Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Πέθανε ο Κώστας Γερονικολός


Πέθανε σήμερα το πρωί,σε ηλικία 68 ετών,ο δημοσιογράφος Κώστας Γερονικολός ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κώστας Γερονικολός γεννήθηκε στις Ράχες Φθιώτιδας το 1947 και σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς.

Τη δημοσιογραφική του καριέρα άρχισε το 1966 σε ηλικία 19 μόλις
ετών στην εφημερίδα «Ανένδοτος». Στη συνέχεια, εργάστηκε στις εφημερίδες «Νέα Πολιτεία», «Ημερησία», «Αθηναϊκή» και από το 1975 στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» ως κοινοβουλευτικός συντάκτης.

Το 1981 εργάστηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και το 1983 ως Διευθυντής στην εφημερίδα «Ελεύθερη Γνώμη». Το 1984 διετέλεσε εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Ρωμιοσύνη» και από το 1986 εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Δημοκρατικός Λόγος»,ενώ έγραφε παράλληλα στη "Νίκη" και την "Αυριανή",του συγκροτήματος Κουρή.

Συμμετείχε επίσης την εποχή του '90 στη θρυλική εκπομπή του Καναλιού 29 "Επί του Πιεστηρίου" μαζί με τους Μάκη Κουρή,Μιχάλη Γαργαλάκο και Μάρκο Μουζάκη.




Συνταξιοδοτήθηκε ως αρχισυντάκτης του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων του ραδιοφωνικού σταθμού «Alpha» και τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί στη γενέτειρά του, τις Ράχες Φθιώτιδας.

Ανέπτυξε πολιτική δραστηριότητα ως στέλεχος της Νεολαίας της Ενώσεως Κέντρου και μετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Για τη δράση του αυτή συνελήφθη και φυλακίσθηκε. Υπήρξε μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων της περιόδου 1967-74.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξαναέβαλε τον Κώστα Γερονικολό στη φυλακή,ως διευθυντή της Νίκης, για τη δημοσίευση προκήρυξης της 17 Νοέμβρη μαζί με τους συναδέλφους του Φυντανίδη,Παπαϊωάνου,Κοντοπάνο,Θεοχαράτο και Καρατζαφέρη!

Το 1966 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Γεωργίου Παπανδρέου και εν συνεχεία συνδέθηκε στενά με τον Ανδρέα Παπανδρέου με τον οποίο απέκτησαν οικογενειακή σχέση, καθώς ο Α. Παπανδρέου βάφτισε τον πρώτο του γιο, Χάρη.Ηταν επίσης για χρόνια υπεύθυνος Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ύστερα από προσωπική απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η κηδεία του Κώστα Γερονικολού θα γίνει την Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Η ΕΣΗΕΑ για το θάνατο του Κώστα Γερονικολού
"Ο Κώστας Γερονικολός υπήρξε ένας ακέραιος άνθρωπος και υπηρέτησε με πίστη και υψηλά ιδεώδη τη δημοσιογραφία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο" αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

Συλλυπητήρια δήλωση για την απώλεια του δημοσιογράφου Κώστα Γερονικολού έκανε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Αναγνώστου:
«Η δημοσιογραφική οικογένεια έχασε σήμερα έναν ακόμη δικό της άνθρωπο, τον Κώστα Γερονικολό, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έδινε σκληρή μάχη με την επάρατο. Στη διάρκεια της πολυετούς διαδρομής του στη δημοσιογραφία, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, ο Κώστας Γερονικολός εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες- σε ορισμένες μάλιστα και από διευθυντική θέση -και υπήρξε ένας μαχητικός δημοσιογράφος που υπερασπιζόταν με ιδιαίτερο πάθος και σθένος τις απόψεις του και τις ιδέες του.

Από νεαρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε πολιτικά ως στέλεχος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου, ενώ συνελήφθη και φυλακίσθηκε για τη δράση του στον αντιδικτατορικό αγώνα. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom