Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Η παρέμβαση Σαμαρά είχε … αντανάκλαση στην αστική ηθική της Αντζελας Γκερέκου (Βίντεο)

Οργισμένη επιστολή Βενιζέλου σε Σαμαρά για Γκερέκου!

«Υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα φέρεται ότι θα είναι η Άντζελα Γκερέκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υφυπουργός Πολιτισμού έχει σχεδόν συμφωνήσει σε όλα με το Μέγαρο Μαξίμου, εγκαταλείποντας το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλεγόταν ανελλιπώς από το 2004, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην εκλογική περιφέρεια της Κέρκυρας», διαβάζουμε σε ενημερωτικές  ιστοσελίδες.(Σημ:το κείμενο γράφτηκε χτες,πριν την ανακοίνωση της κυρίας)

Γιατί έχει νόημα να κάνουμε αναφορά σ’ αυτή την «μεταγραφή»;
Για δυο βασικούς λόγους.

Ο πρώτος είναι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που μας λένε για το άθλιο παρασκηνιακό παζάρι που έγινε για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με προσωπική παρέμβαση του Α. Σαμαρά το πρώην Πασοκικό στέλεχος έλαβε την υπόσχεση ότι ο Νίκος Δένδιας θα μεταφερθεί από την Κέρκυρα όπου εκλέγετε και θα θέσει υποψηφιότητα στην Β’ Αθήνας και όλος ο προσωπικός μηχανισμός που διέθετε στο νησί θα υποστηρίξει και θα εξασφαλίσει την εκλογή της Αντζελας Γκερέκου. Μετά από τέτοια προσφορά ήταν να μην κλείσει η μεταγραφή;

Αυτή η γυναίκα λοιπόν που στο παρελθόν σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ είχε αναλάβει να προβάλει τον πολιτισμό της χώρας μας -μαζί με τον Γερουλάνο που έχει διαπρέψει σαν επιχειρηματίας ιχθυοκαλλιεργειών βαφτίζοντας τις τσιπούρες .. βιολογικές-  είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από το κυβερνητικό της πόστο όταν έγινε η αποκάλυψη –από την «Ελευθεροτυπία»- ότι ο άντρας της, Τόλης Βοσκόπουλος, είχε μια προκλητική φορολογική ασυλία.
«Επί 17 ολόκληρα χρόνια το πολιτικό και δικαιοδοτικό σύστημα της χώρας δεν κατόρθωσε να αποσπάσει ούτε ένα ευρώ από τον μεγάλο οφειλέτη του Δημοσίου, τον επίσης μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλο που, όπως προκύπτει από έγγραφα της ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών, οφείλει από φόρους εισοδήματος, πρόστιμα και προσαυξήσεις 5,5 εκατ. €», έγραφε τότε η εφημερίδα. 

Περιέργως (;) κι αυτή η υπόθεση εξαφανίστηκε από την δημοσιότητα και η Α. Γκερέκου κατόρθωσε στις τελευταίες εκλογές να καταλάβει βουλευτική έδρα με το ΠΑΣΟΚ..

Σήμερα που η ίδια αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον με το κόμμα Βενιζέλου και μετά τις υποσχέσεις που έλαβε από τον Α. Σαμαρά προσχωρεί στο «μαντρί» της Ν.Δ.

Ο δεύτερος λόγος είναι και αυτό δείχνει το ηθικό ποιόν της συγκεκριμένης πολιτικού ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα, 5 Γενάρη, όταν είχαν κυκλοφορήσει σχετικές φήμες και ενώ οι παρασκηνιακές συζητήσεις που έκανε η Γκερέκου με Νεοδημοκρατικά στελέχη βρισκόταν σε αδιέξοδο η ίδια έδινε στην δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:
  .
«Η διαδρομή μου στην πολιτική με δίδαξε ότι οι πολίτες αξιώνουν καθαρή θέση, συνεπή στάση, υπεύθυνη συμπεριφορά.
Γι' αυτό και δε θα μπορούσα παρά να συνεχίσω όπως ακριβώς ξεκίνησα αυτή τη διαδρομή, ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα.
Έχω το χρέος να τιμήσω την παράταξη που με ανέδειξε και, κυρίως, τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους που με εμπιστεύθηκαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συνεργασία και η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Ο χρόνος θα δικαιώσει αυτή την προσπάθεια.
Ενώνω τις δυνάμεις μου με εκείνες όσων ασπάζονται την ανάγκη για έναν ισχυρό τρίτο πόλο, με αναβαθμισμένη θέση σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής. Που θα κάνει πράξη μια άλλη στρατηγική για τη χώρα, αξιοποιώντας προς όφελος των πολλών τις δυνατότητες και την ασφάλεια που εγγυάται η συμμετοχή μας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Αυτή την ελπίδα των συμπολιτών μου θέλω να εκφράσω.
Και με αυτό το όραμα θα συνεχίσω την πορεία μου στο πλευρό τους».

Η παρέμβαση Σαμαρά είχε … αντανάκλαση και στην αστική ηθική της… 

Τελευταία εξέλιξη. Η τηλεόραση του Σκάι μεταδίδει ότι υπήρξε παρέμβαση Βενιζέλου στον πρωθυπουργό να αποτραπεί το ενδεχόμενο να είναι η Αντζελα Γκερέκου στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ



από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Οργισμένη επιστολή Βενιζέλου σε Σαμαρά για Γκερέκου!

Μια επιστολή σε έντονα οργισμένο ύφος έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την απόφαση της ΝΔ να εντάξει στα ψηφοδέλτιά της την Άντζελα Γκερέκου.

Στην επιστολή ο κ. Βενιζέλος αναφέρει:

Αγαπητέ Αντώνη,

δεν περίμενα ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνέπραττε σε μία τόσο ανήθικη και αντιαισθητική πολιτική πράξη όπως αυτή της κας Γκερέκου στην Κέρκυρα. Σ΄ ένα νησί του πολιτισμού και της ευπρέπειας. Κρίμα.

Ευάγγελος Βενιζέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom