Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αντάρτες κατέλαβαν το προεδρικό μέγαρο της Υεμένης


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υεμένη. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, πριν από λίγο μαχητές, φιλοϊρανοί σιίτες αντάρτες, εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο της Υεμένης και το κατέλαβαν.

Είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη σύγκρουση με αστυνομικούς της προεδρικής φρουράς, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των αρχών ασφαλείας.

Στο προεδρικό μέγαρο στεγάζεται το γραφείο του προέδρου της χώρας Μανσούρ Χάντι.

Όπως δήλωσαν οι φρουροί του προεδρικού μεγάρου, το κτίριο παραδόθηκε στους Χούδι μετά από ένοπλη σύγκρουση η οποία διήρκεσε λίγα λεπτά.

"Οι πολιτοφύλακες Χούτι εισέβαλαν στο συγκρότημα και κατέσχεσαν τα όπλα που βρίσκονταν στις αποθήκες" είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος.

«Ο πρόεδρος βρίσκεται στην κατοικία του και είναι καλά στην υγεία του» είπε κυβερνητικός αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Από την πλευρά της η υπουργός ενημέρωσης επισήμανε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι βρίσκεται στο στόχαστρο μίας επίθεσης από τους σιίτες παραστρατιωτικούς «που θέλουν να ανατρέψουν το καθεστώς».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών με επίκεντρο την Υεμένη.

Το αίτημα για τη σύγκληση του συμβουλίου κατέθεσε η Βρετανία μετά τις χθεσινές συγκρούσεις, ενώ ο πρεσβευτής της Υεμένης στον ΟΗΕ Τζαμάλ Μπενομάρ αναμένεται να ενημερώσει το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom