Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Μετ' εμποδίων διεξάγονται οι εκλογές σε ορεινή Ναυπακτία,Αχαϊα και Ξάνθη λόγω χιονιού και καταιγίδων - Ο καιρός των εκλογών

Σε εξέλιξη η εκλογική "μάχη"!
Δείτε που αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

- Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα
- Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην ορεινή Ναυπακτία
- Με καθυστέρηση άνοιξαν οι κάλπες σε περιοχή της Αχαϊας...
- Η παρατεταμένη βροχόπτωση κατά τις νυχτερινές ώρες προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην Ξάνθη, κυρίως στην πεδινή περιοχή.


Οι κάλπες έχουν ανοίξει από τις 07:00 το πρωί της Κυριακής και στις
περισσότερες περιοχές της χώρας οι εκλογικές διαδικασίες κυλούν μέχρι στιγμής ομαλά,όμως δεν λείπουν τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας,η οποία θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προβλήματα στην εκλογική διαδικασία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην ορεινή Ναυπακτία. Ειδικότερα, λόγω της χιονόπτωσης δεν είχαν ανοίξει μέχρι τις 8.00 το πρωί περίπου πέντε εκλογικά τμήματα, διότι ήταν αδύνατη η πρόσβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι περιμένουν να ανοίξει ο δρόμος από το εκχιονιστικό μηχάνημα, το οποίο ήδη επιχειρεί. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα βρίσκονται σε ορεινές κοινότητες, οι οποίες έχουν μικρό αριθμό ψηφοφόρων και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με την διαδικασία της ψηφοφορίας, όταν ανοίξουν οι κάλπες.

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα με μικρή καθυστέρηση άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στις κοινότητες Βιλιβίνης και Βάλτας, που βρίσκονται στη περιοχή του δήμου Καλαβρύτων.

Η παρατεταμένη βροχόπτωση κατά τις νυχτερινές ώρες προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην Ξάνθη, κυρίως στην πεδινή περιοχή.
Η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά στην Εθνική Οδό Ξάνθης-Αβδήρων στο ύψος του ΑΞΙΟΝ, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στην ανηφόρα της πεζούλας. Παράλληλα, μεγάλοι όγκοι νερού δημιούργησαν προβλήματα στην κίνηση και στην περιφερειακό Αβάτου-Ν. Κεσσάνης, στο ύψος της Μάνδρας.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής έχει επέμβει η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας ΑΜΘ σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τις υπόλοιπες αρχές για την επίλυση των προβλημάτων.

Η Πυροσβεστική έχει κληθεί εξάλλου σε αρκετές περιπτώσεις άντλησης υδάτων από σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες, με τα σοβαρότερα προβλήματα να σημειώνονται σε Άβδηρα, Μυρωδάτο, Κουτσό. Τέλος, από την βροχή έχουν προκληθεί κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου, όπως αναφέρει η Περιφέρεια, χωρίς ωστόσο να διακοπεί η κυκλοφορία σε κάποιο σημείο του οδικού δικτύου.

Δείτε που αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

- Χαλάει ο καιρός σε όλη την Ελλάδα την ημέρα των εκλογών
- Σε Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Σάμο και Κρήτη τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα
- Θα πέσουν ακόμη και χιόνια στις περιοχές της χώρας με υψόμετρο από 700 μέτρα και πάνω
- Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σε όλη τη χώρα

Με άστατο καιρό άνοιξαν και θα κλείσουν οι κάλπες σήμερα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο καιρός των εκλογών
Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική και δυτική χώρα περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ωστόσο θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας από υψόμετρο 700 με 750 μέτρα και πάνω.

Οι περιοχές που θα έχουν έντονα φαινόμενα θα είναι ο Έβρος και κυρίως η Αλεξανδρούπολη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος, η Ρόδος και η Ιεράπετρα στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 15 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά θα υπάρξουν και λίγες νεφώσεις που σποραδικά θα πυκνώσουν και ίσως τοπικά εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς νοτιοδυτικοί αλλά από το βράδυ θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με ένταση 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 15 με 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με συννεφιές που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και δεν αποκλείεται να βρέξει στα γύρω ορεινά ωστόσο θα υπάρχουν και διαστηματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 4 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom