Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Η ανάπτυξη ξεκίνησε από το Λουτράκι! "Εργοστάσιο" κατασκευής... βομβών το δεύτερο κρησφύγετο του Χρ. Ξηρού - Τι είπε στον ανακριτή ο "τρομοκράτης"

Απ' ότι φαίνεται ο πολιτικός λόγος πάει περίπατο - Εκλογές στη σκιά της... "Τρομοκρατίας"

- Φωτογραφίες και βίντεο από το σπίτι στο Λουτράκι που αποτελούσε την δεύτερη κρυψώνα του Χριστόδουλου Ξηρού
- Σακιά με αμμωνία βρέθηκαν στην αυλή - Τάπερ με... καλώδια και ζυγαριές στο εσωτερικό του σπιτιού
- Σε αναμονή η αντιτρομοκρατική μέχρι να κριθούν ασφαλείς οι έρευνες
- Αποκλεισμένη η περιοχή από δυνάμεις της αστυνομίας
- Η Αγγελική που βοηθούσε τον "Μανώλη" της 17 Νοέμβρη να διαφεύγει





Την ώρα που η αντιτρομοκρατική και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών κάνουν... "φύλλο και φτερό" το δεύτερο σπίτι στο οποίο κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός, η ευρύτερη περιοχή είναι αποκλεισμένη.


Το newsIT βρίσκεται στο σημείο για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των ερευνών από τις αρχές, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει.


Είναι χαρακτηριστικό πως περιπολικά βρίσκονται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από το σημείο που βρίσκεται το δεύτερο κρησφύγετο και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να πλησιάσει την μικρή εξοχική κατοικία που βρίσκεται πάνω από τη λίμνη Βουλιαγμένης στην Περαχώρα, του Λουτρακίου.


Αυτή την ώρα οι αρχές συνεχίζουν το "σκανάρισμα" των εσωτερικών χώρων του σπιτιού, για τυχόν δείγματα γενετικού υλικού, ενώ νωρίτερα το ΤΕΕΜ είχε μπει πρώτο στον χώρο για να διασφαλίσει πως είναι ασφαλής, αφού στους διαδρόμους του σπιτιού υπήρχαν τάπερ από τα οποία εξείχαν καλώδια.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μένει στην Περαχώρα που είναι μια κωμόπολη έξω από το Λουτράκι, ενώ ο αδερφός του άνοιξε το σπίτι και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Πριν απο λίγο πέρασε και το αυτοκίνητο του ΤΕΕΜ με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών, ενώ οι αστυνομικοί φέρονται να ζήτησαν μία... ζυγαριά από μία κοντινή ταβέρνα.

Οι πληροφορίες για την δεύτερη κρυψώνα στο Λουτράκι


Αυτό το κρησφύγετο, φέρεται να σχετίζεται με τη νεαρή σύντροφο του Ξηρού, η οποία είναι πιθανό να τον έκρυβε στο συγκεκριμένο σημείο.

Το σπίτι βρίσκεται σε απόμερο σημείο έξω από την πόλη του Λουτρακίου και το είχε νοικιάσει το περασμένο καλοκαίρι η σύντροφος του Ξηρού με την πλαστή ταυτότητα που είχε, ενώ εδώ σημειώνουμε πως το πραγματικό της όνομα είναι Αγγελική.

Στην αυλή βρέθηκαν σακιά με λίπασμα αμμωνίας, το οποίο μεταξύ άλλων χρησιμοποιείται και για την κατασκευή αμμωνιοδυναμίτιδας

Έξω από το σπίτι βρίσκονται παρκαρισμένα δύο - τρία αυτοκίνητα κι ένα βαν. Ίσως πρόκειται για το βαν που θα χρησιμοποιούνταν για την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έσπασαν την πόρτα και στον διάδρομο του σπιτιού βρήκαν κάποια τάπερ, από τα οποία εξείχαν καλώδια. Τότε κάλεσαν το ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) για να ερευνήσουν και να ασφαλίσουν τον χώρο και όταν κριθεί πως είναι ασφαλής, τότε οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής θα ερευνήσουν το σπίτι σπιθαμή προς σπιθαμή.

Το βαν που βρέθηκε στο σπίτι, φέρεται να είναι κλεμμένο από τον Οκτώβριο, ενώ ακόμη, έξω από το σπίτι υπάρχει παρκαρισμένο ένα τζιπ, για το οποίο γίνονται επίσης έρευνες.

Χώρος παρασκευής βομβών!


Το σπίτι αυτό φαίνεται πως αποτελούσε... εργαστήριο κατασκευής βομβών κι εκεί θα παγιδεύονταν το βαν με τα εκρηκτικά τα οποία θα τίναζαν την Α' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Μέσα στην γιάφκα, εκτός από τα σακιά με την αμμωνία και τα τάπερ με τις καλωδιώσεις, έχουν βρεθεί και ζυγαριές καθώς κι ένα ακόμη λάπτοπ.

Επίσης, ο 30χρονος που νοίκιασε το σπίτι της Αναβύσσου, χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα κι εμφανίστηκε ως αξιωματικός του Ναυτικού.

Συγχαρητήρια εξ Αμερικής


Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, με τον αμερικανό πρέσβη, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια για την σύλληψη του Ξηρού, με δεδομένο το ενδιαφέρον των αμερικανών, καθώς ο άνθρωπος αυτός έχει προβεί σε ενέργειες κατά αμερικανών πολιτών.

Η... κατ' ονομασία απολογία στον ανακριτή


Προκλητικά ο Χριστόδουλος Ξηρός ουσιαστικά... απείχε από την διαδικασία της ανάκρισης, εξαπολύοντας και σκληρή επίθεση στον ίδιο τον ανακριτή. 
Χαρακτηριστικά είπε: "Δεν συμμετέχω στην διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση. Θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση "με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας":Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο".

Βγαίνοντας από τον ανακριτή, ο Χριστόδουλος Ξηρός δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Δεν πρόκειται να μας σώσει κανένας σωτήρας, αν δεν πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας". 

Τότε οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να εξηγήσει την δήλωσή του αυτή κι εκείνος απάντησε: "Με έξοδο από το ευρώ και ανάπτυξη με ίδια μέσα. Όποιος δεν μας το λέει αυτό είναι ψεύτης".

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου - Ηλίας Κούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom