Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ταμπουρωμένοι σε σπίτι οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo - Βρήκαν στο αυτοκίνητό τους σημαίες και βόμβες μολότοφ

- Μετά από τροχαίο παράτησαν το Ρενό Κλιο που είχαν κλέψει μετά την επίθεση στα γραφεία του περιοδικού και εξαφανίστηκαν – Βρέθηκαν μέσα σημαίες τζιχαντιστών και μολότοφ
- Εντοπίστηκαν σε πόλη 50 μίλια έξω από το Παρίσι οι τρομοκράτες του Charlie Hebdo
- Ιδιοκτήτης βενζινάδικου αναγνώρισε τα αδέρφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί και ειδοποίησε την αστυνομία
- Οι δράστες τον απείλησαν για να κλέψουν τρόφιμα και βενζίνη
- Αποκλεισμένες όλες οι είσοδοι του Παρισιού
- Γυναίκα αστυνομικός νεκρή μετά την πρωινή ανταλλαγή πυροβολισμών στο προάστιο Μονρουζ
- ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



Οπλισμένοι και επικίνδυνοι, οι Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, οι δυο άνδρες που έχουν αναγνωριστεί πως οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, συνεχίζουν να τρομοκρατούν μια ολόκληρη χώρα και όχι μόνο.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΟ FRANCE 24



Μουδιασμένη από την επίθεση, από τον τρόμο και το φόβο, η Γαλλία είδε την αστυνομία που εδώ και 24 ώρες κυνηγάει τους δυο τζιχαντιστές που εν ψυχρώ εκτέλεσαν 12 ανθρώπους στα γραφεία του Charlie Hebdo, ανθρώπους που είχαν στοχοποιηθεί από τους δολοφόνους τους, να εντοπίζει και στη συνέχεια να χάνει τα δυο αδέρφια. Φαίνεται όμως πως τους ξαναβρήκαν, με το κανάλι France 3 Picardie να μεταδίδει πως οι μακελάρηδες του Παρισιού έχουν κρυφτεί σε σπίτι στην περιοχή Ουάζ, στο Κρεπί αν Βαλουά.

Το κανάλι επικαλείται πηγή από τη νομαρχία της Ουάζ αλλά μιλώντας στο Reuters, ο δήμαρχος της Κρεπί εν Βαλουά, Μπρούνο Φορτιέ, δεν επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ. Στην περιοχή υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ ελικόπτερα πετούν πάνω από το σημείο.
Φωτογραφία @Niko / Monde
Φωτογραφία @Niko / Monde

Ο φωτογράφος της Telegraph Heathcliffe O'Malley που βρίσκεται στο σημείο, κοντά στο χωριό Λονπουάν, μετέδωσε πως μίλησε με έναν άνδρα που υποστηρίζει πως ειδοποιήθηκε να φύγει από τοπικό εστιατόριο γιατί "πλησιάζει η αστυνομία" και πως ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου έμαθε για "δυο οπλισμένους άνδρες στο δάσος".
Στην περιοχή υπάρχει μια αγροικία η οποία φαίνεται να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της αστυνομίας.


Τι προηγήθηκε: Τους βρήκαν και τους... έχασαν!


Οι δυο άνδρες χαρακτηρίστηκαν από την πρώτη στιγμή βαριά οπλισμένοι και επικίνδυνοι. Και αυτό είναι. Έχουν Καλάσνικοφ και ρουκετοβόλο. Είναι αδίστακτοι, το έδειξαν και στην εκτέλεση του 42χρονου αστυνομικού στη Βαστίλη.

Το πρωί της Πέμπτης, ένας ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην πόλη Βιγιέ-Κοτερέ, 50 μίλια έξω από το Παρίσι, ειδοποίησε την αστυνομία. Είπε πως αναγνώρισε τους δράστες της επίθεσης στο περιοδικό. Είπε επίσης πως ήταν οπλισμένοι, φορούσαν μάσκες και οδηγούσαν αυτοκίνητο με καλυμμένες τις πινακίδες του.



Το αυτοκίνητο, ένα Ρενό Κλιό, είναι εκείνο που έκλεψαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την αστυνομία. Αμέσως έκλεισαν όλες οι είσοδοι του Παρισιού, ειδικές δυνάμεις ξεκίνησαν για το σημείο όπου εντοπίστηκαν οι δράστες, αλλά παρά την κινητοποίηση, το μόνο που βρήκαν οι αστυνομικοί ήταν το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Και μέσα σε αυτό δυο σημαίες των τζιχανιστών και 10 βόμβες μολότοφ. Αλλά οι δυο δράστες, άφαντοι. 

Σύμφωνα με πηγή που συμμετέχει στις έρευνες, οι δράστες αναγκάστηκαν να παρατήσουν το αυτοκίνητό τους μετά από σύγκρουση με άλλο όχημα. Αλλιώς, όπως είχε εκτιμήσει αρχικά η αστυνομία, στόχος τους ήταν να επιστρέψουν στο Παρίσι για να κάνουν μια ακόμη επίθεση: μια επίθεση αυτοκτονίας

Νωρίτερα, οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει με όπλο τον ιδιοκτήτη του βενζινάδικου για να κλέψουν τρόφιμα και καύσιμα. Είχαν επίσης πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό. 
Το μεσημέρι, το πρατήριο βενζίνης, το οποίο βρίσκεται σε εξοχική τοποθεσία, στην άκρη ενός δρόμου με τέσσερις λωρίδες, είχε περικυκλωθεί από τις δυνάμεις της τάξης, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Πολλοί χωροφύλακες με στολή ήταν ανεπτυγμένοι μπροστά από το πρατήριο και κρατούσαν τους δημοσιογράφους σε απόσταση.



Ισχυρότατες δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας και της χωροφυλακής αναπτύσσονται στη βορειοανατολική Γαλλία, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από το Παρίσι, για να βρουν έστω ένα ίχνος που θα τους οδηγήσει στους δράστες. 

Επίλεκτες μονάδες της αστυνομίας και της χωροφυλακής "έχουν πάρει θέσεις για την επαλήθευση στόχων σ' αυτή τη ζώνη (σ.σ.: κοντά στο Βιγιέ-Κοτερέ), όπου εγκαταλείφθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε από τους δύο υπόπτους, οι οποίοι εντοπίσθηκαν από έναν μάρτυρα", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αστυνομική πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom