Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Πανικός στο Βέλγιο - Νεκροί και τραυματίες σε επιχείρηση κατά των τρομοκρατών - Ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί


- Νέο αιματοκύλισμα συγκλονίζει την γηραιά ήπειρο
- Τουλάχιστον δύο νεκροί κι ένας σοβαρά τραυματίας ο απολογισμός επιχείρησης της αστυνομίας στην "καρδιά" της Ευρώπης
- Η επιχείρηση έγινε στην πόλη Verviers, στο ανατολικό Βέλγιο
- Αξιωματούχοι αναφέρουν πως η επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας σχετίζεται με τους τζιχαντιστές της Γαλλίας
- Αναφορές για σύλληψη ενός άνδρα που είχε επαφές με τον Αμεντί Κουλιμπαλί



Η Ευρώπη είναι ακόμη "μουδιασμένη" από το λουτρό αίματος στην γαλλική πρωτεύουσα και οκτώ ημέρες μετά το αιματοκύλισμα στο περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι, ένα νέο κρούσμα έρχεται να σκορπίσει τον τρόμο στην γηραιά ήπειρο.


Τουλάχιστον δύο οι νεκροί στο Βέλγιο


Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση της αστυνομίας ήταν κατά της τρομοκρατίας και έγινε στην πόλη Verviers του ανατολικού Βελγίου. 

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, από το σημείο στο οποίο η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ακούγονται εκρήξεις.


Ένας αξιωματούχος δήλωσε πως η επιχείρηση αυτή σχετίζεται με τους τζιχαντιστές της Γαλλίας, ενώ υπάρχουν αναφορές για μία σύλληψη ενός άνδρα ο οποίος πιστεύεται πως σχετίζεται με τους τζιχαντιστές που σκόρπισαν τον θάνατο στην γαλλική πρωτεύουσα.

Το sky news αναφέρει πως ο άνδρας κρατείται από τις αρχές του Σαρλερουά, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως βρισκόταν σε επαφή με τον μακελάρη, Αμεντί Κουλιμπαλί, που εισέβαλε στο παντοπωλείο του Παρισιού κι αφαίρεσε τέσσερις ανθρώπινες ζωές. 

Ο άνδρας δήλωσε πως βρέθηκε με τον Κουλιμπαλί για την πώληση ενός αυτοκινήτου, ωστόσο όπως αποδείχτηκε, οι δύο άνδρες διαπραγματεύονταν για την πώληση συγκεκριμένου τύπου σφαιρών, σαν αυτές που χρησιμοποίησε ο Κουλιμπαλί στο μακελειό στο παντοπωλείο.


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, επικαλούμενο πολλές πηγές της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, ανέφερε ότι ήταν σε εξέλιξη μια επιχείρηση της αστυνομίας κοντά στο κέντρο της πόλης χωρίς όμως να διευκρινίσει τον αριθμό των νεκρών. Σύμφωνα με το πρακτορείο υπάρχουν "πολλά θύματα" και η επιχείρηση συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom