Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Άσπρη μέρα στην Αττική – Το έστρωσε στα βόρεια προάστια – Νέος χιονιάς από το μεσημέρι


- Με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν αλλά και χιόνι ξύπνησαν τα βόρεια προάστια της Αθήνας
- Ο χιονιάς επιστρέφει το μεσημέρι, θα το στρώσει στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής
- Στο ένα μέτρο το χιόνι στην Πάρνηθα, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο άτομα που είχαν “μείνει” με το αυτοκίνητό τους
- Πολλά προβλήματα στην Εύβοια και την Κρήτη από το χιόνι στα ορεινά
- Στα λευκά πολλές περιοχές της χώρας, πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει
- Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για σήμερα και τις επόμενες ημέρες



Η κακοκαιρία έχει και συνέχεια. Τη νύχτα τα φαινόμενα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην Αττική δεν ήταν τόσο έντονα.
Το χιόνι που έπεσε δεν ήταν τόσο έντονο, ωστόσο πολλές περιοχές των βορείων προαστίων ντύθηκαν στα λευκά, χωρίς ωστόσο σημαντικά προβλήματα.

Από το μεσημέρι ωστόσο έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιονόστρωση από το ύψος της Αγίας Παρασκευής και των Μελισσίων και πάνω.
Το φαινόμενο πλήττει τη χώρα από το ύψος της Θεσσαλίας και κάτω με χιονόπτωση ακόμη και στις Κυκλάδες και τα ορεινά της Κρήτης.
Δύο άτομα που δεν υπάκουσαν στις εντολές της τροχαίας και συνέχισαν στη λεωφόρο Πάρνηθας μετά το ύψος του τελεφερίκ είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό τους για αρκετή ώρα. Στο σημείο το χιόνι ήταν σχεδόν ένα μέτρο το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο, ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας κατάφεραν να τους φτάσουν και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο ύψος του τελεφερικ.

Δεν επιτρέπεται από τη νύχτα λόγω χιονιού η κίνηση στη λεωφόρο Πάρνηθας, στη λεωφόρο Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το 414, αλλά και στη λεωφόρο Χασιάς από τη Μονή Κλειστών. Με αλυσίδες η κίνηση στην παλιά εθνική προς Θήβα, ενώ κλειστός είναι και ο δρόμος προς τα Βίλια, αλλά και η λεωφόρος Διονύσου από τον αριθμό 20 και πάνω.

Δύσκολη η κατάσταση και στην Εύβοια με 5 χωριά αποκλεισμένα και κλειστούς τους δρόμους προς Αιδηψό και Αλιβέρι 
Στην Κρήτη τη νύχτα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν τέσσερα άτομα που είχαν μείνει με τα αυτοκίνητά τους στον Ομαλό, ενώ σήμερα χιονίζει από τα 500 μέτρα υψόμετρο και πάνω σε όλα τα ορεινά του νησιού.


Τι καιρό θα κάνει σήμερα

Για σήμερα περιμένουμε στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κυρίως στις παράκτιες περιοχές. Στα δυτικά τμήματα της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια. Χιόνια θα πέσουν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην ανατολική και νότια Αττικοβοιωτία, στις Κυκλάδες, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Ιδιαίτερα στην Κρήτη, θα χιονίσει ακόμη και στις παραλίες.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα αλλά περιμένουμε να εξασθενίσουν από απόψε και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα πελάγη όμως θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -12 εως 2 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 11 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1εναν εως 9 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1εναν εως 3 βαθμούς κελσίου.

Πού θα χιονίσει την Τετάρτη


Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στην ανατολική και νότια χώρα με χιονόνερο και χιονοπτώσεις αρκετά ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Ευβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτα θα είναι έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις και ήπιες χιονοπτώσεις κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, τοπικά όμως στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση από το Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -12 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -8 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από -2 στην Κρήτη εως 11 στη Ρόδο.

Στη Αττική περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και στα ανατολικά του νομού με σταδιακή εξασθένιση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στον Ευβοϊκό εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 εως 3 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -4 εως 2 βαθμούς κελσίου.

Πού θα το στρώσει

Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και θα επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες. Το πάχος του χιονιού θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο στα βόρεια προάστια, στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη ενώ στα ανατολικά παράλια, από το Λαύριο μέχρι των Ωρωπό η χιονόπτωση θα είναι ισχυρή και θα υπάρξει χιονόστρωση 10 με 20 πόντους. Στην Πάρνθηθα η χιονόστρωση θα ξεπεράσει το μισό μέτρο ενώ στα βόρεια προάστια η χιονόστρωση θα φτάσει τους 10 με 20 πόντους.

Στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε χιόνι αλλά δε φαίνεται να το στρώνει πολύ. Στα γύρω υψίπεδα του νομού, δηλαδή στο Γαλάτσι, την Ηλιούπολη, τον Καρέα, τον Βύρωνα, την Καισαριανή θα έχουμε 10 με 15 πόντους χιόνι αλλά στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε το πολύ 5 πόντους χιόνι σε ελάχιστες επιφάνειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom