Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Κλόουν από θάνατο

Ο βελγικός στρατός στους δρόμους των βελγικών πόλεων. Για ορισμένους είναι «είδηση» ότι το Βέλγιο έχει στρατό. Πολύ κακή πληροφόρηση. Οχι μόνον διαθέτει στράτευμα το Βέλγιο, αλλά η τελευταία του λαμπρή εμφάνιση στο προσκήνιο της Ιστορίας ήταν όταν έκοβε κατά χιλιάδες τα χέρια όσων γηγενών εργατών στο Βέλγικο Κογκό δεν κατάφερναν να πιάσουν τη νόρμα τους στη συγκομιδή του καουτσούκ.

Το ίδιο λαμπρή εμφάνιση κάνει και η Λεγεώνα των Ξένων στο Παρίσι. Στα ύψη (για τα δεδομένα του) η δημοτικότητα του Ολάντ, απ’ τα δέκα σεντιμέτρ εκτινάχθηκε στα σαράντα! Νομίζω ότι, έστω την τελευταία στιγμή, ο κ.Σαμαράς θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του τα νέα δεδομένα και να βγάλει στους δρόμους τον κ. Βορίδη με το τσεκούρι του. «Δεν πρόκειται να παραδώσουμε την εξουσία, ό,τι κι αν χρειασθεί να κάνουμε», δήλωσε ο ϋμπεργκρουπενφύρερ της Ν.Δ. (έρμη!), πλην όμως μην πάει ο νους σας στο κακό, δεν εννοεί ο φιλόδοξος δελφίνος ότι θα κατεβάσει τα τανκς στους δρόμους, αλλά ότι θα χρησιμοποιήσει νόμιμα μέσα: την κυρία Σπυράκη, την εικονομαχία, το ξεχαρβάλωμα των ΑΤΜ, τοMega
και την τρομερή ανάκριση του κ. Σταύρου Θεοδωράκη προχθές από την κυρία Τρέμη, τον κ. Ευαγγελάτο και τον κ. Πρετεντέρη. Πνίγηκε το στούντιο στο αίμα! Εκοβε η κυρία Τρέμη, σπαρτάραγε ο Σταύρος, έσφαζε ο κ. Πρετεντέρης, πόναγε ο Σταύρος, του ’ριχνε με το μπαζούκας ο κ. Ευαγγελάτος, στο καναβάτσο ο Σταύρος. Τον λυπήθηκα, πολύ άνισο κατς, και
αν πάμε έτσι, δεν θα μπορέσει το Ποτάμι να γίνει η αυτοεκπληρούμενη προφητεία των γκάλοπ και του συστήματος. Ζαβολιά! Κι έρχεται και σε δύσκολη θέση ο κ. Μπουτάρης. Ενας ο άνθρωπος, τρεις οι ψήφοι του και πώς να τους μοιράσει; (ΠΑΣΟΚ θέλει, Ποτάμι ψηφίζει, στη ΔΗΜΑΡ ανήκει) - πού είναι ο παπάςΑσσος! Στο μανίκι του κ. Σαμαρά: Τώρα τάζει ότι θα ξε-κάνει όσαέκανε!
Αλλά όχι μόνον ο κ. Σαμαράς! Οχι μόνον ο κ. Βενιζέλος! Οχι μόνον οΓιωργάκης. Μια στρατιά από φθαρμένα πρόσωπα μιας ολόκληρης τριακονταετίας εμφανίζονται μπροστά στα μάτια μας σαν ρετουσαρισμένες φωτογραφίες, για να μας λύσουν τα προβλήματα που μας δημιούργησαν. Σαν ζόμπι από φωτοσόπ
μας χαμογελούν κατάμουτρα πρόσωπα χωρίς ρυτίδες, «τραβηγμένα», από παρθενογένεση ο κ. Σ. Θεοδωράκης, άμωμη η Ντόρα, μυροβλύτης ο ΔΟΛ, και γεφύρια θα σας φτιάξουμε (για να περάσει το Ποτάμι) ο κ. Μπόμπολας, μια ωραία πεταλούδα η Φώφη, ένας κόσμος από καρτούν, άχρονος, που διαστελοσυστέλλεται και σκληρίζει, που δεν παλιώνει ποτέ, ένας πλαστικός αποϊδεολογικοποιημένος εφιάλτης, που δεν φταίει σε τίποτα, που δεν λογοδοτεί σε κανέναν, που γουστάρει το μέλλον σου, ένα εκτόπλασμα που σε τυλίγει από παντού. Και σαν τους τυφλίτες θεούς του Λόβκραφτ τρέφεται απ’ την ύπαρξή σου.
Δεν έχει κατέβει μόνον στο Βέλγιο ο στρατός στους δρόμους, κυρίες και κύριοι, έχουν καταλάβει τις πόλεις όλων των δημοκρατιών της Ευρώπης οι λέξεις της οικονομικής δικτατορίας. Πάνοπλες λέξεις. Κι έχουν στήσει φυλάκια παντού, σ’ όλην την επικράτεια της οικονομικής φρίκης. Επιτέλους! Το 1% του πληθυσμού στον πλανήτη κατέχει περισσότερον πλούτο απ’ το υπόλοιπο 99%! Και η κρίση έχει βοηθήσει πολύ σ’αυτό! Το 2009 το 1% του πληθυσμού κατείχε το 44% του πλούτου. Το 2014 το 1% του πληθυσμού κατείχε το 48% του πλούτου. Τώρα αυτό το 1% κατέχει παραπάνω απ’ το 50% του πλούτου. Είδατε η λιτότητα, η φτώχεια, η ανεργία, το ξεχαρβάλωμα του κράτους, η ιδεολογική τρομοκρατία και η τηλεοπτική τυραννίδα τι πλούτο παράγουν;
Οχι, δεν πηγαίνουν χαμένες οι «θυσίες», δεν πεινάνε εις μάτην τα παιδιά, δεν γίνονται για πλάκα οι αυτοκτονίες, δεν υποφέρουν χωρίς λόγο οι ασθενείς - όλα αυτά παράγουν πλούτο.
Δεν έκλεισε για πλάκα τα μαγαζιά ο κ. Σαμαράς, ούτε έκανε μπάχαλο για πλάκα τα νοσοκομεία ο κ. Γεωργιάδης, βγαίνουν φράγκα απ’ όλα αυτά. Φράγκα νόμιμα κι ας μην είναι ηθικά. Για πλάκα κατέβηκε ο βελγικός στρατός στους δρόμους; Για πλάκα αιματοκυλίσθηκαν Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν, Ουκρανία, Γιουγκοσλαβία; Για πλάκα, νομίζετε, έχει ανακληθεί εξ εφέδρων ο φασισμός στα όπλα; - όχι! Βγαίνουν φράγκα απ’ τη νέα αποικιοκρατία, απ’ τον εξαναγκασμό των πληθυσμών σε μετανάστευση, εμπόριο σαρκός γίνεται και οισωματέμπορες μιλούν απ’ το βήμα της Βουλής του καθενός, Κάμερον καιΟμπάμαΜέρκελ και της ψυχής τους ο θάνατος.
Μιλούν από τους άμβωνες οι μιζαδόροι και στέλνουν τόκους και όπλα να πιάσουν τους τόπους, να μπουν οι δημοκρατίες που ελέγχει το 1% στη φορμόλη - να διατηρηθούν! διότι θα σφίξουν κι άλλο τα πράγματα, διότι κι άλλη λιτότητα σχεδιάζουν, κι άλλο Σαμαρά, εδώ ή στο Βέλγιο ή στη Τοσκάνη, θέλουν να διαθέτουν, ανδρείκελα παντού και σκιάχτρα.
Στο ψηφοδέλτιό σου δες σαν σε καθρέφτη τον εαυτό σου. Κι αν το χαρτί του είναι από άνθρωπο ή απ’ το αίμα του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom