Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Στον ανακριτή για να μην... απολογηθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός


Με αλεξίσφαιρο γιλέκο και περιστοιχισμένος από πάνοπλους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ο Χριστόδουλος Ξηρός οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον 11ο τακτικό ανακριτή αλλά όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, δεν θα δώσει ουσιαστική απολογία.

Ο 57χρονος καταζητούμενος τρομοκράτης εμφανίστηκε ξανά με το άσπρο αλεξίσφαιρο γιλέκο και τα χέρια του πίσω από την πλάτη με χειροπέδες. Είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για τρομοκρατική οργάνωση, μετά τα όσα βρέθηκαν στο σπίτι όπου διέμενε στην Ανάβυσσο.

Ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη δεν προτίθεται να δώσει ουσιαστική απολογία, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης. Ο ίδιος άλλωστε ο Ξηρός, καταζητούμενος επί έναν χρόνο ως δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού, δήλωσε ενώπιον των λειτουργών της Δικαιοσύνης πως δεν θα απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται και πως όσοι υπηρετούν τους μηχανισμούς κατοχής δεν έχουν δικαιοδοσία να του ζητήσουν τον λόγο.
Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του βαρυποινίτη αφορά κατηγορίες:
- Διεύθυνσης άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο.
- Παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων πυρομαχικών και άλλων.
- Παράνομης κατοχής διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.
- Πλαστογραφίας.
- Παραβίασης περιοριστικών όρων.
- Παράνομης οπλοφορίας.
Ποινική δίωξη, επίσης, για υπόθαλψη εγκληματία, ασκήθηκε χθες και κατά τριών αγνώστων προσώπων, που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom