Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Προφυλακίστηκε η δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού


Η Αδ. Αγγελέτου προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ οι υπόλοιποι 4 κατηγορούμενοι, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Τι είπαν στις καταθέσεις τους...

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγείται τελικά η συνήγορος του Π. Βλαστού, Αδαμαντία Αγγελέτου, αφού εισαγγελέας και ανακριτής συμφώνησαν ότι θα πρέπει να κριθεί προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση του αποκαλούμενου κυκλώματος μπράβων.

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Α.Τ. της περιοχής του, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους η Μ. Μουζακίτη, φίλη της πρώην συντρόφου του Π. Βλαστού, ο Π. Λασιθιωτάκης και ο αστυνομικός Π. Στουρνάρας, ο οποίος επίσης θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση ύψους 1000 ευρώ.
Τι υποστήριξαν στις καταθέσεις τους
Η δικηγόρος Αδαμαντία Αγγελέτου υποστήριξε πως δεν έχει καμία άλλη εμπλοκή με την υπόθεση, παρά μόνο λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας.
"Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές δεν επιτρέπουν προσωπική σχέση. Καμία προσωπική -πλην δικηγορική- σχέση δεν είχα με το Βλαστό. Τον γνώρισα πριν από 2 χρόνια όταν διορίστηκα αυτεπαγγέλτως σε δικαστήριό του" φέρεται να είπε.
Η "Λίτσα", ανέφερε η κατηγορούμενη, κατέθεσε όσα κατέθεσε για λόγους εκδίκησης. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την κατηγορούμενη δικηγόρο, "αρνήθηκα να τη βοηθήσω πριν από περίπου ένα μήνα, όταν ο Βλαστός στη δίκη τους στη Λάρισα για την απόπειρα απόδρασης από τις φυλακές Τρικάλων, την κατήγγειλε ότι οργάνωσαν μαζί την απόδραση και ότι έβαζε βόμβες. Εγώ υπερασπίζομαι και δεν ταυτίζομαι με τον πελάτη μου".
Κατά την απολογία της, η Μαρία Μουζακίτη αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Υποστήριξε ότι από τη στιγμή που συνεργαζόταν με την Π. Καρπούζου στο μαγαζί και γνωρίζοντας τη σχέση της με το Βλαστό, δεν μπορούσε να της λέει όχι, γιατί φοβόταν.
Έτσι, πήγαινε μαζί της, δίχως να γνωρίζει αν υπήρχε κάποιο σχέδιο απαγωγής ή εκβίασης σε βάρος τραπεζικού στελέχους. Όπως είπε, όταν κατάλαβε κάποια στιγμή τι συμβαίνει και πως μπορεί να "μπλέξει", και για αυτό άρχισε να απομακρύνεται.
Αναφορικά με τα μαθήματα ελικοπτέρου, ισχυρίζεται ότι την έπεισε η Π. Καρπούζου να τα κάνει και η ίδια δέχθηκε, καθώς ήταν πρώην αεροσυνοδός. "Όμως, -ανέφερε- είχε καταλάβει ότι ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν, και επίτηδες απέτυχε στις εξετάσεις και δεν πήρε το δίπλωμα".
Όσο για τον κατηγορούμενο αστυνομικό, Π. Στουρνάρα, που φέρεται να έλαβε συσκευή κινητό ως "δώρο" από τον Π. Βλαστό, κατέθεσε στην απολογία του ότι "έκανε λάθος" που το δέχθηκε. Συγκεκριμένα, είπε στον ανακριτή ότι μία άγνωστη παρέδωσε στο σπίτι το κινητό τηλέφωνο, που το παρέλαβε ο γιος του. "Νόμιζα ότι είναι δώρο. Δεν ήξερα" φέρεται να είπε.
"Όταν αργότερα, ο Π. Βλαστός μου είπε στη ΓΑΔΑ ότι μου το έστειλε εκείνος, του απάντησα ότι δεν το θέλω και ότι έπρεπε να το πάρει πίσω. «Κράτα το. Κάν' το ό,τι θες» μου αποκρίθηκε".
Ο αστυνομικός αρνήθηκε πάντως, ότι το ζητήθηκε να βοηθήσει σε απόδραση ή ότι του προτάθηκαν χρήματα. "Ήταν βλακεία μου που το κράτησα" κατέληξε.
Αντίστοιχα, ο Π. Λασιθιωτάκης δεν αποδέχθηκε ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς ότι μετέφερε 20 κιλά εκρηκτικών, όπως κατηγορείται. Ισχυρίστηκε ότι αυτά τα έχει καταθέσει η Λίτσα, "γιατί δεν θέλει να πάει φυλακή".
Εξήγησε ότι δεν τη γνωρίζει, καθώς και ότι την είχε δει μόνο στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου διεξαγόταν η δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου. "Εκείνη πήγαινε να δει το Βλαστό και εγώ τον αδελφό μου, που είναι και αυτός κατηγορούμενος" ανέφερε μεταξύ άλλων.
Τέλος και ο Δημ. Χατζησταύρου αρνήθηκε κι αυτός τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom