Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Συναγερμός και στη Γερμανία:Επίθεση σε εφημερίδα που είχε δημοσιεύσει σκίτσα του Charlie Hebdo - Ερχονται επιθέσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες


Εφημερίδα του Αμβούργου που είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo αποτέλεσε σήμερα το πρωί στόχο επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό, ανακοίνωσε η αστυνομία διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

"Αρχικά ερρίφθησαν πέτρες και στη συνέχεια ένας εμπρηστικός μηχανισμός μέσα σε ένα παράθυρο" της Hamburger Morgenpost με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.

Δύο αίθουσες υπέστησαν ζημιές και η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μετά το Παρίσι έρχονται επιθέσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός κύματος επιθέσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση των επικοινωνιών της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γράφει στην κυριακάτικη έκδοσή της η γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, εντός των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) έχει υποκλέψει συνομιλίες στις οποίες οι ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ουσιαστικά "ανακοίνωσαν" ένα νέο κύμα επιθέσεων.

Σε αυτές τις υποκλαπείσες συνομιλίες, το Παρίσι μνημονεύεται ως το σήμα για μια σειρά επιθέσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με την Bild δεν υπάρχει πάντως αναφορά σε συγκεκριμένο σχέδιο επιθέσεων.

Σύμφωνα επίσης με τη γερμανική εφημερίδα τα αδέλφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, που ήταν οι δράστες τη σφαγής στη γαλλική σατιρική εβδομαδιαία Charlie Hebdo όπου βρήκαν το θάνατο 12 άνθρωποι πριν τις επιθέσεις είχαν επαφές στην Ολλανδία.

Συνολικά στη Γαλλία μεταξύ της Τετάρτης και της Παρασκευής, από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν δεκαεπτά άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom