Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Κάλπες με σκουπίδια στου Ζωγράφου γιατί έτσι θέλουν οι γραφειοκράτες; - Ποιοι εμπαίζουν τελικά τους Δημότες;

Κάποιοι εμπαίζουν, χρονοτριβούν και οδηγούν σε σύγκρουση το Δήμο με το Ελεγκτικό Συνέδριο
Άμεσος κίνδυνος για μη συλλογή απορριμάτων και θέρμανση των παιδικών σταθμών στου Ζωγράφου

Μέσα από τα ζεστά τους γραφεία, γραφειοκράτες-καρεκλοκένταυροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου εμπαίζουν εδώ και μήνες τους δημότες του Ζωγράφου και τη δημοτική αρχή. Δεν εγκρίνουν την προμήθεια καυσίμων, αδιαφορώντας για το πώς θα θερμανθούν οι παιδικοί σταθμοί και πώς θα γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Λεφτά υπάρχουν, οι διαδικασίες για την προμήθεια του πετρελαίου έχουν ξεκινήσει ,όχι χτες, αλλά εδώ και 6 μήνες.

Η ΕΚΟ είναι έτοιμη να γεμίσει τις δεξαμενές μόλις δοθεί το πράσινο φως, αλλά μια υπογραφή κρατάει όμηρο το Δήμο και στεγνό από καύσιμα.

Ο κίνδυνος να δούμε πάλι τα απορρίμματα βουνό δίπλα στους κάδους από από τις 6 Ιανουαρίου είναι υπαρκτός.

Μόνο που αυτή τη φορά η αντίδραση της δημοτικής αρχής θα είναι -όπως όλα δείχνουν- και έντονη και πολυεπίπεδη.

Είναι καιρός κάποιος επιτέλους θα πρέπει να βάλει στη θέση τους ανεξέλεγκτους ελεγκτές.

Είναι η ώρα να μάθουν πώς έχουν ποινικές ευθύνες. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία μας

Τι όμως συμβαίνει και η πόλη βρίσκεται πάλι στο σημείο μηδέν;

Ως δημότες, κάθε μήνα με το λογαριασμό της ΔΕΗ καταβάλουμε στο Δήμο χρήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων και το φωτισμό της πόλης. Τα λεφτά λοιπόν υπάρχουν.

Η διαδικασία για την προμήθεια πετρελαίου προϋποθέτει όμως διεθνή διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε πριν έξι μήνες, το πρώτο εξάμηνο του 2014. Απέβη όμως άγονος καθώς καμία εταιρία δεν κατέθεσε προσφορά. Ο λόγος απλός και αφορά όλους τους Δήμους:Οι εταιρίες θέλουν να πληρώνονται μετρητοίς και οι δήμοι -λόγω διαδικασιών- δεν μπορούν να πληρώνουν έτσι.

Λίγο πριν αναλάβει την διοίκηση του Δήμου η νέα δημοτική αρχή προκηρύχθηκε νέος διεθνής διαγωνισμός. Από τις πρώτες μέρες η νέα διοίκηση του Δήμου, γνωρίζοντας το πρόβλημα ξεκίνησε ένα μαραθώνιο επαφών ζητώντας από όλες τις εταιρίες να προσέλθουν και να καταθέσουν προσφορές.

Τελικά κατέθεσε προσφορά μόνο η ΕΚΟ η οποία και αναδείχτηκε ανάδοχος από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε με την έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης. Ηδη βρισκόμαστε στο τέλος Νοεμβρίου.

Στις 2 Δεκεμβρίου όλα τα δικαιολογητικά κατατέθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο που σύμφωνα με το νόμο διενεργεί προσυμβατικό έλεγχο και δίνει έγκριση για να προχωρήσει ο Δήμος στην υπογραφή της σύμβαση με την ΕΚΟ για την προμήθεια πετρελαίου.

Ήδη ο Δήμος δεν έχει καύσιμα, με τις γνωστές συνέπειες.

Μετά από συνεχείς επικοινωνίες με το Ελεγκτικό Συνέδριο δίνεται η άδεια ο Δήμος να πάρει μια μικρή ποσότητα πετρελαίου αφού ο διαγωνισμός θα εξεταζόταν στις 22 Δεκεμβρίου.

Στις 23 Δεκεμβρίου η δημοτική αρχή επικοινωνεί πάλι με το Ελεγκτικό Συνέδριο που ενημέρωσε ότι η απόφαση θα έβγαινε το αργότερο στις στις 29 Δεκεμβρίου.

Στις 29 Δεκεμβρίου γίνεται νέα επικοινωνία. Απόφαση δεν υπάρχει και πάλι. Αυτή τη φορά παραπέμπουν στις στις 2 Ιανουαρίου.

Στις 2 Ιανουαρίου η αρμόδια γραμματέας απαντά οτι «ο διαγωνισμός δεν εγκρίθηκε γιατί ο Δήμος δεν κατέθεσε τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχει τις απαραίτητες πιστώσεις για αυτή την προμήθεια καυσίμων».

Η Δήμαρχος και ο Δ/ντης των οικονομικών υπηρεσιών σπεύδουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Συναντούν την αρμόδια γραμματέα και την γραμματέα του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς στις 2/1 δεν υπήρχε κανένας άλλος εκεί

Τους αποδεικνύουν ότι όλα τα έγγραφα για την ύπαρξη πιστώσεων έχουν κατατεθεί από τις 2 Νοεμβρίου.

Συγχρόνως καταθέτουν εκ νέου τα έγγραφα αυτά, καθώς και έγγραφο στο οποίο περιγράφουν την δύσκολη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος με την εξάντληση των αποθεμάτων πετρελαίου υπογραμμίζουν τα προβλήματα για την δημόσια υγεία που άμεσα προκύπτουν και ζητούν την άμεση έγκριση του διαγωνισμού προκειμένου να μπορεί ο Δήμος να προμηθευτεί πετρέλαιο.

Αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (2 Ιανουαρίου 2015) η αρμόδια γραμματέας του Ελεγκτικού επικοινωνεί με την Δήμαρχο και την ενημερώνει»οτι η εισηγήτρια που είχε αναλάβει το Δήμο Ζωγράφου είχε κάνει λάθος και το πρόβλημα που διαπιστώθηκε στο διαγωνισμό δεν ήταν στην ύπαρξη ή μη πιστώσεων, αλλά κάτι άλλο που θα μας το ανακοινώσει την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015″

Η κατάσταση πλέον δεν έχει λογική. Η δήμαρχος θέτει στους συνεργάτες της τα εξής ερωτηματικά:
  • Αν όντως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον διαγωνισμό γιατί δεν ενημερωθήκαμε εγκαίρως να το διορθώσουμε ;
  • Αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε ενημερωθεί εγκαίρως για την εξάντληση των αποθεμάτων μας γιατί δεν συνεδρίασε νωρίτερα απο 22 Δεκεμβρίου;
  • Γιατί δεν ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα αυτά στις 22 ή 23 Δεκεμβρίου ώστε να μπορέσουμε να βρούμε λύση πριν την οριστική εξάντληση των αποθεμάτων μας;
  • Γιατί στις 2 Ιανουαρίου ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη προβλήματος στις πιστώσεις και όταν αποδείξαμε οτι αυτό δεν υπήρχε, ανέκυψε κάποιο άλλο που θα το μάθουμε την Δευτέρα ;
  • Υπάρχουν πράγματι προβλήματα ή ψάχνουμε να βρούμε;
  • Γιατί οι υπάλληλοι, τα παιδιά των παιδικών σταθμών και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ζωγράφου θα πρέπει να μείνουν χωρίς θέρμανση μέχρι τις εκλογές ;
  • Γιατί τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ζωγράφου δεν θα έχουν πετρέλαιο και τα σκουπίδια θα μείνουν στους δρόμους μέχρι τις εκλογές;
Πέρα από τα ερωτήματα που θέτει η Δήμαρχος είναι πλέον σαφές, ότι οι μηχανισμοί που έχουν δημιουργηθεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις όχι μόνο έχουν στερήσει πόρους από την Αυτοδιοίκηση αλλά έχουν επιβάλει ένα ασφυκτικό πλαίσιο που ακυρώνει στη πράξη και το αυτοδιοίκητο αλλά και τη δυνατότητα οι Δήμοι να εξυπηρετούν τους πολίτες τους.

Ίσως με αυτό τον τρόπο κάποιοι να θέλουν να ανοίξουν το δρόμο στους ιδιώτες. Αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Την πρώτη απάντηση θα την πάρουν σε λίγες μέρες από τον ελληνικό λαό που θα καταδικάσει τις πολιτικές τους.

από http://zografou-live.gr/

Αυτά γράφει σήμερα το φίλα προσκείμενο στην κυρία Καφατσάκη site του Ζωγράφου,όμως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις....

Διαβάστε και τον αντίλογο από το Ζωγράφου net 

Άμεσος κίνδυνος για μη συλλογή απορριμάτων και θέρμανση των παιδικών σταθμών στου Ζωγράφου

Η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου μέσω του zografou-live.gr που είναι η ανεπίσημη φωνή της διοίκησης ρίχνει τις ευθύνες σε "γραφειοκράτες καρεκλοκένταυρους του Ελεγκτικού Συνέδριου" όπως τους ονομάζει γιατί δεν εγκρίνουν την προμήθεια πετρελαίου.

Τι θα σημαίνει αυτό για εμάς πρακτικά? Μη συλλογή των απορριμάτων και μη θέρμανση των παιδικών σταθμών.Για ακόμη μια φορά η καθαριότητα στον Δήμο Ζωγράφου θα νοσήσει όπως και πριν λίγο καιρό που είχαν μαζευτεί στοίβες τα σκουπίδια στα στενά της πόλης μας.

Αποδίδει τις χρονοτριβές στην προμήθεια πετρελαίου στο Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ κάνει λόγο το άρθρο του zografou-live.gr ότι:
"Είναι πλέον σαφές, ότι οι μηχανισμοί που έχουν δημιουργηθεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις όχι μόνο έχουν στερήσει πόρους από την Αυτοδιοίκηση αλλά έχουν επιβάλει ένα ασφυκτικό πλαίσιο που ακυρώνει στη πράξη και το αυτοδιοίκητο αλλά και τη δυνατότητα οι Δήμοι να εξυπηρετούν τους πολίτες τους."

ενώ σε άλλο σημείο κάνει λόγο ότι:
"Είναι καιρός κάποιος επιτέλους θα πρέπει να βάλει στη θέση τους ανεξέλεγκτους ελεγκτές. Είναι η ώρα να μάθουν πώς έχουν ποινικές ευθύνες."

Νόμιζα ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο σαν θεσμός στην χώρα μας υπάρχει από το 1833 και ότι δεν είναι δημιούργημα της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου ....

Αναρωτιέμαι επίσης αν "σοβαρομιλούν" όταν κάνουν λόγο για ποινικές ευθύνες των ελεγκτών.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάση του άρθρου 98 του Συντάγματος ελέγχει τις δαπάνες του Κράτους και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.Αυτή είναι η δουλειά του.

Αν τώρα κάποιοι πιστεύουν ότι στου Ζωγράφου θα βρει πολλούς ψεκασμένους που θα πιστέψουν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο συμμετέχει σε κάποια συνωμοσία για να μείνει ειδικά το Ζωγράφου χωρίς σκουπίδια (Κάνει έμμεση μνεία το Ζωγράφου-ζουν όταν κάνει λόγο ότι «Ίσως με αυτό τον τρόπο κάποιοι να θέλουν να ανοίξουν το δρόμο στους ιδιώτες. Αλλά δεν θα τα καταφέρουν. Την πρώτη απάντηση θα την πάρουν σε λίγες μέρες από τον ελληνικό λαό που θα καταδικάσει τις πολιτικές τους. ») τότε ίσως θα πρέπει να κοιτάξει τον καθρέφτη του στην αναζήτηση του για ηλίθιους ...



Για το Δίκτυο Ζωγράφου - Zografou.Net
Θανάσης Δαβαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom