Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Χέρι χέρι λαός κι έμποροι των Εθνών διαδηλώνουν κατά της τρομοκρατίας που εξέθρεψαν - Δείτε Live από το Παρίσι

500.000 στην πορεία μνήμης στο Παρίσι – Τίμησαν τους 17 νεκρούς

- Λαοθάλασσα στους δρόμους του Παρισιού για την ιστορική διαδήλωση
- 50 Ευρωπαίοι ηγέτες και η ηγεσία της Ε.Ε. συμμετείχαν στη μεγαλειώδη πορεία
- Σήμερα το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα του κόσμου, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ
- Ο Αντώνης Σαμαράς ανάμεσα στους Ευρωπαίους ηγέτες που βρέθηκαν στη Γαλλία για τη διαδήλωση κατά της τρομοκρατίας
- Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας: 5.500 άνδρες της αστυνομίας και του στρατού στους δρόμους, ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες κτιρίων
- ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ FRANCE 24






Οι ηγέτες δεκάδων χωρών συμμετέχουν στην πορεία κατά της τρομοκρατίας που γίνεται στην γαλλική πρωτεύουσα, σε μία στιγμή που θα γραφτεί στην ιστορία.

Ο θάνατος 17 αθώων ανθρώπων από τα όπλα του φανατισμού έκανε τους ευρωπαίους ηγέτες να αφήσουν στην άκρη τις (πολλές) διαφορές τους και να φωνάξουν ένα βροντερό "όχι" στην τρομοκρατία.

Ακόμη και η σκληρή Άγγελα Μέρκελ, έχει απαθανατιστεί να γέρνει στον ώμο του γάλλου Προέδρους, Φρανσουά Ολάντ!!!!

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως επίσης και πολλοί άλλοι ηγέτες ξένων χωρών, έφθασαν σήμερα στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Ισπανός ομόλογός του, Μαριάνο Ραχόι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επίσης βρέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο, ενώ όλοι μαζί θα συμμετάσχουν στην πορεία, που αποτελεί ένα πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία.

«Η Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρή από τον φόβο και εμείς είμαστε όλοι εδώ μαζί για να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ευρώπη θα κερδίσει την πρόκληση εναντίον της τρομοκρατίας» επισήμανε ο Ρέντσι στους δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε ότι «για πολλά ακόμα χρόνια θα είμαστε αντιμέτωποι» με την απειλή των τζιχαντιστών.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο Βρετανός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει την ίδια απειλή του «φανατικού εξτρεμισμού» που έπληξε τη Γαλλία αυτήν την εβδομάδα.«Αυτή η απειλή υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια και πιστεύω ότι θα την αντιμετωπίζουμε για πολλά ακόμα χρόνια».

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο Παρίσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom