Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Καλύτερα να πεθάνεις μια φορά παρά να τρέμεις από το φόβο σου μια ζωή…


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

«Βέλτιον θανείν άπαξ ή διά βίου τρέμειν» Αίσωπος

Και πόσο σοφά είναι τα λόγια αυτά.  Κάπως πιο αισιόδοξα  είναι και τα λόγια του Καζαντζάκηπάνω στον φόβο όπου στο έργο του «Αναφορά στον Γκρέκο» έγραψε: Αν μπορείς κοίταξε τον φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει…

Μάλιστα σε ένα κείμενο στο διαδίκτυο, και ήταν με την υπογραφή του «ΑΠΕΛΛΗ», είχαμε διαβάσει ότι στο συγκεκριμένο αυτό έργο του Καζαντζάκη ο συγγραφέας σημειώνει ότι «δεν πρόκειται για μια αυτοβιογραφία, τονίζοντας πως η μόνη της αξία συνοψίζεται σε λίγες λέξεις, όπως: αγώνας, κόκκινη γραμμή, ανήφορος, Γολγοθάς, Ανάσταση. 

Αυτές οι λέξεις, όταν ξεπερνούν την προσωπική ύπαρξη, πράγμα που συμβαίνει και στην Αναφορά, αποκτούν μια πανανθρώπινη σημασία. Έτσι, τα προσωπικά βιώματα και οι αναμνήσεις του Καζαντζάκη, αναπόφευκτα γίνονται μέρος της συλλογικής συνείδησης μέσα στην οποία η ατομικότητα χάνει τα προσωπικά της χαρακτηριστικά, ρέει και ενσωματώνεται, όπως μια σταγόνα νερού μέσα στον ωκεανό της ανθρώπινης Οδύσσειας. ‘..η σταύρωση είναι ο μόνος δρόμος της ανάστασης, άλλον δεν έχει’, διαβεβαιώνει με μια ορθόδοξη αναστάσιμη χαρμολύπη».

Κάπως έτσι συμβαίνει και με τις εκλογές αυτές… Από την μία πλευρά η εκστρατεία του φόβου, της απόλυτης καταστροφής, της έλλειψης ακόμη και χαρτιού υγείας, όπως μας είπε η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Βούλτεψη,δηλαδή η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας.  Από την άλλη η εκστρατεία της ελπίδας, της αλλαγής, της λύτρωσης, της απελευθέρωσης από την Τρόικα, από την καταδυνάστευση, δηλαδή τα όσα πρεσβεύει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για ένα πράγμα πρέπει να είμαστε όλοι σίγουροι.  Ότι την επομένη των εκλογών η Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ από την Τρόικα και τους δανειστές. Πρέπει όλοι να αφήσουμε κατά μέρος την ατομικότητα και να αποκτήσουμε έστω για μια φορά συλλογική συνείδηση.  Μόνον έτσι θα έρθει η Ανάσταση… 

Έστω και αν είναι από «άθεους» πολιτικούς.  Άλλωστε τους «χριστιανούς» πολιτικούς τους ένιωσε για τα καλά στο πετσί τους η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Απλά θα γίνουν αλλαγές που κάποιους θα δυσαρεστήσουν, και κάποιους άλλους θα ευχαριστήσουν.  Το θέμα είναι καθαρά ποσοτικό. Θα γελάσει το χειλάκι πολλών και θα κλάψει μια μικρή μειοψηφία ολιγαρχών, πλουσίων ή θα συνεχίσουν να υποφέρουν οι πάμπολλοι για να γλεντούν και για να αυξάνουν τον πλούτο τους ή ελάχιστοι;

Διαβάζουμε άρθρα, αναλύσεις, που κυριολεκτικά μας κάνουν να γελάμε… Τι Κολομβία θα γίνουμε, τι Βενεζουέλα, τι Κούβα, τρέχα γύρευε τι άλλο.  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την καταστροφή… Θα ανέβουν στην εξουσία οι «σάπιοι», οι αριστεροί μας εξηγούν… Ε, και;  

Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας.  Είδαμε, σου λένε, και τους άλλους τους έντιμους, τους δεξιούς, τους σοσιαλιστές (ή μήπως σοσια-ληστές) τι μας έταξαν και το τι έκαναν.  Τι έταξαν διαχρονικά σε αυτό τον λαό και που τον οδήγησαν τελικά.  Στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ.  Αν δεν είναι Κολομβία η χώρα σήμερα, πότε άλλοτε ήταν ή πότε θα γίνει;

Έχουν αντιληφθεί ορισμένοι ποιος κυβερνά σήμερα αυτή τη χώρα;  Ο φόβος, η απελπισία, η απόγνωση…  Ο Έλληνας είναι άνεργος, ανασφάλιστος, απένταρος, οι μικροσυνταξιούχοι γονείς σε ποσοστό 30% μάλιστα αναγκάζονται να τρέφουν παιδιά και εγγόνια στερούμενοι τα πάντα, και οι προνομιούχοι αυτής της χώρας, δηλαδή αυτοί που εργάζονται, θα πάρουν, κάποια στιγμή, ως συνταξιούχοι την εγγυημένη σύνταξη των 350 ευρώ! 

Μήπως υπάρχει δικαιοσύνη; Όπου λόγω εθνικού συμφέροντος λέει δεν ισχύει τίποτα, από το Σύνταγμα μέχρι και τον πιο απλό νόμο που κατοχύρωνε κάποια εργατικά δικαιώματα; Ή να μιλήσουμε για την υπέρμετρη αστυνομική βία όπου διέλυαν με αγριότητα κάθε διαδήλωση «αγανακτισμένων» ή κάθε λογική διαμαρτυρία ανθρώπων που πνιγόντουσαν από αυτή την κατάσταση;

Αυτοί που γράφουν για το τι θα φέρει μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην χώρα μας έχουν αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το διακύβευμα για τα 6 εκ Έλληνες που δεινοπαθούν σήμερα; Μηδέν, τίποτα, κανένα… Μόνον οι κατέχοντες, και αυτοί πιθανά, όχι σίγουρα, μπορεί να έχουν να χάσουν κάτι.  Στην πράξη θα το δούμε.  Ε, οι 6 εκατ. συνάνθρωποι μας λογικό είναι να αδιαφορούν για τους πολύ λίγους «έχοντες και κατέχοντες»… Στην πραγματικότητα ανταποδίδουν την αδιαφορία των πλουσίων και ελεγχόμενων από αυτούς προς τους δεινοπαθούντες!

Αυτό που πρέπει να γίνει την Κυριακή των εκλογών είναι να ψηφίσουν όλοι ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ με μόνο κριτήριο το καλό της πατρίδας.  Να ψηφίσουν τους καλύτερους από τους υποψηφίους των κομμάτων… Όχι τους επαγγελματίες πολιτικούς.  Όχι αυτούς που το άσπρο το έκαναν μαύρο μόνο και μόνο για να επιβιώσουν πολιτικά οι ίδιοι… Όχι τα πολιτικά τζάκια…  Όχι τα λαμόγια, όχι τους απατεώνες… Όχι τους ασπόνδυλους που δεν ύψωσαν μια φορά το ανάστημα τους και να πούν "μέχρι εδώ" με τα μνημόνια και τα εξοντωτικά μέτρα!

Από την Κυριακή το βράδυ η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα.  Πρέπει να αρχίσει η διαδικασία αποκατάστασης των ισορροπιών στην χώρα. Να αποκατασταθεί η μεσαία τάξη.  Οι νοικοκυραίοι που στήριξαν και μεγάλωσαν από όλες τις πλευρές αυτή την χώρα. 

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν περιμένει να απαλλαγούμε από την Τρόικα ασχέτως του τι λέγεται. Εδώ ο κ. Σαμαράς, ξέρετε αυτός που έκανε 6 ώρες πρόβα για το τι θα πει στην κ. Μέρκελ και για τόσο διάστημα που κυβέρνησε, άκουγε τελικά μόνο τι του έλεγε, ήταν ο Σούπερμαν ο «Αντιμνημονιάκας» προεκλογικά το 2012!!!  Και είδαμε τι έγινε. 

Και γιατί να φταίει η Τρόικα για όλα τα δεινά της χώρας, όταν ο κ. Σούλτς, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτήριζε ανυπόφορη πριν από λίγες ημέρες την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, τονίζοντας πάντως, ότι τα μέτρα λιτότητας αποφασίστηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις και όχι από την Ε.Ε.!!! 

Ο λαός απέναντι στην εκστρατεία φόβου που έχει εκδηλωθεί από αυτούς που τρέμουν για το μέλλον τους και την τύχη που θα έχουν, όπως και από αυτούς που εμπνεύστηκαν την όλη οικονομική κατάσταση για να διαλύσουν μια χώρα και να αποσπάσουν τον πλούτο της, θα πρέπει να απαντήσει στην κάλπη, ψηφίζοντας ανάλογα, σύμφωνα με τα λόγια του Ινδού φιλοσόφου και πολιτικού Τσανάκυα: 

Μόλις ο φόβος πλησιάσει, να του επιτεθείς και να τον εξοντώσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom