Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Πήγε στο Nοσοκομείο Αγρινίου με ζαλάδες και έχασε τη ζωή του από έμφραγμα

Ηταν θέμα χρόνου να γίνει το κακό σ' ένα ολοκαίνουργιο Νοσοκομείο χωρίς καρδιολόγους
«Κατά παντός υπευθύνου» η οικογένεια

Τραγική κατάληξη είχε η επίσκεψη 59χρονου άνδρα από το Αγρίνιο στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. 

Ο άτυχος 59χρονος το πρωί αισθάνθηκε ζαλάδες και λιποθύμησε στην οικία του, ενώ αργότερα ανήσυχος πήρε το αυτοκίνητό του και επισκέφθηκε το νοσοκομείο γύρω στις 10:30, έτσι ώστε να κάνει εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του εκεί όμως υπέστη έμφραγμα και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα και ενώ στο νοσοκομείο δεν υπήρχε καρδιολόγος.

Αποτελεί ειρωνεία το γεγονός πως την ίδια μέρα, όπως έγραφε η εφημερίδα «Σ», το νοσοκομείο ήταν ακάλυπτο από καρδιολόγους για τουλάχιστον ένα διήμερο, αφού δεν πραγματοποιούνταν εφημερίες. Όλοι οι ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα το συγκεκριμένο διήμερο είχαν μεταφερθεί είτε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, είτε σε ιδιωτική κλινική του Αγρινίου.

Σύμφωνα μάλιστα με όσα είχε δηλώσει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου Γιώργος Βλάχος και φιλοξενήθηκαν στο εν λόγω ρεπορτάζ της «Σ» την περασμένη Τρίτη, το νοσοκομείο ήταν προετοιμασμένο σε περίπτωση που προέκυπτε κάποιο έκτακτο περιστατικό. Δυστυχώς όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού όσο αυτό παρέμενε ακάλυπτο από καρδιολόγους, συνέβη αυτό που φοβόντουσαν όλοι όσοι τους τελευταίους μήνες διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων που υπάρχουν.

Το παράπονο της οικογένειας είναι πως χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου που υπέστη έμφραγμα μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο, χωρίς να υπάρχει ούτε ένας καρδιολόγος για να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες και αν όχι να τον σώσει, τουλάχιστον να αυξήσει τις πιθανότητες του άτυχου άνδρα για να κρατηθεί στη ζωή. Αυτό δήλωσε στη «Σ» ο γαμπρός του κ. Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος τόνισε πως η οικογένεια θα κινηθεί νομικά «κατά παντός υπευθύνου».

Επιπλέον η οικογένεια του θανόντα ζητά να μάθει τι ακριβώς συνέβη στο νοσοκομείο από το πρωί που έφτασε εκεί ο 59χρονος, μέχρι και το απόγευμα που άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του άτυχου άνδρα, τα αίτια θανάτου είναι «πρόσφατο έμφραγμα του μυοκαρδίου», ενώ αναμένεται και η έκδοση της νεκροψίας – νεκροτομής από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Μπάμπης Τσιρώνης

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom