Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Γιατί ο Χριστόδουλος Ξηρός έγινε στόχος. Τι του καταλογίζουν οι "Πυρήνες" και πως θα τον εξόντωναν

Και γ@μ@ τα σενάρια δικέ  μου....

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Στη δολοφονία του Χριστόδουλου Ξηρού θα προχωρούσαν τα προφυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» μετά το χτύπημα «Γοργοπόταμος» με μια τεράστια βόμβα 170 κιλών και την απόδραση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης και ποινικών κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για υποθέσεις εκβιασμών και απαγωγών.

Γιατί έγινε στόχος ο Ξηρός 
Τα προφυλακισμένα μέλη των Πυρήνων χρέωναν στον Ξηρό τις αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, μάλιστα στο πρώτο χτύπημα αν ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε εκραγεί θα σκότωνε τον διοικητή του Τμήματος και όποιον βρισκόταν μέσα στο γραφείο, μαζί του.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι σε αλληλογραφία του Ξηρού με τους Πυρήνες που κρατούνται στις Φυλακές Κορυδαλλού το πρώην μέλος της «17Ν» απολογείται για την αποτυχία και εξηγεί τους λογούς για τους οποίους δεν εξεράγησαν οι μηχανισμοί. Του απαντούν σε αυστηρό τόνο ότι είναι υπεύθυνος για την αποτυχία της επιχείρησης γιατί έκανε λάθος στην κατασκευή τους.


Η "απόλυση"

Στα γραπτά μηνύματα των μελών των Πυρήνων ο Ξηρός χαρακτηρίζεται ως προδότης και ότι του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να καθαρίσει το όνομα του μετά τις αποκαλύψεις του για τις συλλήψεις της «17Ν» όμως απέτυχε και πλέον θα πρέπει να «απολυθεί».
Όπως αναφέρουν στο enikos.gr ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ο Ξηρός μετά την απόδραση, θα είχε το τέλος "ενός προδότη"  από τους Πυρήνες που τον θεωρούσαν πλέον βάρος και δεν του είχαν καμία εμπιστοσύνη γιατί όπως λένε «θα τους κάρφωνε στην αντιτρομοκρατική».

Η 22χρονη "ηγέτης"

Η 22χρονη Αγγελική που στην αρχή ο ρόλος της θεωρήθηκε περιφερειακός, πλέον αναβαθμίζεται καθώς όπως φαίνεται από τα στοιχειά που εχει στα χεριά της η αντιτρομοκρατική ήταν η αρχή και το τέλος της οργάνωσης και όπως δηλώνει στο enikos.gr αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής «τίποτα δεν γινόταν εάν δεν το έλεγε η Αγγελική που έπαιρνε εντολές από τον Κορυδαλλό».


Έφτιαχναν βόμβες στον Κορυδαλλό;

Όσο ακραίο και αν φαίνεται, η αντιτρομοκρατική εξετάζει το σενάριο οι δεκάδες βόμβες που εντοπίστηκαν στη γιάφκα του Λουτρακίου, να κατασκευάστηκαν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Αυτό το ακραίο σενάριο βασίζεται στον εντοπισμό γενετικού υλικό του Bolano Damiano σε καπάκι τάπερ, που περιείχε πρώτη ύλη για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.  Επίσης βρέθηκε γενετικό υλικό του Τσάκαλου Χρήστου, σε ταινία πλαστικού δοχείου τάπερ, που περιείχε πρώτη ύλη για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο βέβαια οι βόμβες να φτιάχτηκαν στο Λουτράκι από την Αγγελική.

Πως επικοινωνούσαν οι Πυρήνες με την Αγγελική

Η ευρηματικότητα των Πυρήνων για την επικοινωνία τους με την Αγγελική παραπέμπει σε μυστικές υπηρεσίες καθώς στο Λουτράκι εντοπιστήκαν τρεις κάρτες μνήμης που μέσα σε αυτές υπήρχαν κρυπτογραφημένα μηνύματα για την εξέλιξη του σχεδίου «Γοργοπόταμος» και όχι μόνο.
Η Αγγελική και οι Πυρήνες έγραφαν σημειώσεις τις οποίες στη συνεχεία τις φωτογράφιζαν και στη συνέχεια με ειδικό πρόγραμμα το μετέτρεπαν σε αρχείο pdf. Όταν η Αγγελική έδινε αυτή την κάρτα στους Πυρήνες εκείνοι με στα κινητά τηλέφωνα που είχαν μέσα στις φυλακές με ειδικό πρόγραμμα αποκρυπτογραφούσαν το μήνυμα και έδιναν εντολές.

Η διαφυγή μετά τον "Γοργοπόταμο"

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία τα μέλη των Πυρήνων μετά την απόδραση θα είχαν υπό την προστασία τους την Αγγελική και θα έστρεφαν τους ποινικούς κρατούμενους στην αστυνομία ώστε να καταφέρουν να διαφύγουν και να φτάσουν στην αποθήκη του Ασπροπύργου και από εκεί στη γιάφκα του Λουτρακίου.

Το πάντρεμα ποινικών-τρομοκρατών

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναπτύχτηκε τα τελευταία χρόνια μια στενή σχέση ανάμεσα στους βαρόνους του οργανωμένου εγκλήματος και των μελών που κατηγορούνται για τρομοκρατικές οργανώσεις. Ένα ακόμη στοιχείο που αποδεικνύει αυτό το πάντρεμα είναι η τελευταία σύλληψη της αντιτρομοκρατικής, ο 29χρονος Αλβανός που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο άτομο είχε στρατολογηθεί από έναν συμπατριώτη ισοβίτη, για δολοφονίες, ο όποιος είναι και αυτός κρατούμενος στον Κορυδαλλό.

Δείτε τη δήλωση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρη Τσακνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom