom