Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Βλαστός: Ξέρω τους δολοφόνους Φουντούλη-Καπελώνη

Τι εκμυστηρεύτηκε σε συγγενή του ο βαρυποινίτης Βλαστός για τη δολοφονία των χρυσαυγιτών, Φουντούλη - Καπελώνη, στο Νέο Ηράκλειο. Ο «Πιτσίλας» και ο «Ράμπο».

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Ο 45χρονος βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός εκμυστηρεύτηκε σε συγγενή του πως ξέρει και τους δολοφόνους των μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, όπως αποκαλύπτεται στον ογκωδέστατο φάκελο της δικογραφίας της Greek Mafia.

Όταν ο Βλαστός ρωτήθηκε και πάλι από συγγενή του αν είχε συμμετοχή στη δολοφονία Φουντούλη-Καπελώνη απάντησε: «Δεν το έχω κάνει εγώ. Ξέρω όμως ποιος έδωσε την εντολή και ποιοί το έκαναν. Δικά μου είναι τα δύο λευκά κράνη που φορούν»
Η «εγκυκλοπαίδεια» του εγκλήματος, ο«πολύξερος» βαρώνος της Ελληνικής Μαφίας, όπως τον χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είχε λόγο και για τη διπλή δολοφονία που ανέλαβαν με προκήρυξή τους οι«Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις».

Τα λευκά κράνη και ο Πιτσίλας

Όταν ρωτήθηκε και πάλι από συγγενή του κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στις φυλακές, αν είχε συμμετοχή σε αυτή τη δολοφονία απάντησε: «Δεν το έχω κάνει εγώ αυτό. Ξέρω όμως ποιος έδωσε την εντολή και ποιοί το έκαναν. Δικά μου είναι τα δύο λευκά κράνη που φορούν».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως ο 31χρονος Ι.Τ., γνωστός ως «Πιτσίλας», ήταν ανάμεσα στον «πυρήνα» των ύποπτων ποινικών για τη διπλή δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής. Ο συγκεκριμένος ύποπτος αποτελούσε «εκτελεστικό όργανο» εντολών γνωστού βαρυποινίτη των δυτικών προαστίων, ο οποίος πολλές φορές φέρεται από τις διωκτικές αρχές, ως ο «ενδιάμεσος κρίκος» ανάμεσα σε ποινικούς και τρομοκράτες.

Ο 31χρονος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε εξελιχθεί σε «εκτελεστή» συμβολαίων πάσης… φύσεως! Οι επαφές του με τον έγκλειστο βαρυποινίτη, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, η σύνδεσή του με άλλους ποινικούς, που ο σωματότυπος τους και το ιδιαίτερο βάδισμα, ταίριαζε με εκείνο του δράστη της διπλής δολοφονίας, τον είχαν καταστήσει ύποπτο έρευνας για τουλάχιστον 4 μήνες.

Η είδηση της δολοφονίας του στις 21 Μαίου 2014, έξω από ταχυφαγείο στον Κορυδαλλό εύλογα προκάλεσε πολλές σκέψεις σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., σχετικά με την όποια πιθανότητα συσχετισμού της εξόντωσής του με τη διπλή δολοφονία του Νέου Ηρακλείου. Ουσιαστικά ζητούσαν απαντήσεις στα ερωτήματα: Είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών; ή δολοφονία-«καθάρισμα», σβήσιμο των στοιχείων της επίθεσης στη Χρυσή Αυγή;

Απόπειρες δολοφονίας

Ο «Πιτσίλας» όπως ήταν το ψευδώνυμο του θύματος, είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις εκβιασμών και εκρήξεις. Η δεύτερη κατηγορία αφορούσε κυρίως τη ρίψη αυτοσχέδιας κροτίδας στον πίσω ακάλυπτο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, στις 29 Μαρτίου 2012. Μία αστυνομική υπηρεσία που το 2009 είχε γίνει στόχος της «Σέχτας Επαναστατών» με πυροβολισμούς και ρίψη χειροβομβίδας.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τότε σε κοντινή απόσταση το θύμα της σημερινής μαφιόζικης εκτέλεσης. Υποστήριξε ότι στόχος του δεν ήταν το αστυνομικό τμήμα αλλά «το μπαλκόνι μιας γυναίκας στη διπλανή πολυκατοικία με την οποία είχε προσωπικές διαφορές». Η γυναίκα φαίνεται να κατέθεσε πως δεν τον γνωρίζει.

Η είδηση της δολοφονίας του «Πιτσίλα» στον Κορυδαλλό προκάλεσε πολλές σκέψεις σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με την πιθανότητα συσχετισμού της εξόντωσής του με τη διπλή δολοφονία του Νέου Ηρακλείου
 Για αυτή την υπόθεση όμωςπροφυλακίστηκε και αφέθηκε ελεύθερος τον Ιούλιο του 2013, με περιοριστικούς όρους, την παρουσία του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. 
Στις 14 και 20 Σεπτεμβρίου 2013, οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες πως ο 31χρονος, ίσως εμπλεκόταν σε δύοαπόπειρες δολοφονίας εναντίον ενός 40χρονου, στη Νίκαια και Γλυφάδα. 

Ως αφορμή αυτών των δολοφονικών επιθέσεων θεωρήθηκε η διανομή της λείας αλλά και η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης από μία ληστεία στην Καλαμάτα -είχε σημειωθεί στις 30 Οκτωβρίου 2008- σε υποκατάστημα της Alpha Bank απ’ όπου είχαν αρπάξει 383.000 ευρώ. Επικεφαλής της ομάδας των ληστών ήταν πρώην αστυνομικός, που δολοφονήθηκε στις 20 Ιουνίου 2011 στα Καμίνια.

«Πιτσίλας» και «Ράμπο»

Ο 31χρονος ποινικός ύποπτος της διπλής δολοφονίας των χρυσαυγιτών είχε στενές επαφές με τον «Ράμπο»-ταξιτζή, φανατικό οπαδό του Ολυμπιακού, ο οποίος κατηγορήθηκε για την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, στο οπαδικό ραντεβού θανάτου στη Λεωφόρο Παιανίας τον Μάιο του 2007.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ο «ταξιτζής» χούλιγκαν είχε αναβαθμιστεί αρχικά ως βομβιστής και στη συνέχεια ως εκτελεστής. Ο «Πιτσίλας» ακολουθούσε τα... βήματα του μετεξελιγμένου χούλιγκαν, υπό τις οδηγίες του ίδιου βαρυποινίτη. 

Ο «Ράμπο» φερόταν να ήταν εκείνος που θα εκτελούσε δύο «συμβόλαια θανάτου» με το ένα να αφορά υψηλόβαθμο αξιωματικό, της Ασφάλειας Αττικής και σήμερα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, που είχε ερευνήσει τις υποθέσεις των τριών αρχηγών της Ελληνικής Μαφίας. Ο «Ράμπο» συνελήφθη ένα μήνα μετά την «υπογραφή» ύψους 250.000 ευρώ, ενώ στο δίκτυο που τον υπέθαλπε ήταν και μετέπειτα νεκρός «Πιτσίλας».

«Αντιτρομοκρατική» έρευνα 
Τη διπλή δολοφονία είχαν αναλάβει με προκήρυξή τους οι «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις»

Στις 17 Ιουνίου 2014, εξελίχθηκε έρευνα «αντιτρομοκρατικού» στυλ, σε  σπίτι που είχαν νοικιάσει μέλη της ομάδας «Πιτσίλα». Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων μπήκαν στο σπίτι που διέμενε ο 31χρονος νεκρός, το οποίο είχε νοικιάσει φίλος του. 

Στο εσωτερικό είχαν εντοπιστεί κάποιες κουκούλες full face, κάλυκες πυροβόλων όπλων και κάποιοι ηλεκτρονικοί… κοριοί παρακολούθησης. Εκείνο όμως που είχε σημασία για τις έρευνες ήταν οι εξερεύνησή του για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού στο εσωτερικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom