Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού! - Σαρωτικοί νοτιάδες και βροχές!


Επιδείνωση του καιρού αναμένεται στη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κυρίως της βόρειας χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο αναλυτικά:

Κακοκαιρία αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά:

1. Ανέμους γενικά νοτίων διευθύνσεων που η ένταση τους κατά περιόδους θα φθάνει:

α. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βραδύ του Σαββάτου.

β. Στις υπόλοιπες περιοχές τα 8 με 9 και τοπικά τα 10 μποφόρ, κυρίως, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

2. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές:

α. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο

β. Κατά διαστήματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και πιθανώς το Ανατολικό Αιγαίο.

3. Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 700 μέτρα).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom